Reklama

Reklama

Policejní elita

  • Hongkong Fei hu xiong xin 2 zhi ao qi bi tian gao (více)

Obsahy(1)

Hongkongská elitní policejní jednotka tvořená nejlepšími muži je povolána, aby potlačila povstání ve vietnamském uprchlickém táboře. Jak si poradí s téměř nesplnitelným úkolem? (oficiální text distributora)

Recenze (8)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// +jsou tady emoce, oddechová hudba, nenásilné -stříh, i když poutavý tak především film ve své stopáži toho zas tolik nenabídne (akce, výcvik, akce)/// Takový pohodový, teměř zapomenutý akční snímek, který se zaměřuje především na výcvik Best of the Best (BoB) neboli speciální vojenské jednotky. V uvodní akční sekvenci si nelze nevšimnou rychlého střihu a i v pozdějších fázích je přechod z jedné scény na druhou jaksi neuhlazen. Asi bych děj nehodnotil tak vysoko nebýt emočního zaměření a i když jsem zrovna neronil slzy nebo mě některé scény až tolik nezasáhli, tak bych to spíše přisoudil stáří filmu (10 let) a i tomu, že už jsem lecos viděl. Prostě nenáročná, ničím vyjímečná, přesto příjemná podívaná/// Celkem 60%/// ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný film, který kombinuje sociální témata, drama, melodrama, úžasně gay výcvikové scény a akci, to vše v tónu společensky kritickém, místy okořeněno trochou toho humoru made in HK (který mám opravdu čím dál raději). Plus trocha té testosteronové polevy. Tenhle film sice není "best of the best", a to ani na svém vlastním písečku, ale úplně k nepotřebě taky není - a zneklidňující stín nadcházejícího sedmadevadesátého na něj dopadá velmi zajímavě. A protože mě opravdu bavil (a protože Damian Lau v roli tatíka), s velikou chutí o hvězdu nadhodnocuji. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to podpriemerný akčný film z Hong Kongskej produkcie. Má celkom dobrý príbeh o nových policajných regrútoch, ktorí majú nahradiť miesta v zásahovej jednotke po jej zabitých členoch, pretože neprežili nedávnu veľmi krvavú akciu a tak musia prejsť náročným výcvikom, ktorí aj majú preukázať v praxi proti vietnamským teroristom. So spracovaním som ale len minimálne spokojný, spočiatku vyzerá všetko tak, ako aj má, úvodná akcia, zoznámenie sa s niekoľkými dôležitými postavami a už začne samotný výcvik, ale celá táto výcviková časť trvá až príliš dlho, pričom omnoho viac, než samotnému tréningu sa venuje hlavne samým nudným postavám a ich nudným problémom, keďže postáv, ktoré dokážu zaujať sú maximálne tri, čo je pri takom množstve veľký problém, nanešťastie ani samotný tréning neprinesie nič zaujímavého a akčnejší záver, v ktorom sa už niečo začne diať začne už príliš neskoro a nenašťastie tiež sklame. Takže slušná úvodná dvadsaťminútovka, až na pár scén nudná celá hodina a podpriemerný záver. Akcie je tu veľmi málo a aj tá ma sklamala. Za celý film sa nájdu len dve akčné scény, explozívny úvod, ktorý nesklame a potom až záverečná akcia, no tá je krátka a obsahovo príliš jednoduchá a svojim postupom nemá vôbec nič spoločné s tým, čo sa policajti naučili, jednoducho len prídu a pár protivníkov bez nápadu alebo lepšieho momentu postrieľajú. Herecké obsadenie je slabé, chýba tu nejaký charizmatický vodca, ako som spomínal, aspoň trochu zaujmú asi len dve, tri postavy a to je všetko. Réžia je pomerne slabá, čo ma pri tomto režisérovi dosť udivuje, ale každý nejako začína, to najlepšie v jeho tvorbe ešte len príde a technická stránka je len priemerná. Som veľmi sklamaný, nie je to úplná katastrofa a viacero prvkov aj zaujme, ale aj tak je to jeden z najhorších Hong Kongských filmov, čo som kedy videl. Objektívna kvalita filmu- 50%, film sa páči mne na 46%. ()

TO 

všechny recenze uživatele

S.W.A.T. - Jednotka rychlého nasazení po asijsku. Většinu filmu zabírá výcvik elitní policejní jednotky. Oproti pro mě velmi slabému S.W.A.T. je zde více napětí, emocí, lásky, přátelství. Prostě fakt dobrý silný hongkongský akční film. Na druhou stranu akce je pouze průměrná, třeba na filmy Johna Woo to rozhodně nemá. Potěšila mě skvělá asijská herečka Karen Mok (Smrtící andílci, Shaolin fotbal, Krotitelé upírů, Černá maska) v roli instruktorky. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama