Reklama

Reklama

Vyšinutý

  • USA Unhinged (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Tento aktuální psychologický thriller zkoumá křehkou rovnováhu současné společnosti a dovádí agresi za volantem, se kterou jsme se už všichni setkali, k naprosto nepředvídatelnému a děsivému vyústění. Rachel (Caren Pistorius) jede pozdě do práce a na semaforu se dostane do ostré hádky s jiným řidičem (Russell Crowe), který má ze svého dosavadního života pocit bezmoci a připadá si všemi přehlížený. Rachel a všichni, které má ráda, se brzy stanou terčem muže, který si umane, že na tomto světě po sobě zanechá ještě poslední stopu tím, že Rachel udělí řadu vražedných lekcí. Následuje nebezpečná hra kočky s myší, která dokazuje, že si nikdy nemůžete být jisti, že ve vaší blízkosti není někdo na samé hranici vyšinutí. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 6

Recenze (350)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Unhinged" ma celkom slušne prekvapilo. Možno je úvod trošku pomalší a chce to čas kým sa veci dajú do pohybu, no výsledne film podľa mňa funguje presne ako má. Priznám sa, že má jedny z najlepších úvodných tituliek, ktoré som kedy videl a majú dosť do seba. Takže to musím tvorcom uznať. A je pravda, že najlepším elementom celého filmu je Russell Crowe, ktorý je tu ako jeden zúrivý a nespútaný buvol. Neviem ako lepšie by som ho ohodnotil. No kedykoľvek sa objavil na scéne, tak som vedel, že veci sa dajú do pohybu a bude to drsné. A rozhodne to aj drsné bolo. Mnohé scénky boli poriadne silné a adrenalín sa do krvi dostal. Neviem či kvôli tomuto filmu pribral, alebo pribral všeobecne, no súboje s ním pôsobili, ako keby sa Caren Pistorius bila s gorilou. Čo sa ostatného týka, myslím si, že to funguje okey. Mnohé scénky majú v sebe tú potrebnú atmosféru a drámu vďaka prítomnosti Russella Crowa, no aj scénky, kde nie je sú celkom funkčné. Caren Pistorius robí maximum čo môže a dokážeme s ňou ako hlavnou hrdinkou súcitiť. Hovorím si, či by sa veci vyvinuli inak, keby sa mu ospravedlnila za to zúrivé gesto, no nemyslím si, že film nám chce na tú otázku odpovedať. Ja si myslím, že možno aj áno. Ale hovorím... možno. Pretože úvodná scénka sama o sebe nám povie, v akom rozpoložení sa reálne postava Russella Crowa nachádza. Film ma znepokojil, bol silný a adrenalín v sebe rozhodne má. Takže za seba hovorím, že si film pokojne pozrite. Myslím si, že budete spokojní. Hodnotenie: B+ ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Vyšinutý již v úvodu upoutá diváckou pozornost strohým, ale úderným přehledem ohledně stavu kriminality a společnosti v USA, "zemi neomezených možností, ale omezených lidí". Po kratším prologu a seznámení se s postavami následuje čirá thrillerová akce, při níž člověk chvílemi jen nevěřícně a rozhořčeně zírá na plátno, hlavou mu běží nas*ané myšlenky a říká si, jestli je něco podobného na každodenním (americkém) pořádku. Russell Crowe se do role psychopatického ho*ada, jemuž stačí k naštvání vážně málo, vžil mrazivě přesvědčivým způsobem a neskutečně jsem mu nefandil a přál jsem mu jen ten nejhorší myslitelný konec. Jestli je Vyšinutý realistickým odrazem americké společnosti, nemohu posoudit, jelikož tam nežiju, nicméně i kdyby se jednalo o univerzální obraz, tak na mě vskutku zapůsobil. Postrádal jsem snad jen trochu víc načrtnuté pozadí Russellovy postavy. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Russell Crowe je jen krok od toho, aby si ho diváci začali plést s Johnem Goodmanem. Z idolu dobyvatele kalhotek všech dámských konfekcí je v současnosti vyžrané monstrum, co dámám rozbije hrubě ciferník, navrch "terminátorským" stylem zdemoluje kolonu aut a plánovanou návštěvu očního lékaře raději odloží (viz závěr filmu). Caren Pistorius má nezvratný důkaz, že tomu tak skutečně je. Stačilo jedno nevinné zatroubení na tuhle nevrlou kreaturu hovící si ve svém pickupu a následná absence omluvy udělala své. Následuje v podstatě Volný pád roku 2020 s Russellem Crowem. Ten už rozhodně v budoucnu nemůže hrát sympatické maníky, s takto permanentně nasupeným ksichtem patrně nebude hned tak obsazen do bláznivé komedie. Tahle herecká poloha mu plně vyhovuje. Sálá z něj abnormální nenávist, že mu Caren Pistorius, hezká a pomilovánihodná, nepodrží. Režisér Derrick Borte natočil svůj nejlepší film. Od počátku nasadil svižné tempo, vše se odehrává za bílého dne a razí si neúnavně cestu asfaltem, kde pot i dech titulního maniaka divák pocítí skoro až fyzicky. Finální střet nemá náboj předchozí permanentní napínavé naháněné, což je velká škoda. Ovšem prst ženského pohlaví po tomhle nepříjemném (silničním) zážitku zůstane napříště raději na klitorisu než na klaksonu. Troubení se opravdu nedoporučuje. 9/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nechutně vyprasený Russell Crowe v kombinaci "Stopaře" a "Volného pádu", kdy se životem zdrcený magor, rozhodne terorizovat mladou přidrzlou matku. Film nefunguje prakticky v ničem, jelikož je ve všech směrech absolutně dementní a ve výsledku se tak jedná o spletenec scén, kdy je antihrdina vždy tam, kde mu určí scénář, ačkoliv to nedává smysl, stejně jako jeho chování. Crowe a jeho směšné přehrávání už je jen třešničkou. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak takový záhul sem tedy nečekal, myslel sem si že to bude něco ve stylu "Na doraz", což je dobrý film, ale drží se na uzdě. Zatímco tenhle film rozhodně ne a tak se vše v tomhle filmu stupňuje a stupňuje a sem rád že v tomhle ohledu, mně film neustále něčím překvapoval a udržoval mně napnutého. Má to vynikající honičky, skvělá a dynamická hudba při nich hraje, a Russell Crow, si tenhle film vyloženě krade pro sebe. Určitě by se na tomhle filmu dali najít chyby, ale jelikož tohle byla totálně nekompromisní adrenalinová jízda, tak tomu lze i lecco odpustit a těch pět hvězdiček, si to rozhodně zaslouží. PS : A né neni to, jako Volný pád, u Volného pádu šlo o selhání jedince a pomstě celému systému, zatím tady se jedinec chce pomstít, jenom jedné konkrétní osobě. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Natáčalo sa v americkom štáte Louisiana, predovšetkým v meste New Orleans a priľahlej časti Jefferson Parish. (MikaelSVK)
  • Je to první celovečerní film, který se v amerických kinech dočkal širokého uvedení po pěti měsících (od poloviny března do poloviny srpna 2020) po uzavření kin v důsledku pandemie Covid-19. (Maulincio)
  • Nizozemští diváci zaznamenali pozoruhodnou podobnost mezi příběhem tohoto filmu a nizozemským thrillerem Bumperkleef (2019), který je také o tajemném řidiči, který požaduje omluvu za vnímanou urážku na silnici, po její nepřijetí zahájí neúnavné pronásledování pachatele. Vzhledem k tomu, že film vyšel o necelý rok později, jsou tyto podobnosti s největší pravděpodobností náhodné. (Maulincio)

Související novinky

Russell Crowe jako nelítostný gangster

Russell Crowe jako nelítostný gangster

14.05.2020

Australský herec Russell Crowe (Gladiátor) si zahraje ve snímku American Son, jenž je remakem oceňovaného filmu Prorok Jacquese Audiarda. Příběh vypráví o muži, který ve vězení spadne pod křídla… (více)

Reklama

Reklama