Reklama

Reklama

Ma tou da jue dou

  • Hongkong 碼頭大決鬥 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mistr bojových umění, pronásledován svou minulostí, vezme práci přístavního dělníka v malém městečku, aby začal nový život. Jeho odhodlání už nikdy nebojovat je však pokoušeno krutým majitelem mola, na kterém pracuje. (Ruuzha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem koukl zejména po shlédnutí úžasného thrilleru na yutube, kde je však prezentován pouze Bolo Yeung a film zde nese alternativní název "Chinese Hercules". Myslel jsem, že Bolo bude hlavní postavou filmu, což není tak úplně pravda. Film je v podstatě vykrádačka legendárního Brucova filmu Big Boss. Děj je skoro totožný. Mladík se zabijáckými pěstmi zabije v sebeobraně bratra své přítelkyně, dostane z toho deprese a uteče někam pryč pracovat do doků jako nosič zásobníků s rýží, ve kterých místní boss pašuje drogy. Ve filmu hraje spousta tehdejších herců a kaskadérů, kteří se v Honkongu kolem těchto filmů motali. Hlavního hrdiny hraje Wai-Man Chan, který mi byl neuvěřitelně nesympatický stejně jako jeho role, ale byl mi sympatický jeho styl boje. Jak jsem již psal, děj je téměř shodný s "Big Bossem", dělňasové se začnou bouřit, přijede nový šéf se svojí gorilou - Bolo Yeungem a udělá mezi nimi pořádek. Bolo vystupuje ve filmu asi posledních 25 minut, ale jeho prezentace je opravdu úžasná, snad jedna z nejlepších, jakou jsem kdy od něj viděl. Bolo byl "pan martial arts HEREC" a zde je to naprosto evidentní. Zatímco hlavní postava filmu se utápí celý film v depresích a nebojuje (Bruce se rozjel v Big Bossovi alespoň v polovině ...), Bolo řeže dělníky hlava nehlava, dává petelice, že by se za ně ani Bud Spencer nemusel stydět, láme krky, drtí lebky ... A při tom všem ještě dělá svoje tradiční šílené xichty, takže nepřátelé padají mrtví k zemi jako mouchy po dešti. Wai-Man Chan nastupuje do šarvátek až úplně na konci filmu, jako jediná šance zastavit "čínského Herkula Bola". Odehraje se dost dlouhý souboj, ve kterém to Bolo samozřejmě schytá (ale tak tak ...). Jako film se jedná o starý martial arts flick, ale osobně se mi na něm líbilo několik věcí. Bolo je úžasný, dále je to styl soubojů, který film prezentuje. Jedná se spíše o "box", bojuje se zejména rukama a hlavní postava bojuje z 95% pouze rukama. Mafiánský boss však třeba naopak používá klasické kung-fu. Choreografie je výborně zvládnutá a souboje vypadají dost realisticky, soupeři padají po několika úderech. Několikaminutové "kung-fu eskapády" ala Jackie Chan se naštěstí nekonají. Je to prostě vyloženě řežba, chvílemi dost násilná, rychlá dynamická. Film se vyvaruje také zbytečnému honkongskému filmovému humoru a divák je svědkem jen několika přirozených legrácek, které spíš vyplynou ze situace. Takže nakonec tak špatný film to není, selhává však maximálně výkon hlavního hrdiny a jeho postavení ve filmu... ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Na filmu nejvíce zaujme výstup Bolo Yeunga, bohužel hraje pouze vedlejší roli. Choreografii akčních soubojů dělal Jackie Chan a ve snímku lze zahlédnout jeho obličej jako komparzistu na kratičký okamžik v hromadné bitvě. U 95 minutové verze je to v čase 16:32 a u 90 minutové v 15:42. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zastaralé kung-fu s nudným dejom a slabými bitkami v ktorých väčšinou len stereotypne máchajú rukami a sem tam niekto niekoho kopne. Z letargie ma vytrhlo len keď sa na pár minút zjavil  Bolo Yeung a už tradične zažmurkal svojimi prsnými svalmi. Ten chlap vyzerá celý život rovnako namakane. Celkovo ale strašná nuda. 2/10. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama