Reklama

Reklama

Betonová džungle

  • Velká Británie The Criminal (více)
Trailer

Zločinecký boss Johnny Bannion během pobytu ve vězení naplánuje přepadení dostihové pokladny, které z něho má zase udělat šéfa podsvětí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Za Loseyho ztvárnění horizontálních vztahů (lásky či přátelství) bych nedal ani halíř, ale jakmile - to ho skutečně zajímá - se dostane na vertikální vztahy (nadřazenosti, manipulace, násilí), stává se skutečně zajímavým; další z fascinujících mužských postav žijících v omylu... ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Mohl bych pochválit často nepředvídatelný děj včetně osudu hlavního antihrdiny, kdyby se nestávalo, že mi některá vyústění včetně jejich stylizace příliš nesedla. Stanley Baker podal v roli věčného, pořád manipulujícího a zároveň manipulovaného zločince určitě výborný výkon, nicméně k samotné jeho postavě jsem si nedokázal najít jednoznačný vztah. Chvíli ve mě i vzbuzoval určité sympatie, záhy na to jsem k Johnnymu pociťoval spíše chlad a s filmem Betonová džungle jako celkem to mám pocitově stejně. Z takřka dokonalých záběrů černobílé kamery sálá působivá surovost, prvních 20 minut z věznice slibovalo výjimečný zážitek a už jsem si myslel, že moje druhá zkušenost s tvorbou Josepha Loseye dopadne nečekaně skvěle. Jenže s propuštěným Johnnyho na svobodu se film na čas posunul směrem k zcela odtažitě podaným vztahovým propletencům lásky a přátelství, Losey se opakovaně (zvláště během večírku a později ještě u vězeňské vzpoury) naplno vyřádil ve své podivné umělecké stylizaci plné kakofonie, během níž se můj již částečně chladný vztah k postavám teprve zvýšil a ještě to celé postupně nechal vyústit do gangsterky. Určitě se mi tohle líbilo víc, než režisérův Sluha, mnohokrát zde v hlavním příběhu nechybělo napětí, některé scény především z vězení mě bavily, ale ten Loseyův styl byl pro mě místy opět hůře ztrávitelný a asi mu na chuť nikdy nepřijdu. [60%] ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Joseph Losey /Vlak s mlekem zde jiz nestoji, Modesty Blaise 1966, Tajny Obrad 1968/ natocil len dobovu kriminalku, ktora ukazuje drsmnu realitu britskeho vazenskeho systemu. Film vedie jednoznacne Stanley Baker /The Angry Hills 1959, Italian Job 1969/ v roli miestneho tvrdaka.  Film je to vyslovene dobovy, hodne nudny s kopou prazdnych dialogov. Videl som toho uz hodne, no tak spatne dialogy sa len tak lahko nevidie. Vykradnutie dostihoveho trezoru ci co to  bolo nic moc, oni potom zakopali peniaze na poli - jak Lee Marvin v Canicule. Potom nasledovali len take klasicke kecy ze hlavny zlodej sa nechce s  nikym o peniaze delit a podobne bla bla bla - nuda, a sivy sedivy podpriemer   : 30 % ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kdyby chtěl Guy Ritchie natočit další remake, tahle historka z podsvětí je pro něj (a jeho fanoušky) jako stvořená. Jen nesmějí číst zdejší obsah, který vyzradí ne tři, ale málem čtyři čtvrtiny celého filmu. Je to zkrátka taková ta přímočará pánská záležitost, lehce komplikovaná klasickým "kdo s kým, proti komu a proč", s jejímž hlavním hrdinou zrovna nesympatizujete, ačkoliv ho hraje Stanley Baker. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Murray Melvin v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama