Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Jeff Talley (Bruce Willis) dlouhá léta pracoval jako vyjednavač losangeleského týmu SWAT. Náročná, stresující profese, v níž zdaleka ne všechny případy skončí šťastně, traumatizovaného policistu nakonec donutí přijmout místo policejního šéfa v idylickém městečku Bristo Camino. Sen o poklidné policejní práci daleko od velkoměsta se nečekaně změní v noční můru. Tři brutální zločinci se po nevydařeném vykradení obchodu v panice ukryjí v domě, kde jako rukojmí drží chlapce, dívku a jejich otce. Případ ještě zkomplikuje fakt, že otec unesené rodiny je účetním mafie. Mafie má nespočet spolehlivých způsobů, jak se postarat o ochranu svých tajemství. Policista pochopí, že nesmí couvnout. Musí využít všechny zkušenosti ze své bývalé praxe a znovu bojovat o ohrožené životy... Bruce Willis se vrací ve špičkové formě k žánru akční krimi, se kterým spojil své největší úspěchy (série Smrtonosná past/Die Hard, Poslední skaut/The Last Boy Scout, Na dostřel/Striking Distance, Poslední zůstává/Last Man Standing). Film Rukojmí byl natočen podle stejnojmenného bestselleru Roberta Craise, který je v literárním světě považován za skutečného mistra napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

klerik 

všechny recenze uživatele

ÚKRYT+MERCURY Klasický Willisovský triler, kde si Bruce našiel aj pár miest na herectvo. Scenár možno trochu klišovitý, réžia trochu nevyvážená, ale film nenudí a slušne odsýpa. Hlavný zabijak je skvelý - až sa mi zdalo, že tento film mal byť o ňom a nie o nejakom bývalom vyjednávačovi :) Filmík v pohode zapadne do nenápadnej série "neMcClaneovských" trilerov akých nám Bruce predviedol už kopec, ale ja som len rád... lebo tento žáner je od ďalšieho Armagedonu tak príjemne vzdialený... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Začátek je lepší než konec. Úvodní titulky (trošku ve stylu Úkrytu), Jeffova první filmová akce i seznámení s boháči. Pak už děj i tempo trošku stagnují, hlavně kvůli některým přihlouplým dialogům či rodinným dramatům na obou stranách. Ovšem pokud by měl Siri točit DH4, neviděl bych v tom problém, protože třeba některé záběry kamery či "první závěr" v hořícím domě byly docela působivé. Celkově - 70%. ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Bruci! Kolikrát tohle už tu bylo! Akčnák, který hned od začátku nevybředne z vod typického ale současně i řidkého béčka. Režisér si vrší všemožná klišé v míře víc než vrchovaté. Jedinou devizou je snad starý dobrý Willis, jehož sex-appeal na role drsňáků rozhodně nevymizel. V podstatě jsem za tento film rád, jelikož se Willis vrátil ke svým dobrým starým rolím, a tak ho doufám už nebudeme vídat jako senilního souseda zabijáka. Jen škoda že si neumí vybrat lepšího filmu. Tohle béčko je mu prostě příliš těsné. PS: Všem těm kteří v tom hledají něco víc. Nic než roztahaný akční béčko v tom není. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Standardní operační procedura, která se už od silně stylizovaných úvodních titulků nepokrytě hlásí k sortě snímků uplácaných na efekt, ale jak už to tak v dnešní nejisté době bývá, nakonec se skrze všechno to bahno klišovitosti - jako na truc - prodere i hřejivý paprsek nefalšované inteligence. Negování klasického happy endu a trpce úsměvnou citaci z Vetřelců pak považuji za více než příjemnou pozornost podniku. A to jsem nečekal zhola, ale ZHOLA nic... 3,5* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

za tři, ale lepší! jestli jsem něco nečekal, tak takovej drsnej úvod. že by B.W. chtěl přitvrdit? další děj se nese v podobném duchu. zajímavé přepadení B.W. (takhle makaj profíci)! víc mě však nic nepřekvapilo, protože herectví musí jít v dramatičnosti akce stranou. a všem nám musí být jasný, že kdyby byl na titaniku ON, tak není o čem točit filmy! ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Bruce Willis (Jeff Talley) prohlásil, že jeho dcera Rumer (Amanda Talley) nezískala roli protekcí, ale musela poctivě projít castingem. (Nikitera)
  • Slovo "fuck" je ve flimu použito 89krát. (jonyyy)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu od Roberta Craise. (Terva)

Související novinky

Režisér Die Hard 4.0?

Režisér Die Hard 4.0?

15.04.2005

Bruce Willis (na obr.) bol zrejme spokojný s réžijným vedením Florenta Emilia Siri pri ich spolupráci na akčáku Rukojemník, keďže mu navrhol aj réžiu DIE HARD 4.0, štvrtého pokračovania slávnej… (více)

Reklama

Reklama