Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (455)

H34D 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu hloupý, neinovativní teenage horor, který neumí ani pořádně vystrašit, ovšem na stranu druhou překvapivě dobře fungující odreagovačka se špetkou sebeparodie způsobující příjemný pocít zábavného guilty pleasure. Postavy jsou sympatické, při příležitosti školního prostředí zavzpomínáme na střední, Rodriguezova režie je svižná a člověk se nestačí nudit, ani vlastně neví proč... že by konečně ta síla v jednoduchosti? 6/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Fakulta má strašně moc ráda řadu jiných filmů, a pokud je máte rádi i vy, budete mít rádi i Fakultu. Robertu Rodriguezovi se podařilo spojit humor s napětím, scénář je plný zajímavě napsaných postav, jež dodržují klasické šablony "šprt, sportovec, rebel, divná holka, hezká holka", ale zároveň je vždycky něčím narušují - takže "šprt" není takový zoufalec, aby nemohl balit holku, "sportovec" má po krk sportování a chce být šprtem, "rebel" je inteligentnější než většina učitelů... A podobně. Je s podivem, že něco tak svěžího a nenuceně zábavného natočil tvůrce křečovitých Machete a Spy Kids. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Williamsův scénář k Fakultě je o stupínek slabší, než byly Vřískoty. Rodriguezova režie je zase o něco málo skromnější, než v Od soumraku do úsvitu. Což však neznamená, že dohromady to nemůže tvořit skvělou podívanou. Může a taky tvoří. Perfektní soundtrack, průměrný scénář s několika fakt hodně vydařenými momenty, možná průměrná, ale stoprocentně sedící režie a výtečné herecké obsazení. Wood se drží svého sladkého projevu, ale alespoň za to dostává pořádně zahulit (hodně drsnej je především úvod s lampou). A Harnett je fakt hodně cool, bezesporu jeho nejlepší role i výkon... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tohle je spis komedie nez horor, ale hlavne to je vyborna zabava. Rodriguezovi se taky povedlo obsazeni, nikdo sice nic extra nepredvadi, ale fajn se na ne kouka, holky jsou pekny a Wood dostane do kouli. Samozrejme to nema zadnej promakanej scenar, navic to je vykradacka jinejch hororu, ale film se tim netaji takze to je jedno. I kdyz to uz ke konci trochu ztraci dech, tak Rodriguez umi tak svizne vypravet, ze to je porad v pohode. Navic do toho hraje prijemna hudba a triky uz jsou taky na docela slusne urovni. Nic extra to neni, ale da se u toho dobre pobavit. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Robert natočil sračky typu Spy Kids, ale taky kultovní kousky jako Desperado a Od soumraku do úsvitu. Fakultu bych zařadil někde mezi. Není to žádná super podívaná, ale určitě zase nějak neurazí. Skoro by se dal tento film označit za jeho nejvíce originální. Ve většině jiných se totiž hlavně vykrádá. Velké plus pro film je určitě slušná herecká sestava, jednoznačné mínus naopak vidím v dnes již hodně špatných tricích. 60% ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Počítačová hra s názvem Obscure byla inspirována příběhem filmu. (Stocki)
  • Cameo si zde střihl dlouhodobý kamarád režiséra Rodrigueze Harry Jay Knowles, je to ten chlapík se zrzavými vlasy a brýlemi, kterému ošetřuje Rosa Harper (Salma Hayek) zranění na ruce. (Stocki)
  • Kromě písniček americké skupiny The Offsprings zní v podkresu při záběrech na školu a procházející se studenty také kytarový motiv ze slavné písně „Another brick in the wall“ od Pink Floyd. Jejíž text je mimochodem satirickým popisem učebních metod a vzdělávacího systému na školách. (TomKey)

Reklama

Reklama