Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Thriller HLAVA V OBLACÍCH se odehrává ve třicátých letech minulého století v Anglii, Paříži a ve Španělsku. Gilda Bessé (Charlize Theron) žije ve svém pařížském bytě společně s irským učitelem Guyem Malyonem (Stuart Townsend) a španělskou uprchlicí Miou (Penelope Cruz). Přestože se schyluje k válce, Gilda si novou situaci nepřipouští a ze všech sil se snaží užívat si radostí života. Dokonce i její kariéra fotografky nabírá slibně na obrátkách. Ale Guy a Mia cítí, že je potřeba proti fašismu bojovat. Životní cesty tří přátel se rozdělují. Zdá se, že navždy (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Příběh někdy ztrácel na tempu a občas působil hodně nevěrohodně (hl. ve válečné části), ale celkově jsem byl spokojen. Především ztvárnění napínavého závěru mne velice příjemně překvapilo. Charlize Theron hraje podle mého názoru naprosto úžasně (opět) a je jedním z důvodů, proč jsem se nakonec rozhodl dát 4 *, místo původně plánovaných tří. To hobit: "Přepjaté herecké výkony"?! ()

oli009 

všechny recenze uživatele

Je to už sedm let, co jsem Hlavu v oblacích viděla. Ale zato jsem to tenkrát stihla čtyřikrát. Kdysi mně, ještě nezkušené, filmy sotva políbené, dychtivé divačce, čímsi učarovala. Přemýšlím, jestli by se jí to povedlo i dnes. Strach ze zklamání (vzhledem k jinému průměrnému hodnocení) mi ale ještě nedovolil se skutečně přesvědčit na vlastí oči a uši. A tak si musím vystačit s dojmy, které přetrvávají i po těch sedmi letech. Především tenhle snímek zachytil raritní kombinaci pro mě nejzajímavějšího historického období - 30. léta včetně občanské války ve Španělsku s přesahem do druhé světové války až k jejímu konci. Je to ale netradiční pojetí, rozhodně nečekejte válečnou vřavu. Celkově se na film nesmírně dobře kouká - ať už budeme mluvit o kostýmech a dobové atmosféře nebo obou hlavních představitelkách, které přidávají i výborné herecké výkony. Pro někoho možná nestravitelná všechochuť, ale já si užívala tu kousek romance, tady kousek dramatu a jinde zase kousek akce a napětí, a to vše v kulisách jedné velké evropské tragédie minulého století. // Musím říct, že ani po téměř deseti letech pro mě tenhle snímek neztratil své kouzlo. Moje já, které je nyní o mnoho filmových zkušenosti bohatší, z něj už sice není tak na větvi, přesto se k němu budu určitě ráda vracet jako ke starému známému, kterého sice novější kamarádi v lecčems předčí, ale přesto ho máte rádi takového jaký je. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Neskutečně krásný zajímavý a určitě i dojemný příběh. Perfektní hlavní trojka tvořená, alespoň pro mě, dvěma známými herečkami za to naprosto neznámým hercem. A musím říct, že si mě S.Townsend získal. Zdá se mi to, nebo opravdu filmy, kde se na produkci podílí více zemí jsou v podstatě až na výjimky výrazně lepší než jen když je země původu jediná? No takže krásný a příjemný trojúhelník v podmanivém prostředí především Paříže se zajímavým podtextem jejich životů a příběhem, který se mezi nimi i kolem nich odehrává. Dávám 4,5*, ale na těch 5 mi tam furt něco chybělo...možná mi vadilo to, že to hodně apeluje na city diváka...nevím. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Charlize, Charlize, Charlize! Třikrát sláva. Hlas jak Katherine Heigel a herecky perfektní. K tomu krásná Penélope se svojí špangličtinou (a nemalým hereckým talentem) a máme tu slušné válečné romantické drama. Ačkoliv ta válka je jen prostředí příbehu, tohle není akčňák. Ke konci se film začal českému podobat Musíme si pomáhat. A přijde SPOILER: až na ten závěr, škoda :(. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Film skončil a já si nejsem jistý, co se mi líbilo a co už ne. Skvělé herecké výkony, lacinější, ale působivé pojetí války, ať už té občanské v zamrzlých Pyrenejích nebo partyzánské. Přerod Gildy jsem tak trochu čekal, ale nakonec mi ho autoři podali jinak, než jsem očekával, což můžu přičíst jedině k dobru. Ideální zastoupení romance, obrazů bezstarostné meziválečné doby, rebelství i smrtelně vážných záležitostí. Mohlo to být krapítek kratší, ale jsem spokojen. 78% :) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal okrem francúzskeho Paríža aj v britskom Londýne a Cambridge, na viacerých miestach v Anglicku a v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)
  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj španielsky, francúzsky či nemecký jazyk. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama