Reklama

Reklama

Posluhovačka

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Snímek z roku 2002 Posluhovačka je zcela v duchu Berriho hořkého a sarkastického pohledu na život. Jacques pracuje jako zvukový mistr, má rád svou práci a s tím, že ho opustila žena, se už vyrovnal. Naopak, plně si užívá své volnosti, miluje samotu, svou hudbu, vkusně zařízený byt. Za nic na světě by už neměnil. Má však jediný problém - neumí nebo jednoduše nechce umět uklízet. Žena na úklid neboli posluhovačka není nic neobvyklého a v inzertních rubrikách je řada nabídek. Hudba jeho mladé posluhovačky, kterou poslouchá při uklízení však není to jediné, čím tato nekomplikovaná osůbka zčeří Jacquesovy výsostné vody. Jacques se podvědomě brání, ale pak povolí, protože si pošetile myslí, že drží situaci pevně ve svých rukou. Začne mu na dívce záležet víc, než by si sám sobě přiznal. Herecký part Jean-Pierra Bacriho v roli Jacquese skýtá jedinečnou lehce nahořklou podívanou do života padesátníků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

monolog 

všechny recenze uživatele

Nůda! Ukažme si na něj prstem >> NŮDA! Tenhle film je naprosto o ničem. A to nejen že nejde o komedii, ona to ani není tragikomedie. Ty směšný věci jsou pravděpodobně to, jak si Jacques pouští svou klasickou hudbu a ta mladá mu do toho pouští nějaký techno či co a on je tak hloupej, že jí nedokáže říct, ať to vypne a tak jde do jinýho pokoje. Od Berriho jsem viděl ještě Jeana Od Floretty a Manon od pramene. TO jsou dobrý filmy, poetický, zábavný, zajímavý, dojímavý. Tohle ne. O nic tu nejde, všechno tak jaksi plyne. Připomínalo mi to přístup hlavního hrdiny románu Alberta Camuse Cizinec. Naprostý nedostatek invence ve všem. No a závěr je sám o sobě tak idiotskej, že se divím, že to producenti vůbec odklepli. Ten závěr je přesně jak píše Machrovic, skončí ten dialog na pláži, nikdo se nehne a zatmívačka. Ponaučení? Kašlete na uklízečky a odmeťte prach jen do rohu místnosti. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Vůbec to nebylo špatné, prvních 20 min je ale hrozná nuda. Úlohou Jean-Pierre Bacria je hrát starého, nemastného a neslaného. To se mu tedy dařilo. Úlohou Émilie Dequenne bylo hrát blbou (nepoužívá vysavač), chudou a hodnou i když trošku šlapku. To se jí taky povedlo a nenechte si ujít závěr...prostě jako v životě, takže žádná Steelová. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Měl jsem co dělat, abych u tohoto snímku neusnul nudou. Sarkasmu je chvílemi fajn, ale ve výsledku to stejně nemá žádný význam(z určitého pohledu může být konec chápán jako happyend). Herci mě většinou nudili. Vyhodil bych z trojice drama/romantický/komedie jednoznačně to poslední. Tento film není komedií ani omylem. Raději svůj čas vložte do jiného kvalitnějšího a rozumnějšího snímku. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tihle osamocení brouci středního věku jsou pro mladší samičky příliš snadnou oběťí. Vůbec ze všeho nejradši mám romanticky založené dívky v mercedesu, s kabelkou od Luis Vuitton, hodinkama od Gucciho, kostýmkem od Huggo Bosse a osmdesátiletým podnikatelem v posteli. Tomu já říkám lásky 21. století . ()

Machrovic 

všechny recenze uživatele

SPOILEROIDNÍ HLÁŠKY Z FILMU: Vy jste malíř? - Jo, sváteční malíř, co maluje i ve všední dni. // Tohohle jsme právě snědli. Tohohle kohoutka. // Jste hodný, že mě posloucháte. Dneska neuměj lidi naslouchat. // (poslední replika ve filmu:) Podívejte už jde vaše dcera. Je to moc milé děvče. - Jo, to je. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Snímek se odehrává v Paříži a Bretani. (claudel)

Reklama

Reklama