Reklama

Reklama

Hutch (Bob Odenkirk) je unavený chlap středního věku, jehož život se smrsknul na otravné každodenní rituály prokládané manželčiným pohrdáním a pubertálními výlevy vlastních dětí. Když do jejich domu vniknou dva lupiči, nechá je beztrestně loupit a praštit svého syna. On se hájí tím, že nechtěl hrotit nebezpečnou situaci, ale všichni v jeho okolí ho mají za zbabělce. Hutch si původně myslel, že to ustojí, ale když se stane jedním z cestujících, které v nočním autobuse obtěžuje banda grázlů, bouchnou v něm nahromaděné saze. A že jich je. Než se usadil, živil se Hutch tím, že s pomocí násilí řešil problémy, na které si nikdo jiný netroufal, a absolvoval kvůli tomu hodně speciální trénink. Krvavá výchovná lekce v autobuse spustí lavinu událostí, které Hutche prověří víc, než cokoliv dosud prožil. Tenhle pan Nikdo má ale pořádně tuhý kořínek. A tajný sejf plný zbraní. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (862)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době malý film, který nevypadá jako rychlokvaška pro VoD a udělal mi velkou radost. Natěšení pochopitelně přišlo s prvním trailerem, kdy jsem se o existenci filmu také poprvé dozvěděl a o mém velkém oblíbenci Bobovi Odenkirkovi jsem ani chvilku nepochyboval. Vzhledem k účasti scénáristy Dereka Kolstada je celkem zjevné, že docela opisoval u sama sebe co se týče celé série s Johnem Wickem a o to větší bych měl radost, kdyby se Nobody odehrával ve stejném světě. Doufal jsem, že se po polozapomenutém výborném Hardcore Henry Ilja Najšuller brzy pochlubí s něčím novým a docela mě štve, že to trvalo tak dlouho. Nicméně, stálo to za to. Akce je přehledná a nápaditá, jak jsme u Davida Leitche zvyklí, zároveň přepísknutá a hodně hrající na efekt...což ale v první řadě hodně baví a těch 90 minutek uteče jako nic i když je to občas až moc schématické...Dvojku prosím do dvou let...90% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Má ten dům.....sklep?" John Wick, pardon, Hutch Mansell se dostane do křížku s ruskou mafií. No, kdyby ti Rusové nebyli vždy tak namyšlení, tak by mohli žít o něco déle. Adrenalinový zážitek odkazuje více na devadesátá než osmdesátá léta, což vůbec nevadí. Estetika filmového zabíjení je zde od dob Mechanického pomeranče a dalších následovníků vypilována až na kost. Stříkající krev je sice digitální (většinou), ale na rozdíl od reality tomu dává správný šmrnc. Překvapilo mě příjemně trio Odenkirk - Lloyd - Ironside (ten hlavně proto, že ještě stále hraje). Navrch Čajkovskij, Louis Armstrong a jeho nesmrtelný song What a Wonderful World a hit od Pat Benatarové - Heartbreaker. Úvod perfektně ukazuje ubíjející životní stereotyp, kdy se nic převratného neděje, dokud... ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ok nejsem totální kverulant docela jsem se bavil a tohle se určitě Najšullerovi povedlo víc než ten jeho první filmový experiment, ale zase netvařme se, že tohle tu už minimálně stokrát nebylo? Jo už vlastně jsem zase ten totální kverulant. Aha tak nic, ale slušný tři hvězdice jsou za mě tak akorát.60% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

JW před důchodem? Proč ne. Rozhodně jsem nečekal, že se to tak povede. Bob Odenkirk nám dokazuje, že i v pokročilém věku se člověk může stát akčním hrdinou. Akce je tu dost a je velmi originální. Bavil mě i příběh. Sledujeme příběh muže ve středním věku, který žije se svou rodinou. Vše se změní, když k nim do domu jednou v noci vtrhnou zloději. Něco se v něm hne a probudí se jeho staré já, které takzvaně nikdo nechtěl potkat před svým prahem, protože znamenalo konečnou. Na neštěstí ale zkříží plány místnímu ruskému mafiánovi a je v maléru. Ten se chce pomstít a rodina se octne v ohrožení. Vše jde stranou a začíná neskutečná řežba. Hodně se mi líbila jak scéna v autobuse, domácí invaze nebo závěr v továrně, prostě nářez. Určitě bych rád viděl pokračování, případně crossover s JW. Christopher Lloyd tu je jako jeho otec dost vtipný. Je tu i dost stylově zvolená hudba. "Má ten dům sklep?" ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková jednoduchost a přímočarost, audiovizuální dravost akčních pecek jednadvacátého století a nejnepravděpodobnější akční hrdina vůbec. A především obrovské nadšení, které z filmu doslova stříká. Ilya Naishuller tentokrát natočil přeci jenom klasičtěji pojatý akčňák, ale jeho Nobody je podívaná, u níž jsem se od začátku do konce spokojeně usmíval. Odenkirk září, ať už v loserovské, nebo zabijácké poloze, a dává do toho všechno, příběh se za svou jednoduchost nestydí a díky krátké stopáži o něm člověk ani moc nepřemýšlí a režisér se nebojí opepřit to o sympaticky černý humor nebo lehce bizarní momenty. A i ten nevkusný záporák umí být stejně děsivý, jako srandovní. No a pak je tu nápaditá, dokonale přehledná, krvavá a chytře vymyšlená akce. Malinko jsem se bál, že Nobody bude chtít jít ve stopách Johna Wicka, ovšem režisér, produkující David Leitch a jeho tým se nakonec vydali trošku jiným směrem a vsadili na akci, která je víc krvavá, bolavá a nehezká. Co se nápaditosti týče, Nobody s Wickem, drží krok, jde však trošku jiným směrem a já mám radost z toho, že to není jen vykrádačka s nečekanou hereckou hvězdou, ale sebevědomí a po všech stránkách skvěle fungující akční jízda. Užil jsem si jí strašně. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (20)

  • Tetování na Hutchově zápěstí zobrazující karty 2 a 7 je v karetní hře Texas Hold'em považováno za nejhorší startovní pozici, protože z ní nelze utvořit žádnou výhodnou kombinaci. V kartářském významu pak tato kombinace znamená špatné zprávy, případně brzkou smrt. (NiWi)
  • Ve scéně, kdy Hutch (Bob Odenkirk) nabídne, že k večeři udělá lasagne, má pomlácený obličej. V dalším záběru při cestě do práce je jeho obličej netknutý. Když ale vejde po přečtení SMS do holičství, jeho obličej je zase plný jizev a modřin. (Habansz)

Související novinky

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

20.03.2022

Legendární herec Christopher Lloyd (Návrat do budoucnost, Addamsova rodina) si na stará kolena řekl, že na odchod do důchodu je v 83 letech ještě brzo, a tak fanouškům (a jistě i vnoučatům) dělá… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Bob Odenkirk zpátky na place Saula

Bob Odenkirk zpátky na place Saula

08.09.2021

Hvězda akčního snímku Nikdo a taky seriálu Volejte Saulovi Bob Odenkirk před pár týdny zkolaboval na place zmíněného spin-offu Perníkového táty. Údajně za to mohl menší infarkt, od té doby byl tak… (více)

Akční Nikdo se dočká pokračování

Akční Nikdo se dočká pokračování

19.06.2021

…tedy nejspíš. Přestože se z akčního snímku Nikdo s Bobem Odenkirkem v hlavní roli stal relativně malý úspěšný hit (snímek vydělal 61,5 milionů dolarů, rozpočet byl přitom jen 16), režisér Ilja… (více)

Reklama

Reklama