Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Jeff Talley (Bruce Willis) dlouhá léta pracoval jako vyjednavač losangeleského týmu SWAT. Náročná, stresující profese, v níž zdaleka ne všechny případy skončí šťastně, traumatizovaného policistu nakonec donutí přijmout místo policejního šéfa v idylickém městečku Bristo Camino. Sen o poklidné policejní práci daleko od velkoměsta se nečekaně změní v noční můru. Tři brutální zločinci se po nevydařeném vykradení obchodu v panice ukryjí v domě, kde jako rukojmí drží chlapce, dívku a jejich otce. Případ ještě zkomplikuje fakt, že otec unesené rodiny je účetním mafie. Mafie má nespočet spolehlivých způsobů, jak se postarat o ochranu svých tajemství. Policista pochopí, že nesmí couvnout. Musí využít všechny zkušenosti ze své bývalé praxe a znovu bojovat o ohrožené životy... Bruce Willis se vrací ve špičkové formě k žánru akční krimi, se kterým spojil své největší úspěchy (série Smrtonosná past/Die Hard, Poslední skaut/The Last Boy Scout, Na dostřel/Striking Distance, Poslední zůstává/Last Man Standing). Film Rukojmí byl natočen podle stejnojmenného bestselleru Roberta Craise, který je v literárním světě považován za skutečného mistra napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Bruci! Kolikrát tohle už tu bylo! Akčnák, který hned od začátku nevybředne z vod typického ale současně i řidkého béčka. Režisér si vrší všemožná klišé v míře víc než vrchovaté. Jedinou devizou je snad starý dobrý Willis, jehož sex-appeal na role drsňáků rozhodně nevymizel. V podstatě jsem za tento film rád, jelikož se Willis vrátil ke svým dobrým starým rolím, a tak ho doufám už nebudeme vídat jako senilního souseda zabijáka. Jen škoda že si neumí vybrat lepšího filmu. Tohle béčko je mu prostě příliš těsné. PS: Všem těm kteří v tom hledají něco víc. Nic než roztahaný akční béčko v tom není. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Doug Richardson .. Extra povedené úvodní titulky slibují mnohé - alespoň po vizuální stránce. Ta se po celý snímek drží na velmi vysoké úrovni. Co bohužel pokulhává je scénář, který nepřináší nic nového a drží se v klidné hladině všemožných standardů. Vlny na klidné hladině zvedá pouze Bruce Willis (více - herecky celek opravdu táhne) a také režie (ta už méně). Škoda toho nevyvážení a jisté porce tápání vedle fajn vizuální stránky a chutné atmosféry. Zkrátka výtečný „nesmrtonosný“ Willis, parádní zpracování, hudba Alexandra Desplata a určitě slibná režie versus neoriginalita .. no dopadlo to jak dopadlo, průměrně. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Už jen za to odporné klišé s překonáváním hrdinova traumatu a rozpadající se rodinou, kvůli kterému se Bruce celou dobu tváří jako že se každou chvíli rozbrečí, bych tvůrce nakopal do prdele. Efektní titulky a kamera, velmi průměrný scénář, jediná větší akční scéna. Bída. Ale líbilo se mi, jak to hajzlík Bena Fostera v závěru pěkně rozsekl. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Čakať od Rukojemníka originalitu je asi hodne zlý nápad, téma "polícia vs. únoscovia" je čo do nápadov a inovácií už maximálne vyčerpaná, čo vonkoncom dokazuje aj scenár samotného Rukojemníka. Klišé strieda klišé, dobre známa situácia druhú... Stav zachraňujú ako môžu pomerne dobrí herci - Bruce Willis odvádza svoj vysoký "policajný" štandard (ale nemôžem si pomôcť, ja mám radšej jeho cynických hláškarov a la Posledný skaut, Die Hard trilogy, Piaty element atď.), ale skôr by som vyzdvihol Bena Fostera, ktorý zvláda svojho úchylného psychopata s ľahkosťou, až z toho behá mráz po chrbte. Ale skutočnou devízou filmu je práca Florenta Emilia Siri, ktorý dokázal vytvoriť veľmi dobrú atmosféru, takže sa film aj napriek vlažnému scenáru dá prežívať s napätím. Výborne pomáha aj hudba, ktorá je väčšinou výrazná a atmosférická, i keď miestami to skladateľ trochu prehnal a pôsobí máličko rušivo. Takže v globále mi z toho vychádza mierny nadpriemer, t.j. 6/10. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis je zpátky tam, kde ho mám rád. Sice zase nasazuje krk kvůli vlastní rodině, ale není to na Vánoce. Po standardním prologu a úvodu se rozehrává docela slušná zápletka, ve které mají zlí hoši dost problémů sami se sebou a netuší, že jsou ve větším průšvihu, než si dovedou představit. Florent Siri tuhle podívanou dokázal vizuálně pořádně nadupat, Alexandre Desplat mu vydatně pomáhá dobrou hudbou a pokuď nemáte nějaký problém s Willisem, mohlo by se vám to líbit jako mně. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu od Roberta Craise. (Terva)

Související novinky

Režisér Die Hard 4.0?

Režisér Die Hard 4.0?

15.04.2005

Bruce Willis (na obr.) bol zrejme spokojný s réžijným vedením Florenta Emilia Siri pri ich spolupráci na akčáku Rukojemník, keďže mu navrhol aj réžiu DIE HARD 4.0, štvrtého pokračovania slávnej… (více)

Reklama

Reklama