Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování filmu Pravá blondýnka se Elle (Reese Witherspoon) vrací v celé své růžové a načechrané kráse. Je vycházející hvězdou v advokátní kanceláři a plánuje svatbu s mužem svých snů. Když však zjistí, že její firma zastupuje společnost, která testuje kosmetiku na zvířatech (a dokonce i na rodinných příslušnících milované čivavy Bruisera), stane se odhodlanou bojovnicí za psí práva. A dostane padáka na hodinu. Elle se vydává na křížovou výpravu do Washingtonu, aby vzala věci do svých pečlivě upravených rukou. Do politické arény však není snadné proniknout - zvláště když z moře šedi, černi a námořnické modři vyčníváte jako růžový palec. S pomocí světáckého poslíčka se Elle nakonec podaří přesvědčit kongresmanku Ruddovou, aby ji přijala jako asistentku a umožnila jí prosadit své názory. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

depony 

všechny recenze uživatele

Další slabší pokračování tentokrát nepříliš kladně hodnoceného, možná někdy prvoplánového, rádoby komediálního filmečku o tom, jak "blbá" blondýnka nejen, že ke štěstí přišla, ale i všem těm brunetám a zrzkám vytřela zrak. PB 2 nenabízí nic nového, zásadního, komičtějšího. Obsahuje notnou dávku trapností, narážek na barevnou rozdílnost [proč se do toho neustále tahají rasové odlišnosti?], nějakou, hodně dobře schovanou myšlenku a pak herecké obsazení, kde to Reese W. vážně nezachrání, i když je sladká, blonďatá a má roztomilého teplého psa, jehož matku hodlají utratit a ona se rozhodne, že bude hájit práva ... psů. A ačkoliv jednička mi připadla místy i podařená a trefná, tak u dvojky nemám pocit téměř žádný. Vypínám mozek, protože by to jinak mohl zničit mé buňky. Prostě Elle Woodsová ve Washingtonu znamená pro film stejný přínos jako Bean v Hollywoodu - katastrofa ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Velké množství natočených filmů nese nějaké poselství a konkrétně u tohodle to není možné přehlédnout. Je to praštěná komedie se vším všudy, přistihla jsem se jak kroutím hlavou nad stupiditou jednotlivých postav, hlavně těch v místní americké, politické scéně. Tak aby se na plné kolo a před všemi kamerami hlasitě rozeštkala jedna zákonodárkyně kvůli tomu, že na své rty použila rtěnku Malina č. 6 a druhý otevřeně přiznal, že jeho pes je gay ... hihi, no ... důležité je ale to poselství, ne? Je třeba bojovat za práva těch co nemohou mluvit a bránit se proti bezohledné pokusárně jednotlivých kosmetických ústavů. Tak si myslím ... který kocour zaplatil životem za to, že si každý den můžu promašťovat pleť Niveou? Mazat si obličej krémem budu ale stále ... "a hlavně nemyslet!" ()

Reklama

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

No myslím, že to ani nemusím komentovat. Ta hvězdička ze Reese a to ne díky jejímu výkonu, pač tu blondýmu zahrála tak nehorázně trapně, že mi nebyl vůbec sympatický a tím pádem jsem jí za ten její "blonďácký" výkon nemohl zatleskat, i když vlastně hrála tak, jak to měla ve scénáři napsané, ale normálnímu filmovému fandovi se to líbit nemůže. Jedna z největších filmových stupidit vůbec. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po x-letech jsem se po první Pravé blondýnce vrátil i k druhému dílu a s odstupem času mohu říct, že si stojím za svým nízkým hodnocením. Zatímco jednička byla sice naivní, ale zato miloučká blbinka, tak dvojka je už jen blbina (či spíše blbost), u níž si člověk říká, jestli to tvůrci mysleli vážně. Film (rádoby) stojí a (fatálně) padá na ústředním příběhu, v němž se Elle snaží osvobodit matku svého psíka, což je sice na první pohled celkem fajn námět, nicméně samotné provedení bylo vážně špatné. Místy dvojka vykrádala jedničku, což bylo ale spíše na škodu. Vskutku nepovedený sequel! ()

lift666 

všechny recenze uživatele

Páni. To jsem opravdu nečekal. Viděl jsem to podruhé (po hodně dlouhé době, byl jsem na tom v kině (takže někdy v srpnu 2003) a ted jsem to viděl podruhé v TV (5.5.2007) a stalo to, co se stalo s prvním dílem. Zase to bylo mnohem lepší než první podívání. Takže vím všem, co tomu dávate tak nízké hodnocení. Koukněte se znova. Ne nuceně... Až to zase budou dávat v televizi a vy budete mít volno, koukněte se znova a změňtě. Pak by určitě tento film neměl černou barvu, kterou si absolutně nezaslouží. (proto dávám 4*, jinak bych dal asi 3*)... Takže za 60% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Tisková konference k filmu se konala v Londýně místo Los Angeles, protože Reese Witherspoon (Elle Woods), která byla tehdy v pátém měsíci těhotenství, tam zrovna natáčela Jarmark marnosti (2004). Dvě třetiny účastníků konference kvůli tomu letěly do Londýna, kde se ubytovaly v přepychovém předválečném hotelu Grosvenor House. (HappySmile)
  • Reese Witherspoon (Elle Woods) požádala produkci, jestli by si po natáčení mohla nechat veškeré značkové oblečení, které ve filmu nosila. (HappySmile)

Reklama

Reklama