Reklama

Reklama

První krok

(seriál)
Česko, 2009, 13 h 21 min (Minutáž: 57–74 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál je nabitý hudbou, tancom, vášňou a emóciami pretavenými do všetkých tanečných štýlov od klasického baletu až po hip hop. Ponúka vzťahy, intrigy a lásku v prostredí vyššej tanečnej školy a tanečných súborov. Večný boj profesorov a študentov, tanečníkov a choreografov mu dodávajú to správne napätie a spád... (oficiální text distributora)

Recenze (233)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že po dlouhé době konečně nějaký normální český seriál, na který se dá koukat a nemá 300 dílů a není na způsob telenovely. Upřímně nevšimla jsem si, že by běžel na některé z českých stanic, ale zaregistrovala jsem ho až na Markíze. A ti, co tu píšou odpad vážně nemohli vidět víc jak 10 minut, jinak by museli dát minimálně jednu hvězdičku. Já si ale myslím, že je to příjemný oddychový "komediální" seriál pro mládež (ale dívám se na to s mou mamkou, takže i pro dospělé:D). ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Zase jeden seriál, u kterého jsem seděl přibitý. Na některé kluky se koukalo hezky a nebyla tam nouze ani o nějaké nahotinky. Dokonce i žánr se mi líbil, ačkoliv k umění neinklinuju. Divadelní prostředí a hlavně herci, kteří mají hrát, že se teprve hrát učí. Jejich výkony se mi moc líbily. Ale ten závěr evokuje, že by měl mít nějaké pokračování. Ne všechny záležitosti byly totiž dotažené. ()

Reklama

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od ostatní uživatelů dávám některým českým seriálům aspoň šanci. Překvapila mě jistá originalita, kterou byli schopni češi vyvinout. Raději nebudu komentovat herecké umění Navrátila a Nálepkové. Když se snaží být přísní učitelé, jsou spíš k smíchu. Naopak ty děti nejsou tak bezduché a proto dávám průměr ()

Rousse odpad!

všechny recenze uživatele

Nebudu řešit to, že se v seriálu pořád někdo dohaduje, jestli ten či onen učí podle osnov nebo ne, když podle UČEBNÍCH OSNOV se neučí minimálně 5 let (nahradily je ŠVP) - o takové detaily tu fakt nejde. Spíš bych se chtěla zeptat: proč je to proboha tak trapné? Jedinému herci nevěřím ani půl slova, scénář je snůška totálních žvástů a celé to jsou podle mě vyhozené peníze. Jediné, co mě opravdu pobavilo byli žáci, kteří přišli na první hodinu s dotyčnou učitelkou tance a na konci vyučovací hodiny už zvládli bezchybně celou novou 5 minutovou choreografii včetně pyramidy - "bravo", přátelé, jsem ráda, že o supermany v ČR není nouze. ()

Astinas 

všechny recenze uživatele

Obyčejně bych dával odpad, ale po všech midsamrech a ordinacích a všemu podobném, nemám problém dát tři hvězdy. Zaprvé tam hrají sympatičtí herci, jako například Navrátil nebo Klára Issová, dál je to příjemné na oddych a je příjemné dívat se na makající tanečníky, když člověk makal celý den. Sice děj je... vlastně ani není :D, ale jak říkám je to fajn nový seriál, uvidíme, jak dlouho se udrží. Člověk by se měl dívat na První krok lehce s odstupem, přeci jenom v našich poměrech nemůžeme čekat zázraky typu Californication nebo Červeného trpaslíka... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • V druhém díle v klubové scéně učinkoval jako komparzista Radim Šrahůlek, známý ze soutěže VyVolení (od r. 2005). Kvůli přepracování seriálu se však jeho postava již neobjeví. (Dlee)
  • V závěrečném díle, kdy se Eliška (Šárka Vaculíková) těsně před představením baví s Tomášem (Filip Cíl) o citech, si zapně džínovou vestu. Poté, co se kamera zaměří na Vlastu (Světlana Nálepková) a pak zpět na Elišku, má však vestu zcela rozepnutou. (ČSFD)
  • Seriál se natáčel v ateliérech budovy Hall Office v pražských Holešovických, kde se také v minulosti natáčel seriál Horákovi (od r. 2006) z produkce České televize. (cinemag)

Reklama

Reklama