Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (455)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Skvělá hudba, cool Harnett a krásná Jordana Brewsterová. Chudák Robert Patrick už v kolikátým filmu jde po někom, kdo se jmenuje Connor, a zase ho nedostane. Vůbec Wooda mohli víc zrasit, zvlášť v tom ostrým úvodu (opravdu na americkejch středních školách vypadá šikana takhle? Já to považoval zpočátku za parodii, jak jsou všichni na sebe zlí). Kombinace Williamson - Rodriguez zafungovala skvěle, Salmu Hayekovou i Famke Janssenovou zošklivili jak jen to šlo, hrátky s diváky (Jack Finney, Robert A. Heinlein a mnoho dalších) zábavné... Vlastně škoda jen lehce naivního "závěrečného souboje" a mizerného překladu názvu (rozdíl mezi českým slovem "fakulta" a anglickým "the Faculty" by nemusel být tak nepochopitelnej). Příjemná nadsázková zábava, která si na nic nehraje, naopak sama si hraje s diváky i se sebou. A tak to mám rád. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní sci-fi horůrek Roberta Rodrigueze z té doby jeho tvorby, kdy jsem ho měl ještě rád. Námět je sice vykradený, trikově ti parazitující mimozemšťani taky nejsou dnes žádná bomba, ale pořád je to slušná podívaná s mrazivým napětím kdesi v zátylku či za uchem. Že by se ke mně kradl zezadu nějaký stín? Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=ig9HztI9-nY ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Na střední škole řádí mimozemští parazité, nejprve ovládli pedagogický sbor a už se rozlézají mezi studenty. Přerostlé hispánské dítě bylo svého času velmi nápadité a velmi energické. A umělo hodně muziky za hodně málo peněz. V poslední dekádě minulého století jednoduše několikrát příjemně překvapil. A ač se Fakulty chopil hlavně proto, aby mu Miramax umožnil zrealizovat jeho jiné vysněné projekty, pořád nabídl řízné ingredience plné černého humoru. Ano, jde o omleté téma, ano, Robert Rodriguez si leccos nepohlídal a ano, občas jeho režie nepůsobí kompaktně. Obětí ale naštěstí rychle přibývá, herci jsou i v malých rolích solidní (mazák Robert Patrick je skvostný), řada scén je ukázkových a Rodriguez místy příjemně zažongluje s pravidly žánru. Autor Vřískotů scénárista Kevin Williamson byl tehdy sakra v kurzu. Ostatně stejně jako Josh Hartnett. Slušný úlet. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý Rodriguezův horor se spoustou známých jmen. Film vychází z Invaze zlodějů těl a vůbec se tím netají. Všichni obyvatelé tohoto malého města jsou totiž postupně ovládnuti mimozemskými parazity. Jen malé skupině studentů se daří odolávat a bojovat proti nim. Chvíli jim trvá, než přijdou na to, jak je porazit. Na svou dobu má film dost dobré vizuální efekty. Dobře působí i atmosféra, jen děj je dost ohraný. "Nažer se tohohle!" ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tohle je spis komedie nez horor, ale hlavne to je vyborna zabava. Rodriguezovi se taky povedlo obsazeni, nikdo sice nic extra nepredvadi, ale fajn se na ne kouka, holky jsou pekny a Wood dostane do kouli. Samozrejme to nema zadnej promakanej scenar, navic to je vykradacka jinejch hororu, ale film se tim netaji takze to je jedno. I kdyz to uz ke konci trochu ztraci dech, tak Rodriguez umi tak svizne vypravet, ze to je porad v pohode. Navic do toho hraje prijemna hudba a triky uz jsou taky na docela slusne urovni. Nic extra to neni, ale da se u toho dobre pobavit. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (26)

  • Hlavními hrdiny jsou rebel, sportovec, šprt, školní kráska a podivínka. Postavy s úplně stejnými charakterovými vlastnostmi se objevily už ve filmu Snídaňový klub (1985). (Fenk)
  • Film se natáčel v americkém Texasu. Ragbyové scény se natáčely u střední školy Austin High School v Austinu, což je hlavní město Texasu. Škola je mj. známa tím, že ji v letech 1996 – 2000 studovaly obě dcery prezidenta George Bushe Barbara a Jenna. (Stocki)
  • Natočeno za 75 dní, vše probíhalo od 13.dubna do 26.června roku 1998. (Stocki)

Reklama

Reklama