Reklama

Reklama

Zhoubné zlo

  • USA Malignant (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

James Wan se vrací ke svým žánrovým kořenům příběhem o dívce Madison, kterou paralyzují neustávající vize strašlivých vražd, které bohužel mají daleko k obyčejným snům. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (520)

Kothy 

všechny recenze uživatele

James Wan se opět vrací k hororovému žánru. Je to zas něco jiného díky zajímavému zvratu, který se dá trochu čekat. Atmosféra je fakt super a místy je to dost originální, jen konec je trochu přepálený. Film se zaměřuje na mladou Madisson, která po útoku na svůj dům přišla o dítě a manžela. Nějak se s tím nemůže smířit a je rozrušená. Poté vraždění pokračuje a ona je s nimi nějak propojená. Pak už jen stačí zjistit, kdo je vrah a co všechno skrývá její temná minulost. Dost se mi líbily akční scény, které byly celkem zajímavé. "Je čas vyříznout tu rakovinu." ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

James Wan pro mě byl vždycky (nejen) hororová jistota a tak trošku jsem nemohl uvěřit, k jakým laciným scénám v korespondenci s dramatickou hudbou jako z telenovely, se uchyluje v první polovině. Jak to tak u osobitých režisérů bývá, zřejmě skládá poctu nějakým starým hororům a kdesi cosi, ale to je při sledování filmu zcela irelevantní. Už už jsem chtěl Malignant odsoudit jako nejhorší Wanův počin, leč on si ten pacholek přece jen nechal eso v rukávu. Na závěrečný akt jsem nebyl připraven a ty hrůzy, co se v něm dějí, mi vyloženě sedí k Wanově režijní jistotě, kdy od začátku přesně věděl co točí a jak toho docílit. No bylo to vyloženě maso a jak jsem si říkal, že mě ten průšvih v amerických kinech (opět kvůli souběžnému uvedení v kinech a VoD Warnerů) zas tak moc netrápí a hororů je habaděj, sequel nebo spíše další horor od tohoto slovutného tvůrce bych si v budoucnu rád dal, jelikož mě stále dokáže překvapovat. Tak snad si jej v mezičase mezi Aquamany ještě střihne. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Díky pomalejšímu rozjezdu už jsem začínal mít pochybnosti. Brzy se však nastíní podstata záhadného člověka, co zabíjí všechny kolem a film se pořádně rozjede. V tuto chvíli však žádná důležitá fakta stále neznáme a tak vše nasvědčuje tomu, že půjde o další duchařinu. To vyvrátí až finální scéna z vězení a změní celkové chápání filmu. Divák i hlavní postavy se zde ve stejnou chvíli dopídí k pravdě a následně se o tom i nemile přesvědčí spoluvězni. Což byla pravděpodobně ta nejlepší scéna co jsem ve filmu viděl za hooodně dlouhou dobu. Celý film i s rozuzlením bych hodnotil solidními čtyřmi hvězdami, ale závěrečná vyvražďovačka nemá obdoby a dokáže zaujmout jak kamerou, tak bojovou choreografií. Závěr mi tak nejen vykouzlil úsměv na tváři, ale i pátou hvězdu. 89% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Wan to prostě má v ruce. Umí vystrašit, následně odlehčit, jen aby pak naservíroval zvrácené akční inferno. Zápletka je správně ujetá a že si tentokrát vybral malinko to říznout něčím podobným, co svého času točil Dario Argento, mě vyloženě potěšilo. A smekám před Anabelle Wallis. Zahrála to naprosto se ctí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $40miliónov║ Tržby USA $13,391,791 ║ Tržby Celosvetovo $34,892,041▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Úvod dosť rozpačitý, čistá motanica, dosť to miestami zavádza. Postupne to ale dostáva správne kontúry a všetko začne do seba zapadať. James Wan len potvrdil, že má svoje kvality a na danom poli strachu a hrôzy je bezkonkurenční. V konečnom výsledku som si pošmáknul. /70%/ ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Plakát filmu se velmi podobá plakátu filmu Eyes of Laura Mars (1978), kde má hlavní ženská hrdinka také vize vražd. (LUKICKK)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestách Seattle a Los Angeles. (EvilMatus)
  • Nicolas Cage je velkým fanouškem tohoto filmu, označil jej za inspiraci a svůj nejoblíbenější horor roku. (LUKICKK)

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Reklama

Reklama