Reklama

Reklama

A Chinese Ghost Story

  • Hongkong Qian nu you hun (více)

Obsahy(1)

Výběrčí daní přijede do malého města, aby plnil svoji práci. Nikomu se dvakrát nechce poskytnout mu ubytování, takže skončí ve starém chrámu, kde prý straší. Tam potká taoistického šermíře, který jej varuje před nebezpečím, a krásnou dívku, do níž se zamiluje. Problém je v tom, že pověsti o strašení nelhaly a dívka je do toho očividně nějak zapletená... (Morien)

(více)

Recenze (50)

Tomco 

všechny recenze uživatele

skor slabe styri...prakticky ani nemam co vytknut, len ma to nechytilo tak ako som si zelal. vizual je velmi schopny, zastarale digitalne efekty nevadia. mna osobne do deja nevtrhol pribeh, tuto vytku mozem kludne prisudit casu kedy film vznikol.. skoda, ze som film nevidel par rokov dozadu na nejakej osarpanej vhske.. 70% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Romantické fantasy s příchutí wuxia a špetkou hororu s výraznou komediální přílohou aneb klasická čína na talíři. Jde jen o to, zda vám tahle směska chutná či nikoliv. Zejména naivní hongkongský humor může leckoho odradit a těm, kteří jsou na něj vyloženě alergičtí rozhodně nedoporučuji.  Osobně mne pak po letech hodně bavila romantická linie, tklivá a stylizovaná. Siu Sin měla krásné nohy, oči  a zřejmě i dvojky , ale ty ukáže jen Lingovi v pamětihodně koupelnové scéně.  Kouzelné jsou i triky, zejména u překrásných mechanických zombie mi hned naskočil slavný Ray Harryhausen, ale pobaví a nadchnou i další monstra a jejich jazyky či chapadla. A díky vydařené sladkobolné ústřední písni nakonec silnější trojka přepadá do slabší čtyřky, ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Před duchy se chovám jako člověk! :o) Vůbec jsem si nedokázal představit, do čeho jdu a dlouhou dobu ani netušil, na co se to vlastně dívám. Byl jsem si jen jist, že podobně unikátní multižánrový zážitek, současně plný osobitých kvalit, množství nápadů, humoru a originální stylizace, se mi už dlouho nedostal a zřejmě hned tak znovu nedostane. Jednoduchá romantická legenda o lásce a střetu proti zlu mísí scény, v níž jsem postupně přecházel pocity od fascinace přes napětí až k hlasitému smíchu a pak různě zpátky a dokola... dochází zde na parodii hard fantasy, duchařin, monster horrorů, samurajských a jiných akčních bojových filmů, stejně jako různých východoasijských náboženství a tradičních legend. Coby blesk z nebe předvádějí postavy v nebezpečí nečekaná kouzla, nechybí ani létající ženská monstra, mně evokující praštěný závěr jinak výsostně artové Černé kočky (tohle si prostě parodii žadálo!) a přijdou i muzikálová čísla, která jednou přidají na poetičnosti, jindy zas hravě kráčí s duchem nadsázky, což je i případ ultimátního mnichova „Tao“ songu. :o) Motivy, které mě ve vážně míněných filmech až na výjimky neberou, přetavil Tony Ching do podívané s obrovskou nadsázkou a výbornou atmosférou, v níž i ta stopa éry osmdesátek pro mě čněla v ryze pozitivním světle. Závěrečná akce (byť chápu její smysl včetně vypjatého vyvrcholení) už na mě svou délkou a pojetím působila možná trochu přehnaně, ale jinak jsem se hodně bavil, spokojeně nechal se okouzlit i přítomnou romantikou a skvěle na mě tato podívaná fungovala i při opakovaném zhlédnutí (31.8.2023). [85%] ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Akční vizuálně vytříbená fantasy s parádními mechanickými triky, kdy i umrlci byli oživeni pomocí stop-motion, za níž stojí Tsui Hark, přezdívaný Spielberg východu. Původně hororový příběh je odlehčen typickým hongkongským humorem a jediné, co mi stále vadí, že Ling je děsný trouba. Siu Sin je šťabajzna a ten rozevlátý kostým jí velmi sluší. Nejlepší jsou démonův jazyk, chapadla, useknuté hlavy, oživlé větvoví a souboj v podsvětí. A občas krvavé šavle. Film má spád a poslední čtvrtina je v běsném tempu až do konce. Hodnocení ponechávám, viděno 4x. Asi nejlepší filmové ztvárnění původní povídky. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Ano, zklamalo mě to vcelku, protože to je přes všechny ty efekty a obsazení pořád jen normální pohádka pro dospělé s příliš snadným řešením. Očekával jsem příliš… Co však nechápu je ignoranství nabubřele dávané najevo kritikou triků u filmu, který vznikl v roce 1987 v Hongkongu. Podle všeho jde totiž o „áčkový“ titul se skvělými triky s ohledem na místo a rok vzniku. 60 % ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama