Reklama

Reklama

Šumný Hradec Králové

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2000, 23 min

Obsahy(1)

Myšlenka natočit televizní cyklus o zapomenutých a skrytých stavbách architektury 20. století našich měst se zrodila v hlavě ostravského divadelního režiséra Radovana Lipuse někdy na konci milénia. Společně s Davidem Vávrou, představitelem žasnoucího architekta, pak připravili natáčení vynikajicího dokumentu v padesáti dvou lokalitách České republiky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jakožto Hradečák si na Šumná Města rozhodně nemůžu stěžovat. Nezapomenutelný styl Davida Vávry – profesionální, srozumitelný, zábavný a přesto tak nějak jiný (Sklepácký) v HK doplnila i výborná hudba, herci z Klicperova divadla a krásná slečna Orlice, ale dost bylo sprostého lokálního patriotismu;) Šumná Města jsou unikátní cyklus putování po krásách naší země a Hradec Králové je krásné město k žití (i když v jistých ohledech poněkud drahé). Paradoxně to je trochu na škodu, protože zajímavé architektury je tu k vidění mnohem více, než se vešlo do té ani ne půl hodiny. 80% ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Možná nejsem zcela objektivní – v Hradci Králové jsem se totiž narodila, bydlím zde a rozhodně tohle krásné město na soutoku Labe s Orlicí nehodlám vyměnit za jiné. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Dovolte mi abych jako městský patriot přihřál Hradci polívčičku jakožto jednomu z nejkrásnějších měst v naší zemi...David Vávra vás svým neotřelým způsobem provede architektonickými skvosty, které město na soutoku nabízí a navíc vás pobaví svými typickými glosami. Přítomnost slečny Orlice je jen takovou třešinkou :)...Přesto jednu výtku mám - zdálo se mi, že v tomto díle (z cyklu "Šumná města") se Vávra nechal unést až moc a promarnil poměrně velký kus kratinké stopáže svými exhibicemi. Mohl toho ukázat víc...A že by si to Hradec Králové zasloužil. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Celý tento cyklus mi učaroval mnohem méně, než si zasluhuje podle názoru ostatních zdejších uživatelů. Jako dokument je plytký, vybírá jednotlivé artefakty značně nahodile a celkově slouží spíše k exhibici pobíhajícícho a přehrávajícího Davida Vávry než podání obrazu města či kraje, který by měl být jeho středem. ()

HenryS. odpad!

všechny recenze uživatele

Tak pozor, milí uživatelé, jestli dáváte 5 hvězd tomuhle dílu, protože jste Rodilí Hradečáci, nenechte se splést, to já taky! ;-) V Hradci Králové jsem se narodil, nikdy mě to tam nebavilo, ještě že jsem mohl v osmnácti vyměnit za Brno. Hradec je kulturní skanzen, kde bují nezřízené maloměšťáctví (kupříkladu situace s fašistickou parkovací firmou Atol, díky níž nezaparkujete bez poplatků blíže jak 8 kilometrů od centra - nikdy bych nechtěl jezit po HK autem!!) a čecháčství nejnižší úrovně. Městská rada plná předsedů Národních výborů-taky to podle toho vypadá. Sice pěkné centrum, kde se však nic neděje, všechno je rozstrkáno okolo po těch vesnicích v panelácích a lidé tu bloudí v tom bludném kruhu (jak příznačně někteří pojmenovávají Gočárův). Přeobchoďákováno. Žádný rockový klub co by stál za řeč. (aktualizováno: tak to už prý není pravda:-) (Tímto komentářem zdravím patrioty a ostatní primitivy! ;-) ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Celý dokumentárně-zábavný cyklus je perfektní, ale tenhle díl je nejlepší. Elektrárna na Labi (Hučák), Novákovy garáže, gymnázium J. K. Tyla a Masarykova základní škola, museum, Grand, Městské lázně....to všechno moc dobře znám, jsem totiž od narození patriot Hradečák, a tak ani nemůžu hodnotit jinak než stupněm nejvyšším. ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Tento dokumentární cyklus hodnotím jako celek, protože si myslím, že je zcestné hodnotit podle konkrétního města, o jakém ten který díl byl. Hodnotím celkově pořad - jak je pojat, jak na mě působí, jak je prezentován (D.Vávrou), jak jsou představovány a vybírány památky vzhledem k potenciálu městských skvostů... ()

pfa 

všechny recenze uživatele

Žasnoucí a svým podáním originální David Vávra v cyklu povedených dokumentů o architektonických skvostech našich měst. Hradec Králové. [9/1O] ()

BloodMax 

všechny recenze uživatele

V Hradeci Králové jsem se narodil, takže mě kořeny jsou tam! Je to překrásné historické město, které nabízí mnoha kulturních památek. Pohled na Šumný Hradec Králové si zaslouží 90 %, velmi hezké! ()

riza-do 

všechny recenze uživatele

Jedinečný styl, hudba i zábavné podání určitě dává na kvalitě celého cyklu Šumná města. Avšak díl o Hradci Králové mě zamrzel hlavně kvůli zmínění vcelku nepodstatných částí a opomenutí třeba takových hlavních staveb jako je dominanta našeho města Bílá Věž nebo hlavní součást města Gočárův okruh. Místo toho jsme byla jmenována hlavně místa jako Masarykovo náměstí, zmiňovaná od začátku po konec dílu a dávání tak navědomou, že to nejspíš bude centrum města (což není přesné). Bylo vidět že se Vávra a spol. nechali unést tímto krásným městem, což značí i věty o jedinečnosti krásného města na soutoku Labe a Orlice. ()

San Miguel 

všechny recenze uživatele

V Hradci Králové jsem se narodil, žiju zde a doufám, že zde i umřu. Nádherné Královské město. Hradec je jedno z nekrásnějších měst ?? Ne. Je Nejkrásnější. A tento díl, jako i celý seriál se povedl. ()

Reklama

Reklama