Reklama

Reklama

K2

  • Velká Británie K2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Druhá nejvyšší hora světa si začala vybírat krutou daň. Co čeká odvážné horolezce na jejím vrcholu? Jeho hrdiny jsou dva kamarádi, lehkomyslný advokát Taylor Books a univerzitní profesor Harold Jamison, kteří jsou oba vášnivými horolezci a právě se spolu připravují k pokusu překonat rychlostní rekord ve výstupu na horu McKinley. Když se jim však naskytne příležitost připojit se k výpravě, která se chystá zdolat K2 (Čhogori - 8611 metrů), druhou nejvyšší horu světa a jednu z nejnebezpečnějších, změní své plány. Nebezpečná hora si velmi brzy začne mezi účastníky výpravy vybírat krutou daň. Přesto se její účastníci nevzdávají a s nasazením života se pokoušejí horu pokořit. Horolezecká expedice je atraktivní podívanou plnou napětí sama o sobě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

POMO 

všechny recenze uživatele

Frajerský výlez na barák, dych tajace bivakovanie pod previsom, krásy pohoria Karakoram a bombastická hudba Hansa Zimmera. Príbeh je klišé a fyzikálna kredibilita mizerná, ale napriek tomu zostane K2 spolu s Cliffhangerom tým najlepším z horských dobrodružstiev deväťdesiatych rokov. ()

camper 

všechny recenze uživatele

Miluju hory, miluju tenhle film! Celou dobu jsem byl napnutej jak to bude dál! Dva nejlepší kamarádi dostali šanci vylézt na nejobtížnější horu světa - K2.To, co tam nahpře zažili by poznamenalo každýho z nás, protože na horách nikdy nevíme co se stane. Tam se může stát prostě cokoliv.... A vůbec mi nevadí, jestli to takhle mohlo, nebo nemohlo bejt, jednoduše mě to dostalo! ()

Reklama

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se celkem nedávno dostal k projekci znovu. Jako malý jsem při sledování Ká Dvojky civěl jak vejr a v mysli mi zůstala jako úžasný zážitek. No jo, jenže člověk tak trochu lehce 'dospěje' a najednou vše vidí s odstupem jinak.:) Můj oblíbenec Michael Biehn jede o sto šest. Jenže prosťáčsky tupý scénář typu: někam chvíli jdeme, najednou se to všechno posere, ale hned to vyřešíme, na mě nefungoval. Paradoxně, těch propíraných 'notně za vlasy přitažených' posledních dvacet minut tvoří nejdynamičtější a scénaristicky ( z ryze řemeslného hlediska ) nejnápaditější část filmu. A závěrečná sekvence s finálním záběrem je prostě bomba. Potěší klasická devadesátková hudba a lehký dramatický záměr. Tak trošku to občas působí jako televizní snímek, který vytahují výše překrásné záběry na štíty hor či celé scenérie ( za to určitě bude stát režisérská verze ) a též ho drží mnou milované ( a bezesporu atraktivní ) prostředí hor. Čili zůstávám lehce nad šedivým průměrem. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Mně se líbilo, jak si kluci vždycky v poledne řekli "jdeme na vrchol, do večera jsme zpátky" a vyrazili. Taková morálka by kdekomu stěží stačila na Milešovku a oni zmáknou Ká dvojku s cepínem v nose. Snad už tenhle film viděl Jaroš, aby věděl, jak taky může vypadat horolezectví. Jediný, kdo tady aspoň trochu připomínal horolezce (tzn. byl zadýchaný a kašlal) hned dostal edém, zbytek si tam poskakoval jak telata po jarní pastvě. No ale co, už se za mě trefně rozčílila Faidra, já to i přes tu lavinu hovadin beru jako motivaci do dalšího dobrodrůža. Snad nikde nepotkám Franca Roddama, protože bych ho na tuty musel zachraňovat. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Ještě před akčním Cliffhangerem, který slouží především k předvádění muskulatury titulního hrdiny, a roztomile dementním (ovšem navýsost zábavným) Vertikálním Limitem, vzniklo toto vysokohorské drama o souboji člověka s přírodou, přátelství, zakalení charakteru a o tom, že mnohdy je těžší z hory slézt než se vyškrábat na vrchol. Mimochodem, lidé orientující se v horolezeckém sportu jsou ochotni K 2 s přimhouřením očí jakžtakž vzít na milost jako film, který má tu a tam cosi společného s realitou. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (18)

  • K2 drží jeden statistický primát mezi všemi 14 osmitisícovkami - odehrálo se zde nejvíce nezdařených pokusů o výstup na vrchol. (duklak2)
  • Natáčelo se v Britské Kolumbii a v pákistánském Kašmíru. (džanik)
  • Sousední vrcholky hory K2 byly v 19. století pojmenovány podobně (K1 až K5), ale pouze u druhé nejvyšší hory světa se název udržel. "K" je zkratkou pro Karakoram. (cheyene)

Reklama

Reklama