Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller HLAVA V OBLACÍCH se odehrává ve třicátých letech minulého století v Anglii, Paříži a ve Španělsku. Gilda Bessé (Charlize Theron) žije ve svém pařížském bytě společně s irským učitelem Guyem Malyonem (Stuart Townsend) a španělskou uprchlicí Miou (Penelope Cruz). Přestože se schyluje k válce, Gilda si novou situaci nepřipouští a ze všech sil se snaží užívat si radostí života. Dokonce i její kariéra fotografky nabírá slibně na obrátkách. Ale Guy a Mia cítí, že je potřeba proti fašismu bojovat. Životní cesty tří přátel se rozdělují. Zdá se, že navždy (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Film se mi líbil, jenom jsem očekávala více děje z válečné doby. Ze 130 minut se děj filmu více soustředil na předválečnou dobu ve Francii a ta se situací nijak nelišila od života v ostatních evropských městech. Mohu říci, že mě místama i film nudil. Takže 80 minut filmu jsem jenom tušila co bude následovat. Válečná doba byla již zajímavější (trochu, ale nepatrně mi to připomělo "Černou knihu" ), jenže na můj vkus to mělo pomalý spád. Nechci zde popisovat jak který herec či herečka hráli. Bylo to dobré, ale na to, jak byla doba hrozná, bylo zde málo příhod a napětí. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Až neskutečně příjemný film. Odehrává se v letech 1924-1944 a nebýt té závěrečné válečné kapitoly, bylo by to absolutní hodnocení naprosto čisté. Takto lehce sklouzla Hlava v oblacích do klišé válečných story, ale už jenom díky uvolněné morálce a vazbám na občanskou válku ve Španělsku, se naštěstí neocitáme v tradiční katarzi, kterou tak proslavila například Maléna nebo v poslední době Černá kniha. Charlize Theron, Stuart Townsend a Penélope Cruz jsou dokonalá trojka, výprava je celkově velice realistická, erotické napětí je stravující, oči mají svou dávku potravy a tak je to naprosto dobře. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Neskutečně krásný zajímavý a určitě i dojemný příběh. Perfektní hlavní trojka tvořená, alespoň pro mě, dvěma známými herečkami za to naprosto neznámým hercem. A musím říct, že si mě S.Townsend získal. Zdá se mi to, nebo opravdu filmy, kde se na produkci podílí více zemí jsou v podstatě až na výjimky výrazně lepší než jen když je země původu jediná? No takže krásný a příjemný trojúhelník v podmanivém prostředí především Paříže se zajímavým podtextem jejich životů a příběhem, který se mezi nimi i kolem nich odehrává. Dávám 4,5*, ale na těch 5 mi tam furt něco chybělo...možná mi vadilo to, že to hodně apeluje na city diváka...nevím. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Vojnová nepatetická nesentimantálna romanca o viac než kamarátskom trojuholníku, jednej osudovej žene a jednej nenaplnenej láske. Excelentná Charlize Theron a lá "femme fatale". John Duigan sa prejavil ako vynikajúci rozprávač, ktorý nás prevedie vývojom postáv od študenských čias, cez Španielsku občiansku vojnu až po 2.svetovú vojnu... Od Head in the Clouds som nič nečakal a dostal som emocionálne silný príbeh, ktorý ma fest prekvapil a "dostal", až sa sám sebe čudujem:) 4,5*/5 ()

Shakeus 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto snímku se mi vybavily Želary, film je totiž nakažený stejnou nemocí. Touha natočit něco velkého, vzít herecké hvězdy a zfilmovat scénář, kde bude všechno. Ovšem problém je, že filmy pak působí prvoplánově a naivně. Na hercích je vidět, že jen hrají a snaží se vymáčknout tu opravdovost. Jedna postava je rebelka, válka jí nezajímá, hlavního hrdinu nechce, najednou je vše jinak, ona je superšpión a vlastenka, má poměr s člověkem, který má dopadnout odbojovou skupinu, kde hlavní hrdina zrovna slouží, kterého náhle opět šíleně miluje. Postava P. Cruz je sice hezká, ale v jiných filmech :) Tady má jen tvořit kontrast k Ch. Theron, a že zemře, bylo víc než jasné od začátku. Trojúhelník se musel nějak vyřešit, navíc takhle se mohla ukázat ta tragičnost. Překvapivý byl snad jen osud naší Mata Hari na konci. Řekl bych, že to celé působí jako ne moc dobře zfilmovaný brakový román, neuvěřitelně, přehnaně, neautenticky a především uměle. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal okrem francúzskeho Paríža aj v britskom Londýne a Cambridge, na viacerých miestach v Anglicku a v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)
  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj španielsky, francúzsky či nemecký jazyk. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama