Reklama

Reklama

Hutch (Bob Odenkirk) je unavený chlap středního věku, jehož život se smrsknul na otravné každodenní rituály prokládané manželčiným pohrdáním a pubertálními výlevy vlastních dětí. Když do jejich domu vniknou dva lupiči, nechá je beztrestně loupit a praštit svého syna. On se hájí tím, že nechtěl hrotit nebezpečnou situaci, ale všichni v jeho okolí ho mají za zbabělce. Hutch si původně myslel, že to ustojí, ale když se stane jedním z cestujících, které v nočním autobuse obtěžuje banda grázlů, bouchnou v něm nahromaděné saze. A že jich je. Než se usadil, živil se Hutch tím, že s pomocí násilí řešil problémy, na které si nikdo jiný netroufal, a absolvoval kvůli tomu hodně speciální trénink. Krvavá výchovná lekce v autobuse spustí lavinu událostí, které Hutche prověří víc, než cokoliv dosud prožil. Tenhle pan Nikdo má ale pořádně tuhý kořínek. A tajný sejf plný zbraní. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (862)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Z výsledku nejsem nikterak na větvi, ale musím přiznat, že to lépe asi dopadnout nemohlo. Přiznaná variace na Johna Wicka staví na hrdinovi s nepravděpodobnou tváří Boba Odenkirka, dobře vybraných vedlejších postavách (Christopher Lloyd a Alexej Serebrjakov si své role náramně užívají) a opakování fungujících wickovských vzorců. Scénář tedy za moc nestojí, postavy jsou načrtnuté vcelku ledabyle, zároveň však docela funkčně. Pečlivá choreografie akce zase jednou připomene, jak rád by člověk takový film viděl v kině. Přisypte k tomu pár úsměvných odkazů na Kmotra či Mafiány a špetku bizarního humoru a… to je vlastně všechno. Ve filmu je jen minimum scén, u nichž bych si říkal „wow,“ a které by výsledek posouvaly do nečekaných výšin. Na druhou stranu v něm také není (v rámci žánru) nic moc špatně, a i přes pár vyprávěcích zaškobrtnutí tahle brutální hodina a půl příjemně uteče. Žádnou revoluci rozhodně nečekejte, ale sympaticky odvázaného akčního výplachu jsme se dočkali. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době malý film, který nevypadá jako rychlokvaška pro VoD a udělal mi velkou radost. Natěšení pochopitelně přišlo s prvním trailerem, kdy jsem se o existenci filmu také poprvé dozvěděl a o mém velkém oblíbenci Bobovi Odenkirkovi jsem ani chvilku nepochyboval. Vzhledem k účasti scénáristy Dereka Kolstada je celkem zjevné, že docela opisoval u sama sebe co se týče celé série s Johnem Wickem a o to větší bych měl radost, kdyby se Nobody odehrával ve stejném světě. Doufal jsem, že se po polozapomenutém výborném Hardcore Henry Ilja Najšuller brzy pochlubí s něčím novým a docela mě štve, že to trvalo tak dlouho. Nicméně, stálo to za to. Akce je přehledná a nápaditá, jak jsme u Davida Leitche zvyklí, zároveň přepísknutá a hodně hrající na efekt...což ale v první řadě hodně baví a těch 90 minutek uteče jako nic i když je to občas až moc schématické...Dvojku prosím do dvou let...90% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Má ten dům.....sklep?" John Wick, pardon, Hutch Mansell se dostane do křížku s ruskou mafií. No, kdyby ti Rusové nebyli vždy tak namyšlení, tak by mohli žít o něco déle. Adrenalinový zážitek odkazuje více na devadesátá než osmdesátá léta, což vůbec nevadí. Estetika filmového zabíjení je zde od dob Mechanického pomeranče a dalších následovníků vypilována až na kost. Stříkající krev je sice digitální (většinou), ale na rozdíl od reality tomu dává správný šmrnc. Překvapilo mě příjemně trio Odenkirk - Lloyd - Ironside (ten hlavně proto, že ještě stále hraje). Navrch Čajkovskij, Louis Armstrong a jeho nesmrtelný song What a Wonderful World a hit od Pat Benatarové - Heartbreaker. Úvod perfektně ukazuje ubíjející životní stereotyp, kdy se nic převratného neděje, dokud... ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nebebru důvody jeho návratu k jeho starému životu. Myslím, že takovýhle tip člověka musí mít nervy ze železa a né se nechat rozhodit ukradeným náramkem... Čistokrevná vykrádačka. Spojení Johna Wicka a Equalizéru 1 ale fiunguje, herci vědí co hrát a akce je povedená. Takže proč ne. za mě 70% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech, podobné k prvnímu Johnu Wickovi, neříkám, že i lepší. Ale pokud chcete více humornější a odlehčenou verzi, tohle vřele doporučuji. Možná to bylo i o malinko více akčnější a brutálnější (Top scéna - fight v autobuse), potěší i výborná hudba (L.A. - What A Wonderful World, jsem si hezky užil). Za mě dost slušná zábava a rozhodně se těším na další filmy, tohoto talentovaného, ruského režiséra, který si tímto filmem asi poštve proti sobě nejednoho Rusáka, hehe. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (20)

  • Film vychádza istým spôsobom zo skutočnosti. Do domu Boba Odenkirka sa v minulosti vlámali lupiči, no ten ich zavrel a zamkol v pivnici. Z celej situácie bol značne frustrovaný, najmä z prístupu orgánov činných v trestnom konaní, a tak premýšľal o tom, ako by celú vec zobral to vlastných rúk, keby bol "badass." A nejak takto vznikol nápad na tento film. (Real Tom Hardy)
  • Ve scéně, kdy Hutch (Bob Odenkirk) nabídne, že k večeři udělá lasagne, má pomlácený obličej. V dalším záběru při cestě do práce je jeho obličej netknutý. Když ale vejde po přečtení SMS do holičství, jeho obličej je zase plný jizev a modřin. (Habansz)

Související novinky

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

20.03.2022

Legendární herec Christopher Lloyd (Návrat do budoucnost, Addamsova rodina) si na stará kolena řekl, že na odchod do důchodu je v 83 letech ještě brzo, a tak fanouškům (a jistě i vnoučatům) dělá… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Bob Odenkirk zpátky na place Saula

Bob Odenkirk zpátky na place Saula

08.09.2021

Hvězda akčního snímku Nikdo a taky seriálu Volejte Saulovi Bob Odenkirk před pár týdny zkolaboval na place zmíněného spin-offu Perníkového táty. Údajně za to mohl menší infarkt, od té doby byl tak… (více)

Akční Nikdo se dočká pokračování

Akční Nikdo se dočká pokračování

19.06.2021

…tedy nejspíš. Přestože se z akčního snímku Nikdo s Bobem Odenkirkem v hlavní roli stal relativně malý úspěšný hit (snímek vydělal 61,5 milionů dolarů, rozpočet byl přitom jen 16), režisér Ilja… (více)

Reklama

Reklama