Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vypravěčem spletitého příběhu, točícího se kolem ukradeného velkého diamantu, je neúspěšný boxerský promotér zvaný Turek, který se k divokému kolotoči událostí připletl se svým komplicem Tommym vlastně náhodou. Ukradený diamant má předat kurýr Franky Čtyřprsťák americkému šéfovi Avimu. O drahokam však mají zájem další gangsteři a zlodějíčci, mezi nimi především bezohledný ruský zabiják Boris Břitva, černošští provozovatelé zastavárny Vincent a Solomon a nakonec i nemilosrdný gangster a organizátor nelegálních boxerských zápasů Kruťák. V nepřehledné hře o drahocenný lup sehraje významnou roli také irsko-cikánský boxerský šampion Mickey, jehož podivnému dialektu jen málokdo rozumí. Není divu, že při tomto počtu účastníků v pomyslném ringu v tomhle zápase brzy nejde o vítězství, ale o holé přežití... Autorská gangsterská komedie Guye Ritchieho s českým názvem Podfu(c)k nesporně těží z úspěchu tvůrcova předchozího snímku stejného žánru Sbal prachy a vypadni (1998). Scénář údajně vznikal již v průběhu natáčení zmíněného titulu a vychází z podobné zápletky a jejího rozvíjení. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 234)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracovaný kousek s výrazným potiskem režiséra Guye Ritchieho, kterému bylo k ruce velice zajímavé obsazení, ze kterého snad ani nelze vypíchnout jednoho herce, aniž bych neurazil ty ostatní. Snad jen fantastický přízvuk Brada Pitta, který natočil v podstatě pokračování Fight Clubu. V rámci několikavrstevného děje sledujeme zdánlivě nesouvislý příběh několika menších skupin, kteří řeší své vlastní problémy, jež však Ritchie ke konci geniálně propojí do jednoho velkého zvratu, při kterém se zmůžete pouze na jednoduché...wow...90% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// +herci, nadsázka, hudba, je toho strašně moc ale nejvíce oceňuji znovukoukatelnost, na tenhle film se dá dívat pořád dokola -nedostatků zas moc není, snad jen, že postav je hodně a napoprvé nemáte šanci všechny pochytit/// Úžasný film. Když jsem ho vidě poprvé. Vůbec jsem ho neznal, ale oslovil mě. Napodruhé jsem si ho vychutnával a neuvěřitelně se bavil. Statham, Pitt, Šerbedžija, Jones jsou perfektní./// Celkem 89%/// ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Sakra ostrá komedie, u které se občas kvůli přemíře brutálního násilí a naprosto nekorektního humoru (schytávají to židé, černoši, cigáni i Angličané) těžko odhaduje, jestli ještě jde o nadsázku, nebo už jenom o nevkus a nedospělost tvůrců. Ritchie vizuální hyperkinetičností (pro scénu nebo hlášku, která by nebyla kurevsky cool, zde není prostor) a překombinovaností zápletky zakrývá, že jsou postavy jednorozměrné a provázání jednotlivých dějových linií má daleko k eleganci a důmyslnosti Tarantinových filmů. V pubertě jsem byl okouzlen a pobaven. Dnes mi takhle samoúčelná hra na efekt přijde poněkud nucená. Obstojně ale baví pořád. 80% Zajímavé komentáře: Le_Chuck, Radko, genetique, Aiax, TotalFilm ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Na gangsta 'poetiku' nemám buňky, takže jsem k Podfu(c)ku rovnou přistupoval skepticky a mé obavy se bohužel veskrze vyplnily. Guy Ritchie si vzal do hlavy, že stvoří kult a tak se pokusil primitivní zápletku odvyprávět co nejchaotičtějším způsobem, vypotil několik těžkopádných a prvoplánovlých hlášek a vše zabalil do přeplácené režie. Vtipy jsou předvídatelné a nečekaně trapné, tarantinovský smysl pro vypointované a přirozeně plynoucí dialogy Ritchiemu schází stejně jako soudnost a herecké hvězdy v hlavních rolích jedou na půl plynu. Neberu britskému impériu snahu stvořit si vlastní verzi 'historek z podsvětí', ale sledovat několik skupinek různě šáhlých zlosynů různého stupně, jak se pořád vzájemně ochcávají mně opravdu nebavilo. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie ze sebe vyprsk něco geniálního. Po skončení filmu jsem lapal na kolenou po dechu. Ty tuny hlášek mě doslova profackovaly. Ježísi a ta skvadra postav, to by mohla být z fleku česká vláda. Ne to nejde abych nenapsal hlášku" "teď obkličujou brikety / brikety -- název pro cigány:)/" "Tak a sem přesně tam kde jsem nechtěl být". "Máte radi pesa" A ty herecký výkony, každej v tomhle filmu zahrál jako bůh. Pitt je nejlepší cigán na světě. Kouknětě na to fakt že jo, tohle Vás odstaví na jinou kolej a tam Vás to zpráská takovým způsobem, že se budete plazit před Guyem Ritchiem a bude mu říká "óóóóó velkomožný děkuji"´. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (55)

  • Tommy (Stephen Graham) má ve filmu zbraň Smith & Wesson Model 681 ráže .357 Magnum. (dc125)
  • V závěrečných titulcích je místo „Gypsy kids“ napsáno „Gyspy kids“. (Camling)

Související novinky

Guy Ritchie chystá válečný thriller

Guy Ritchie chystá válečný thriller

22.02.2021

Režisér Podfu(c)ku či Gentlemanů Guy Ritchie si zdá se vyhlídl svůj příští projekt. Britský filmař se čerstvě upsal režii snímku Ministry of Ungentlemanly Warfare pro studio Paramount. Kromě režie se… (více)

Ze Skryté identity bude seriál

Ze Skryté identity bude seriál

24.08.2016

Zrovna včera jsme tu řešili, jak se streamovací služba Crackle ujala Ritchieho Podfu(c)ku a (po vzoru Farga) z něj udělá samostatně fungující seriál. A víte co? Přesně to samé teď potkalo i Skrytou… (více)

Ron a Chuck chystají Podfu(c)k

Ron a Chuck chystají Podfu(c)k

23.08.2016

Pamatujete si, jak seriálové Fargo znělo jako špatný nápad a vyklubala se z něj uznávaná pecka? Tak to samé se teď plánuje s Podfu(c)kem. Streamovací služba Crackle, která je zodpovědná třeba za talk… (více)

Šerbedžija podusí Neesona

Šerbedžija podusí Neesona

17.10.2011

Pár záporáků a psychopatů si už Chorvat Rade Šerbedžija zahrál – kdo by zapomněl třeba na Borise Břitvu z Podfu(c)ku? Teď se bude mstít za smrt svého syna, kterého agent Bryan Mills alias Liam Neeson… (více)

Reklama

Reklama