Reklama

Reklama

The Buddha Assassinator

  • Hongkong Fo Zhang huang di (více)

Obsahy(1)

Hsiao Hai (Mang Hoi) pracuje v buddhistickém chrámu a rád baví mnichy svým šaškováním. Když princ (Hwang Jang Lee) navštíví jejich chrám, podaří se Hsiaovi zmařit pokus o jeho atentát a dostane se tak do princovy přízně. Rozhněvaný princ, který mistrně ovládá bojová umění kung-fu, zabije několik mnichů, které považuje za atentátníky. Hsiao je nucen zdokonalit svá bojová umění, aby se mu mohl postavit. Učí se od starého mnicha a pokusí se dát věci do pořádku. (Epistemolog)

(více)

Recenze (2)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Anglicke nazvy: Buddha Assassinator, Buddha Killer, Shogun Massacre a najskor niekolko dalsich variant. Jedna sa klasicke komedialne kung-fu v style Jackieho megahitu Drunken Master. Tentokrat dostal sancu naplno predviest svoj talent Meng Hoi. V ulohe zaporaka kopajuca legenda z Drunken Mastera Hwang Jang Lee, ktory koncom 70tych rokov dostal na budku snad od kazdej vacsej hviezdy. Pribeh mi pripadal miestami dost natahovany, so zbytocnymi liniami. Bitky su podla mna tuctove a aj na dobu vzniku dost pomale. Akurat vo finalnom suboji sa to trocha zlepsi, ale ten tiez nie je nic extra. Jackiemu dokazal Hwang Jang Lee zatopit ovela efektivnejsie a konieckoncov aj s Meng Hoiom absolvoval ovela lepsi suboj vo filme Hell'z Windstaff. Je to tak trochu premarnena prilezitost urobit z Meng Hoia hviezdu. ()

Modiwish 

všechny recenze uživatele

Velice raritní film, leč nepatří mezi ty lepší. Soubojů tu je jako šafránu, ale tak trochu tuctového. Souboje bohužel nijak nepřekvapují, ač v nich většinou hraje významnou roli pohybově nadaný Hoi Mang nebo úžasný kicker Jang Lee Hwang. I přesto bych vypíchnul poslední souboj, jenž měl tu správnou jiskru. Film bych si dovolil srovnat s trošku mladším dílem Hell'z Windstaff, kde jak Hwang i Mang hráli a kde toho předvedli mnohem víc, proto je Buddha Assassinator o stupínek horší a to neplatí jen pro souboje, ale i pro děj. Zde je děj místy opravdu vleklý a některé pasáže by mohli být i vystřihnuty, kromě toho film začíná asi od 40. minuty, poněvadž předtím se skoro nic nedělo. Vše se právě rozpumpovalo až potom, což je celkem škoda. Tento počin je zřejmě nejslabší film jaký jsem kdy viděl s mým velikým oblíbencem Hwangem, bohužel. Snad si příště spravým chuť. ()

Reklama

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama