Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam (Caitlin Custer), mladá žena hledající práci, si všimne nabídky v místním pohřebním ústavu. Kontaktuje tedy jeho správce s příznačným jménem pana Montgomeryho Darka (Clancy Brown) a stává se jeho novou asistentkou. Při společné prohlídce márnicí vypráví pan Dark několik děsivých příběhů z temné historie města Raven's End a těch, kteří v něm zemřeli. (Hernycztek)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (91)

borec999 

všechny recenze uživatele

Úvod s Clancym Brownom ako šéfom márnice ešte ušiel, no potom to bolo každou minútou len a len horšie. Svojimi poviedkami, resp. poňatím mi film pripomína "horory" od Guillerma  Del Tora alebo aj nedávne Nočné mory z temnôt- farebné, historické, mierne fantasy, trocha CGI a silou mocou tváriace sa desivo, pričom vlastne desivé a strašidelné to nie je vôbec, ba naopak- miestami je to až nechcene smiešne, pričom ale odľahčená hororová komédia v ktorej ide viac o pobavenie diváka ako o horor to tiež nie je. Takýto štýl "detských hororov" a Mortuary Collection konkrétne, mi vôbec nesedí a preto len 1*. Nebál som sa, nesmial som sa, len som sa nudil... 15% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Hororová antologie s podmanivou výpravou! Clancy Brown si střihl velmi charismatického vypravěče ze staré školy, který jako by z oka vypadl Angusu Scrimmovi ze série Phantasm. Líbila se mi ta sebeuvědomělost, kdy postavy rámcového příběhu průběžně komentují vyprávěné historky a vypichují nedostatky a pochybnosti, které by mohly napadnout i diváka. Zároveň potěší, že všechny povídky jsou různými detaily provázané, ale hlavně že jsou všechny konzistentní a stejnou měrou zajímavé. Jen ten rámcový příběh je na konci už poněkud přitažený za vlasy a finální zvrat tam tlačí až moc na sílu, nejde ale o nic, co by podkopalo celkově pozitivní dojem z celého snímku, který je velmi solidním povídkovým hororem. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pastelková antologie. Celek hýří barvičkami, hravostí a takovou zvláštní, až dětskou naivitou. Bohužel ta dobová zasazení jednotlivých povídek jsou naprosto zbytečná. V drtivé většině je jejich děj umístěn do interiéru a je tak v podstatě jedno, jestli se povídka odehrává v 50. nebo 80. letech. Chválím však přednostní využívání praktických efektů před těmi CGI (to o sobě dává vědět hlavně v prvním a třetím segmentu) a všudypřítomnou vtipnou morbiditu. Tady podle mě vyhrává povídka číslo 2, už jen za ten nápad a onen nevídaný porod. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době výborná, zábavná a celkem krvavá antologie, kde se každý příběh vyznačuje krásným poselstvím a hlavně poctivým vyprávěcím drivem. První příběh je jen taková předehra o tom, že kdo strká nos kam nemá, čeká ho trest. Druhá povídka o chlapci, který záměrně nepoužije ochranu, byla z celého segmentu nejpovedenější a co si budeme povídat, také neoriginálnější. Takže si zapište za uši, že bez kondomu do ženy nelez, nebo něco vyleze z tebe. Další příběh o muži, který už nemá sílu se starat o svou nemocnou ženu je příběhově sice podle předpisů, ale natočen velice hravě a výtahová scéna je natočena s grácii. Nakonec hlavní příběh, který vše spojuje má zajímavý twist, který jsem osobně nečekal a je poctou třeba takovému Halloweenu. Plný počet a to bezkonkurenčně. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pohodová hororová antológia, ktorá síce neprináša nič extra, ale do tohto októbrového, halloweenskeho obdobia sa vcelku hodí. Oceňujem postupné retro (príbehy z 50´s, 60´s a 70´s), neoceňujem priveľa CGI a vyumelkované momenty. Celkovo síce predvídateľné a s trochu trápnym „sprievodcom“, no aj tak by som si tematické pokračovanie napr. o rok dal. Silné 3* / slabé 4*; o chlp slabšie než minuloročné „Scary Stories to Tell in the Dark“. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama