Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller HLAVA V OBLACÍCH se odehrává ve třicátých letech minulého století v Anglii, Paříži a ve Španělsku. Gilda Bessé (Charlize Theron) žije ve svém pařížském bytě společně s irským učitelem Guyem Malyonem (Stuart Townsend) a španělskou uprchlicí Miou (Penelope Cruz). Přestože se schyluje k válce, Gilda si novou situaci nepřipouští a ze všech sil se snaží užívat si radostí života. Dokonce i její kariéra fotografky nabírá slibně na obrátkách. Ale Guy a Mia cítí, že je potřeba proti fašismu bojovat. Životní cesty tří přátel se rozdělují. Zdá se, že navždy (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

kalap 

všechny recenze uživatele

Film sa odohráva v tridsiatich rokoch minulého storočia v Anglicku, Francúzku a v Španielsku. Gilda žije v Paríži vo svojom byte spoločne s s učiteľom Guyem a španielskou uprchlíčkou Miou. Aj ked sa schyľuje k vojne, Gilda si novu situáciu nepripúšťa a zo všetkých síl sa snaží užívať si života. Ale Guy a Mia cítia, že je potrebné proti fašizmu bojovať a tak sa ich cesty rozchádzajú. Pri pohľade na Charlize Theron a Penelope Cruz je vášeň hned na scéne. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné pocity... Na jedné straně mě uchvacovala krásná kamera, výborně udělaná výprava a kostýmy a skvostné herecké výkony, na druhé straně mi celý ten příběh připadal strašně nepravděpodoný. Film "a la teze" se tomu tuším říká. Nejprve někdo dostane nápad, že by bylo dobré ukázat různé přístupy k životu a taky, jak do toho zamontovat opakovačku z dějepisu, protože zoufale neinformovaní teenageři by přece měli něco vědět o historii, pak se k tomu přimíchá hodně sexuálního napětí (protože to mají mazlíčkové rádi), samozřejmě hodně cudně natočeného (protože kdybychom "to" přepískli, mohlo by to dostat "ekonomicky nevýhodný" rating) a nakonec už stačí jenom vybrat vhodné herce a navléct je do správných kostýmů. Tenhle kalkul z toho vane na míle daleko a nelogičnosti se vrší jedna na druhou. Kromě toho, ani čistě "filmově" nepřináší "Hlava v Oblacích" absolutně nic nového. Všechno už tu v nějaké podobě bylo. Ne, že by tvůrci snad vysloveně vykrádali jiné filmy, oni se prostě jen tak trochu jen vlamují do otevřených dveří a zvěstují myšlenky, které už někdo jiný nějak jinak formuloval jinde a za pomoci záběrů, které už někdo jiný někde jinde natočil ... Čtvrtá hvězdička je za ten konec, za prvé za nedopovězenost, za druhé za jeho trudnost... Celkový dojem: 75% ()

Reklama

Honzua 

všechny recenze uživatele

Možná by to dopadlo i dobře, nebýt té tuny nelogických střihů, střídání lokací a prazvláštního posouvání děje. Největší zápich je snad na nádraží u odpalování bomby, kdy Townsend během asi dvou střihů stihne dostat kulku, objevit se v katedrále v centru Paříže a skončit v nemocnici v Londýně (mezitím ještě uběhnou nejlépe dva roky a Townsend všechno vypravěčským hlasem dovypráví). Takhle nějak se ale začíná film vystříhávat až od své druhé poloviny. Do té doby sice postavy po plátně jen bloumají, nicméně celkově to ještě působí konzistentně a jako poetická výpověď o rozmařilých a zamilovaných lidech na přelomu 20. a 30. let jakžtakž funguje. Finále je ovšem na facku, kdy kromě toho, že se odehrává během povstání v Paříži, nevíme odkud se všechny postavy berou, kdo a kam celou dobu vůbec směřuje, jestli Němci nebo Němec, Francouzi, Charlize či Townsend, který to nakonec samozřejmě nestihne. Na ty tři to vytahuje fakt, že v porovnání s věcmi, které jsem po cestě autobusem byl nucen zhlédnout, jsem Hlavu v oblacích nesmírně ocenil :) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film ma vôbec nedostal. Film o láske, radosti, vášni, ale aj o vojne a osude. Ukážka toho, že v akejkoľvek dobe i cez rozdielnosť pováh môže medzi ľuďmi existovať neskutočné osudové puto. Charlize Theron aj Penélope Cruz boli síce sympatické, ale to je tak všetko. Dej je veľmi nudný, nezaujímalo ma to ani ako to skončí, ale nie som ten typ, čo film nedopozerá. ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Nevím úplně proč, ale tenhle snímek mě ve výsledku moc nevzal... Všechno bylo hrozně roztahané a vzájemné vztahy mě také tolik nenadchly, stejně jako jednotlivé charaktery postav... Trochu mi to připomnělo Atonement, také rozvláčný příběh několika lidí a jejich cestách životem, jejich vzájemným křížením i nekřížením... Atonement z takového tématu ale vyšel mnohem mnohem lépe. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal okrem francúzskeho Paríža aj v britskom Londýne a Cambridge, na viacerých miestach v Anglicku a v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)
  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj španielsky, francúzsky či nemecký jazyk. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama