Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
Velká Británie, (1984–1986), 22 h 8 min (Minutáž: 50–102 min)

Hudba:

Clannad

Hrají:

Michael Praed, Jason Connery, Mark Ryan, Clive Mantle, Robert Addie, Ray Winstone, Philip Jackson, Richard O'Brien, Phil Davis, Anthony Steel, Nick Brimble (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Nebylo jich mnoho, ale strach dokázali nahnat dokonale. Vždy se z čista jasna objevili na tom nejnepravděpodobnějším místě a odvážně se stavěli na stranu chudých. Když bylo třeba, neváhali tasit meče a napnout tětivu. Málokdy minuli cíl. Jejich vůdcem byl sympatický Robin, kterého tajemná bytost rozkročená mezi dvěma světy, Herm, pověřila úkolem bránit zlu v jeho rejdech. V tehdejších dobách se o rytířství, gentlemanství a právu dalo mluvit jen stěží. Vždyť když i šlechta kradla a loupila kde jen mohla, jak to potom mělo vypadat mezi poddanými? Robin, jeho milá Marion, Will, Much , Malý John, tlouštík Tuck a saracenský bojovník Nasir se záhy proslavili a to se správci kraje kolem hvozdu Sherwood, siru Guyi z Gisburne, dvakrát nelíbilo. Proto se na Robina snaží všemi možnými prostředky nastražit léčku... (Siriuss)

(více)

Recenze (231)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Robin Hood je anglický bájny ľudový hrdina, ktorý so svojou zbojníckou družinou prebýval v Sherwoodskom lese. Vždy stál na strane utláčaného ľudu. Bohatým bral a chudobným dával. V priebehu rokov 1984 až 1986 bol vo Veľkej Británii vyprodukovaný televízny seriál o tomto pomstiteľovi bezprávia a panskej svojvôle. Titulnú úlohu v prvých dvoch sériach stvárnil herec Michael Praed. Seriál je zložený z troch sérií, ktoré dohromady obsahujú dvadsaťdva samostatných dielov. Čo sa týka atmosféry, tak je to jedno z najlepších, najtemnejších a najpôsobivejších spracovaní tejto legendárnej predlohy. Dovolím si tvrdiť, že to môže hravo konkurovať mnohým novším celovečerným kino filmom, ktoré boli o Robinovi Hoodovi natočené. Pre mňa Michael Praed zrejme už navždy zostane tým najcharizmatickejším a najsympatickejším filmovým Robinom Hoodom. **** ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Náááádhera. Tenhle seriál strčí bez problému všechny filmy s Robinem Hoodem do kapsy. Špičkový casting, zdařilé exteriéry, působivá mytologie a k tomu éterická hudba skupiny Clannad. Tenhle seriál má své zvláštní kouzlo, které vás přinutí ho milovat. Poslední díl jsem skoro probrečel. Následná série, kdy Robina vystřídá Connery junior, je už jenom ubohý odvar. Nemluvě o nové předělávce (2006) této legendy, která je spíše výsměchem..... ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nejskvělejší, nejmýtičtější a ve mně osobně nejhlubší dojem zanechavší zpracování legendy o sherwoodském zbojníkovi. Viděl jsem to jednou, bylo mi asi osm, a nikdy jsem na to nezapomněl. Pryč s Xenou, pryč s Herkulem, pryč i s tím Černým Rytířem, dejte nám starého dobrého Robina. Nový seriál opravdu za moc nestál.... ()

monolog 

všechny recenze uživatele

zrovna jsem poprvý viděl první sérii a musím říct, že je opravdu příjemná. je to sice trošku zdlouhavější, ale ta atmosféra. ta atmosféra je nádherná. sice z guye z guisbornu je udělanej absolutní pakáč, ale jinak to ujde. ale semtam pár nelogičností, jako třeba deset chlapů a jedna ženská žijou v lese...to mi přijde fakt nereálný. to by se do měsíce všichni posekali. ()

Joll 

všechny recenze uživatele

1. a 2.há série výborná s Michaelem Praedem který tu byl svého času díky seriálu velkou hvězdou a mohli jste si kupovat jeho fotky na stáncích:)3.tí se u nás s Jasonem Connerym bohužel nevysílala ale asi to nějak moc nevadí tento robin pro mě umřel s michaelem, ale zpět k tomuto seriálovému skvostu.Pěkně temně vykreslená anglie a sherwoodské lesy! Výborný Fantasy snímek kde je i vysvětleno Robinovo jméno Rob in Hood (zloděj v kápi).Jednoduše klasika mého dětství a myslím že může oslovit i dnešní diváky.85% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Ray Winstone při koncipování své role Willa Scarletta vycházel z fotbalového chuligána. (Zdroj: Robin of Sherwood - Making of) (PhillM.)
  • Důvodem odchodu Michaela Praeda ze seriálu byla nabídka na hlavní roli v muzikálu o Třech mušketýrech na Broadwayi. Bohužel byl tento muzikál ukončen po pouhých devíti odehraných představeních. Ani tak Michael Praed svého odchodu ze seriálu nikdy nelitoval. (Muffino)
  • Postava saracénského bojovníka se poprvé objevila v tomto seriálu. Od té doby stojí po boku Robina Hooda i ve většině dalších filmů. (Gwilwen)

Reklama

Reklama