Reklama

Reklama

L'ultima chance

  • angličtina Last Chance for a Born Loser (více)

Italská kriminálka režiséra Maurizia Lucidiho se odehrává na pomezí Kanady a Spojených států. Dva lupiči, protřelý Joe (Eli Wallach) a z vězení čerstvě propuštěný Floyd (Fabio Testi), vykradou v Kanadě klenotnictví a povede se jim opravdu dobrý lup v diamantech velké ceny. Prchají přes hranici do Států a následně se o výdělek podělí. Floyd se musí z důvodu malé dopravní nehody ubytovat v malém motelu, který vede sympatická Michelle (Ursula Andress). Oprava auta se protahuje a Michelle Floyda neskutečně přitahuje. Zamiluje se do ní, ona jeho city opětuje, ale stále ji trápí minulost jejího amanta. Navíc se o motel a jeho hosty začíná zajímat policie. (curil)

(více)

Recenze (3)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat spoilery. Málo známé eurocrimi, pro mne od zcela neznámého režiséra. Dvojice zlodějíčku Wallach (Joe) a nedávno propuštěný Testi (Floyd), poté co vykradli klenotnictví někde v Kanadě, prchají, někde na okraji Ameriky se pak rozdělují o společnou kořist (diamanty v neuvěřitelné hodnotě), Floyd má však během cesty malou nehodu s autem, tak je nucen to zapíchnout a přenocovat v malém izolovaném motelu, který vede krásná sexy žena Andress (Michelle), brzy se do oba sebe zamilují ale její podezření se začnou násobit, ještě dříve než přijde do motelu policie. Úvodních cca 10 minut se nese v duchu parádní automobilové honičky (Mustang řízený Testim vs 3 policejní auta) skoro žádný dialog, prostě paráda. Pak film sleví ze svého úvodního rychlého tempa, následuje románek mezi Michelle a Floydem (dojde i k sexu, divák ač ve špatně nasvícené scéně, vidí krásné vnady Ex-Bond girl NO.1). Hrála zde i mladičká Barbara Bach, o dva roky později další Bond-girl a o 6 let později manželka Beatla Ringa Starra, bohužel jen v menší roli ale nevšimnout si ji díky jejímu charisma nešlo. Většina filmu se odehrává v motelu, finále je ale opět dobrý, výroba v rámci nižšího rozpočtu ubožejší, chybělo i nějaké větší napětí a překvapení, příběh však byl celkem uvěřitelný s dobrým scénářem, možná by si zrovna tento film zasloužil i remake. Výkon krásné Ursuly je oslnivý, nezaujal mě tentokrát ani Testi, o Wallachovi ani nemluvě, kdo čekal že už jen jeho výskyt zvýší napětí filmu, ten se bohužel mýlil, jeho role byla menší, on tu byl na začátku a pak až nakonec a jeho hraní z mého pohledu místy hodně směšné.. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Těžká nuda. Příběh ztrácí tah asi po 15 minutách, pak už je to prostě jen kecání a láska a kecání a láska... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

ChvalaRamzesovi len malo zname polizziotteschi, reziser Maurizio Lucidi nie je znamy rezsier a dufam, ze to dlho tak aj zostane. Kulisy su plane, dialogy otrasne, ucast Fabia Testiho som nepochopil, Eliho Wallacha fakt nemusim, pre man otrasny herec. Ursula Andress /bondovka Dr. No/ bola zbytocna, sice krasna, ale film je plany aj tak, a ona tomu dost pomohla : 20 % ()

Reklama

Reklama