Reklama

Reklama

George Clooney a Quentin Tarantino se vyřádili v rolích nebezpečných bratrů Geckových, jejichž zatím posledním zločinem byla bankovní loupež. Na útěku do Mexika si jako rukojmí vezmou rodinu pastora Fullera (Harvey Keitel, Juliette Lewis). V blízkosti hranic se Geckovi a nedobrovolně i Fullerovi zastaví v baru Titty Twister, kde se bratři musí setkat s převaděči. Nikdo jim však neřekl, že po setmění se místní osazenstvo mění v krvežíznivé upíry! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (952)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Až do chvíle, kdy Salma skončí svůj tanec (který byl jedním slovem dokonalý) se jedná o dost nadprůměrný a zábavný film, který jsem si užíval. Jenže pak zřejmě někdo dal Tarantinovi (který psal scénář) jiné drogy než do té doby užíval, takže "tak trochu" zapomněl, k jakému filmu píše scénář a přidal tam upíry. A to neměl, protože než jsem si na tohle zvykl (asi deset příštích minut jsem na TV koukal stylem WTF?!?!) většina filmu byla pryč. Opravdu nepochopím, proč zrovna tohle udělal, protože to tam bylo tak násilně našroubováno, že jsem málem ztratil chuť sledovat film. Naštěstí jsem to neudělal, takže mě potěšil závěr, například. Vlastně mě potěšilo více věcí - Salma, skvělý Clooney, parádní Juliette a trojrole Marina. Kdyby nebylo té upírské části (nebo kdybych si alespoň nemyslel, že tam byla jedině proto, že se Quentin chtěl jen odlišit/předvést) dal bych ještě o stupínek lepší hodnocení, zatraceně, první půlka filmu si rozhodně plné hodnocení zaslouží! 80 %. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

S těžkým, přetěžkým srdcem dávám jen čtyři hvězdy. Film byl parádní, skvělá zábava, kterou Tarantino uměl (umí) vždy vykouzlit z ničeho a Rodriguezovi jsem koneckonců taky časem na chuť přišel. Jediná škoda je trochu nevyužitý potenciál. FIlm mohl být klidně o polovinu delší a jestli by si býval udržel podobnou kvalitu, byla by to jedna z nejlepších blbostí 90s:). Takhle mě jen mrzelo, že některé scény skončily zbytečně brzo, jiné ani nevznikly, přestože si o to doslova říkaly. Ještě že se QT poučil a ve svých vlastních opusech se řídí heslem "2 hodiny žádná míra". Díkybohu za to:). Tentokrát tedy pro mě jen 85%... ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem jedné zdejší uživatelce půjčoval nějaké filmy a na její otázku "A co je to vlastně Od soumraku do úsvitu?" jsem odpověděl "Taková veselá komedie s Georgem Clooneym." Za dva dny mi přišla vyděšená SMS "Co jste mi to půjčil za horor?!? Teď neusnu!" :o) Ale vážně - copak je to horror? Je to komedie! Naturalistická, to jistě. Ale všechny ty násilnosti jsou tak legračně béčkově naivní... A jsou vždycky součástí nebo pointou nějakého gagu. Ostatně, dvě hrozivě nepovedená pokračování ztroskotala právě na tom, že sázela na horrorovost a humor vypustila. 80% ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Mix akční gangsterky a brutálního hororu, většinu času překvapivě svižný a vcelku zábavný i v potocích krve a hromadách mrtvol. V hlavní roli vcelku sympatický gangster Clooney a pošuk Tarantino v rolích bratrů prchajících do Mexika po loupeži v bance. Tarantino napsal i scénář, režii má Robert Rodriguez (též např. Desperado), takže není divu, že akce je občas dost drsná a násilím se nešetří. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=9E5iV_VoBSg ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Velice překvapivá hororová komedie o dvou zločincích a několika upírech. Quentin Tarantino napsal jednoduchý, ale velice zábavný scénář, kterého se okamžitě chopil jeho dlouholetý kamarád Robert Rodriguez a natočil film, u kterého jsem vydržel sedět až dokonce s otevřenou pusou a čekal, co na nás ti dva zase přichystají. Jakmile začne, ukáže se, že režisér nechává většinu filmu ležet na bedrech George Clooneyho, a v tom rozhodně nechybuje. Herec který byl předtím znám převážně ze seriálu Pohotovost, kde mu nebyl věnován přílišný prostor se ukazuje jako velice schopným protagonistou titulní role. Clooneymu skvěle sekunduje Quentin Tarantitno, který tak dokazuje, že krom skvělého psaní scénářů a schopné režisérské ruky ovládá i herecké řemeslo, jeho až psychopatický gangster dává filmu ty nejdůležitější momenty, protože si nemůžeme být jisti, jak se bude chovat za chvíli. Od soumraku do úsvitu je každopádně jedním z těch filmů, jejichž nejdůležitějším posláním je ukrátit volnou chvíli... ()

Galerie (57)

Zajímavosti (71)

  • Cheech Marin hraje ve filmu trojroli celníka, mafiána a upíra, který vítá návštěvníky v Titty Twisteru. (JohnSmith)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 19 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Lloyd Kaufman na Bloody Xmas Festu

Lloyd Kaufman na Bloody Xmas Festu

23.10.2010

Hororový guru, na kterém vyrostl Quentin Tarantino, přijíždí! Lloyd Kaufman hlavním hostem 2. ročníku Bloody Xmas festu. Lloyd Kaufman je hororová legenda. Quentin Taratino, který na Kaufmanově… (více)

Na planetu predátorů v červenci 2010

Na planetu predátorů v červenci 2010

17.08.2009

Přesněji 7. 7. 2010. To platí pro nás, diváky. Tvůrci Predators (tedy především producent Robert Rodriguez a režisér Nimród Antal) však mají odlet plánovaný už na 28. září 2009. Tehdy totiž v… (více)

Reklama

Reklama