Reklama

Reklama

V tomto postapokalyptickém dobrodružství je celá budoucí Země díky tání ledovců pod vodou. Kevin Costner jako osamělý poutník vezme pod svá pomyslná křídla matku s dcerou, aby je ochránil před partou kočovných tyranů. Díky staletí trvajícímu globálnímu oteplování, jež zapříčiňuje tání ledovců, je celá Země pod vodou. Poslední zbytky lidí přežívají na umělých plavidlech a v na vodě plovoucích městech neustále napadáni partou zlověstných pirátů v čele s Deaconem (Dennis Hopper). Jejich poslední šancí je Meriner (Kevin Costner), osamělý poutník, který se dokonale přizpůsobil novému prostředí. Společně s překrásnou ženou (Jeanne Trepplehornová) a její dcerou se vydávají navzdory Deaconovi a jeho kumpánům najít suchou zemi. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (643)

kinej 

všechny recenze uživatele

Sakra, tak tomuhle říkám něco podělat. Co chybělo k tomu, aby mohl být Vodní svět dobrým filmem? Téma samotné je hlubokou studnicí inspirace, ze které se také myslím daří tvůrcům čerpat. Lodě, města, kostýmy, ale i různé maličksoti, jako například interirér podpaulbí, jsou geniální. Vize budoucnosti je osobitá a v tomto ohledu to snad ani lepší být nemohlo. Ale co ty akční scény? Film by měl na nich stát, ale oni ho naopak srážejí. A co ten scénář a nevěrohodná hlavní postava? To jak nereálně je zde napsán jeho přerod od nenávisti až k citu k malé holčičce je pěkně zfušované. Nebo to to jak Enola o IschioCostnerovi Čmoudům vypráví, jak si pro všechny přijde a vyvraždí je? Kde to jsme? Scénář na úrovni akčního béčka s Chuckem Norrisem. A finále na vybuchujícím tankeru? Tohle má být vysokorozopočtový akční film? A proč se tam museli na konci srazit ty tři skůtry? Proč to trapné bungee? Proč? Tahle scéna téměř zabolela. To režisér ztratil soudnost? Vodní svět mohl být mnohem mnohem lepší, jak můžeme například vidět ve scéně ponoru do zatopeného města. Žel není. Vize by byla, ale realizace je pěkně zpackaná. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie je to zázrak, ale je to fajn dobrodružstvo s peknou výpravou, veľmi zaujímavým námetom a ten mega rozpočet je na tom vidieť. Kevin je pred kamerou fajn a za kamerou tiež, ale ten príbeh by mohol byť trošku zaujímavejší, pretože príbeh tu zas až také veľké slovo nemá a väčšinou sa tu len hojda na vlnách, čo je škoda. James Newton Howard zabrkal na strunu tiež celkom fajn. Extended Cut je síce dlhší skoro o 45min, ale prekvapivo veľa toho neponúka, okrem ucelenejších scén. Predovšetkým sa pridali dialógy, akcie len minimum a v závere sa dozvieme, že miesto ktoré našli nieje ostrov, ale Mount Everest. Theatrical Cut 75% - 4* / Extended Cut 80% - 4* ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Slovo průšvih mám spojený s úplně jinými projekty. O pevninu je sakra zájem, protože ledovce roztály a vše dosud známé zmizelo pod hladinou oceánu. Každý bojuje, jak se dá, obojživelný Kevin Costner i tvůrci, kterým se rozpočet zatraceně vymkl kontrole. Ono toho ale bylo víc. Hádky s producenty, obavy z hurikánů a nakonec mizerný ohlas za oceánem, až musel výdělky zachránit zbytek světa. Ale k filmu. Za mě jde o poměrně svěží a nosný nápad. Úvodní minuty vypadají solidně, zvlášť když se kombinuje poměrně umně několik žánrů. Bohužel někde v polovině se to zlomí a udýchaně se vyplňují povinná klišé. Závěrečný nádech už zase mírně potěšil. Do toho všeho půvabná Jeanne Tripplehorn, ve své roli citově nestálý a morálně pochybný Costner si své rovněž odmakal a Dennise Hoppera nechejme raději... přehrávat. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je mi tu divně. Nehoupe se to." Že by zemská nemoc? Já mám tedy vodu rád, ale nesmí se to houpat příliš dlouho. Tady se to houpalo, takže se hledal konec vody. Tomu se dá fandit, i když pevnina je možná výmysl. Mě tedy bavilo zejména to, že vše rezavé bylo řádně zpřevodované, takže to jezdilo, plavalo i létalo. Jinak to samozřejmě byla blbost, o čemž svědčí charakteristika hlavního (ne)hrdiny: "umí se schovat ve stínu poledního slunce". Já jsem se i tak bavil, ale abych se přiznal, tak mi ti "normální" lidé nepřipadali o moc lepší než Čmoudi. Samozřejmě kromě Helen, jejíž nahoty si vážím a jejíž nabídku bych rozhodně neodmítl, i když by nebyla zcela upřímná. Každý zkrátka má nějakou tu chybku a já nejsem charakterní mutant. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Myslím, že neprávem špatně hodnocený film. Rozhodně se jedná o nadprůměr, i když netvrdím, že je to dokonalé.. Ale rozhodně se nenechte zmást zdejším hodnocením (62%) a tenhle film zhlédněte.. Ale logiku odhoďte stranou a to hodně daleko!! Tady jde pouze o zábavu:) Tohle je prostě esence GUILTY PLEASURE. A také zážitek z dětství. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (36)

  • Skutečný tanker Exxon Valdez, který v roce 1989 způsobil jednu z největších ekologických katastrof v historii, byl prodán do šrotu až v roce 2012. Téměř přesně 23 let po havárii. (Stejšn)
  • Během produkce se film kvůli četným problémům, z nichž některé byly opravdové a některé tiskem zveličované - například se říkalo, že řídnoucí vlasy Kevina Costnera (Námořník) byly digitálně zahušťovány - prodražoval a nakonec se s náklady 175 milionů amerických dolarů stal nejdražším filmem, jaký byl do té doby natočen (nebereme-li v úvahu inflaci.). Jen za nekolik let jej ovšem "překonal" Titanic (1997). (Ded@M@tes)

Související novinky

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

30.07.2021

Studio Universal a producenti John Davis a John Fox přišli s poměrně nečekanou zprávou. Vodní svět, sci-fi z rou 1995, které se proslavilo zejména produkčními potížemi, kvůli kterým rozpočet narostl… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama