Reklama

Reklama

V tomto postapokalyptickém dobrodružství je celá budoucí Země díky tání ledovců pod vodou. Kevin Costner jako osamělý poutník vezme pod svá pomyslná křídla matku s dcerou, aby je ochránil před partou kočovných tyranů. Díky staletí trvajícímu globálnímu oteplování, jež zapříčiňuje tání ledovců, je celá Země pod vodou. Poslední zbytky lidí přežívají na umělých plavidlech a v na vodě plovoucích městech neustále napadáni partou zlověstných pirátů v čele s Deaconem (Dennis Hopper). Jejich poslední šancí je Meriner (Kevin Costner), osamělý poutník, který se dokonale přizpůsobil novému prostředí. Společně s překrásnou ženou (Jeanne Trepplehornová) a její dcerou se vydávají navzdory Deaconovi a jeho kumpánům najít suchou zemi. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (643)

misterz 

všechny recenze uživatele

Myslím, že film si nezaslúži takú zlú reputáciu, minimálne mu nemožno uprieť veľkú porciu originality. Dejová linka síce výrazne neoslní, ale ani neurazí. Poznám veľa iných filmov s horším príbehom a lepším hodnotením. Ide o také slušne zahrané dobrodružstvo, na ktoré sa dobre pozerá, snímok ako stvorený na relax a oddych. 69/100 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner je úbohý, netalentovaný herec, ktorý akousi ťažko uveriteľnou náhodou získal v roku 1990 sošku Oscara. Od vtedy ako si zatancoval s vlkmi sa mu podobný úspech nepodarilo zopakovať. Aj keď dostal niekoľko šancí a mal štedrú podporu producentov, tak všetky jeho ďalšie filmy boli vysoko stratové prepadáky. Ukážkovým príkladom toho je postapokalyptický sci-fi snímok "Vodný svet". Mal to byť kino trhák, ale prišlo dosť veľké sklamanie. *** ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedený film. Kevinu Costnerovi role chlapa s blánama celkem sedne. Dennis Hopper je jako záporák taky výborný. Má to nápad, ale něco tomu chybí. Je škoda, že jim hurikán zničil to vodní město a museli ho stavět znova... "Víš, myslel jsem si, že jsi hlupák, ale podcenil jsem tě - ty jsi stoprocentní blbec!" :D ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

I kdyz Costnera nijak zvlast nemusim, tak tenhle film mam rad. Navic celej trosku pripomina Mad Maxe. Samozrejme by to chtelo vic propracovat scenar, takle to je jen jezdeni "lodi", ale presto to je dobra zabava. Co se tyce hereckejch vykonu, ty nejsou vubec spatny a Costner tu predvadi svuj nadprumer. Prislo mi, ze Dennis Hopper si roli fakt uzil a jako zaporak je hodne dobrej. Skoda, ze nektere sceny nepusobi tak jak maj (tj. napinave) a jsou spis k smichu a film je trosicku delsi nez by bejt mel, pak bych dal mozna plne hodnoceni. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Od 80. minuty se film zlomí směrem, který se mě vůbec nelíbil. Dokud se totiž držíme na lodi v zatopeném světě, je všechno v naprostém pořádku. Bohužel si tvůrci později uvědomí že by měli dodat nějakou velkolepou akci a tímto bohužel zohyzdí Waterworld. Costnerův na dlouhou dobu poslední zapamatováníhodný zásek. 65% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (36)

  • Keď Námorník (Kevin Costner) po anulovanom obchode zabije na svojej lodi bláznivého tuláka (Kim Coates), skoná blázon na sieti, čo je vidieť ešte v niekoľkých nasledujúcich záberoch. V momente, keď ho hádže do vody, je ale vidieť, že leží na okraji jedného z trupov. (Hudino)
  • Když se Námořník (Kevin Costner) potápí s Helen (Jeanne Tripplehorn) ke troskám pod hladinou, nastala by ve skutečnosti u "obyčejné" ženy dekompresní nemoc a zemřela by. (Horryx)

Související novinky

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

30.07.2021

Studio Universal a producenti John Davis a John Fox přišli s poměrně nečekanou zprávou. Vodní svět, sci-fi z rou 1995, které se proslavilo zejména produkčními potížemi, kvůli kterým rozpočet narostl… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama