Reklama

Reklama

Hutch (Bob Odenkirk) je unavený chlap středního věku, jehož život se smrsknul na otravné každodenní rituály prokládané manželčiným pohrdáním a pubertálními výlevy vlastních dětí. Když do jejich domu vniknou dva lupiči, nechá je beztrestně loupit a praštit svého syna. On se hájí tím, že nechtěl hrotit nebezpečnou situaci, ale všichni v jeho okolí ho mají za zbabělce. Hutch si původně myslel, že to ustojí, ale když se stane jedním z cestujících, které v nočním autobuse obtěžuje banda grázlů, bouchnou v něm nahromaděné saze. A že jich je. Než se usadil, živil se Hutch tím, že s pomocí násilí řešil problémy, na které si nikdo jiný netroufal, a absolvoval kvůli tomu hodně speciální trénink. Krvavá výchovná lekce v autobuse spustí lavinu událostí, které Hutche prověří víc, než cokoliv dosud prožil. Tenhle pan Nikdo má ale pořádně tuhý kořínek. A tajný sejf plný zbraní. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (862)

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDO SAKRA JSTE?…“ /// Hele ten úvod – nic se nemá přehánět a voni to věděj... 15 minut a dostáváme důvod k zamyšlení… Super nápad na příběh s nečekanejma (překvapivejma) věcma. Tohle mě fakt baví! Mix „Johna Wicka“ a “Sejmi je všechny“ kterej řeší krizi středního věku pomocí akčně absurdních situací, ze kterejch vytěží maximum. Tady se totiž linka 911 nevolá… Další plus je, jak to sekne do týhle doby - každej Rus je tady jako Putin… Prostě kurevsky zábavnej a (vodlehčenej) akční film, kterejch není nikdy dost! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju přímou úměru – čím víc Rusů, tím víc brokovnic. 2.) Nic mi neudělá radost, jako mrtvej černej Rus. /// Thx za titule „saurix“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Žiadne prekvapenie, že podaktorí nad NoBody "onanujú". Je to proste akčná "idiotčina", ktorá sa neberie nijak vážne, ktorá šliape na princípe otrepanej šablóny - "jeden" proti všetkým, akurát na rozdiel od iných snímkov ako napr. "Equalizer", tu nikto neláme kosti pentelkou či čínskym perom. Tu je to samá výbušnina, brokovnica, samopal či "pičtol", a tak je to skrátka správne. Toto dokážem tolerovať .. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Hardcore Henry bol síce údernejším zážitkom ako Nobody, ale Ilja Najšuller znovu potvrdzuje, že v ňom drieme nesporný talent. I z toho nie ​veľmi objavného scenára Dereka Kostaltda totiž dokáže svižnou réžiu vykresať zábavnú variáciu na Johna Wicka a Pravdivé Lži a to sa jednoznačne počíta. Najväčším prekvapením je však nesmierne charizmatický a uveriteľný akčný hrdina, čo je fráza, ktorá by ma pri obsadení Boba Odenkirka do hlavnej úlohy rozhodne nenapadla. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Svižná akčná jednohubka, akých tu ale už bolo v posledných dekádach viac než dosť, takže ide skôr o to, či to Odenkirkovi sadlo, alebo nie. Nuž, sadlo, a poriadne. Len ma Nobody nikdy nedokázal poriadne strhnúť, čo je pri takto vražednom tempe veľká škoda. Skôr si potom divák všíma rôzne kamerové fintičky, ako napríklad detail rotujúcej zbrane, kedy je ale kamera v pozícii zbrane, rozumej v pokoji. Na realitu sa tu samozrejme nikto nehrá, ak by sme nevedeli, že je to netflixovina, tak by sme dali ruku do ohňa, že je za tým Besson, pričom Neeson točil zrovna niečo iné, ale veľmi podobné. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Vlastně stejně příjemné a stylové akční zjevení jako v případě prvního Johna Wicka. Ostatně, ještě aby ne, když zde Derek Kolstad v podstatě jen variuje jeho scénář. Jenže díky zcela odlišnému hrdinovi a tvůrčímu stylu dostáváme naštěstí trochu jiný zážitek. A hlavně Naishullerovy neskutečně našlapané krvavé hody, v nichž režisér ani na chvíli nesundá nohu z plynu a srší nápady od začátku až do úplného konce. Zdejší akce je nejen krvavější a přepálenější, ale dokáže být v některých scénách i nádherně fyzická. To vše ale i s pořádnou dávkou nadhledu, skvěle fungujícího humoru i vděčných vedlejších postaviček. Ano, Bob Odenkirk svou proměnu akčního borce dotáhl do dokonalosti a zároveň umí dát postavě díky svým hereckým kvalitám i lidskou tvář, rozhodně zde ale neválí sám. Pořád je tu totiž ještě lahůdkový Christopher Lloyd a výtečný záporák Alexej Serebrjakov, který by si zasloužil i více prostoru. Nikdo je zkrátka ten typ filmu, u něhož bude mít každý akční fanda spokojený úsměv od začátku do konce. A pak si to bude chtít pustit celé co nejdřív znova. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (20)

  • RZA měl na natáčení pouhé 4 dny včetně zácviku, nicméně do akčních scén se vžil velmi rychle. Režisér Ilya Naishuller k tomu řekl, že: „Snad viděl víc akčních filmů než já, což je opravdu vzácné.“ (NiWi)

Související novinky

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

20.03.2022

Legendární herec Christopher Lloyd (Návrat do budoucnost, Addamsova rodina) si na stará kolena řekl, že na odchod do důchodu je v 83 letech ještě brzo, a tak fanouškům (a jistě i vnoučatům) dělá… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Bob Odenkirk zpátky na place Saula

Bob Odenkirk zpátky na place Saula

08.09.2021

Hvězda akčního snímku Nikdo a taky seriálu Volejte Saulovi Bob Odenkirk před pár týdny zkolaboval na place zmíněného spin-offu Perníkového táty. Údajně za to mohl menší infarkt, od té doby byl tak… (více)

Akční Nikdo se dočká pokračování

Akční Nikdo se dočká pokračování

19.06.2021

…tedy nejspíš. Přestože se z akčního snímku Nikdo s Bobem Odenkirkem v hlavní roli stal relativně malý úspěšný hit (snímek vydělal 61,5 milionů dolarů, rozpočet byl přitom jen 16), režisér Ilja… (více)

Reklama

Reklama