Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V hlavních rolích rozpustilé komedie Holky z kalendáře režiséra Nigela Cola (Saving Grace) hrají držitelky Zlatého globu Helen Mirren (Gosford Park, Pomsta) a Julie Walters (Billy Eliot, filmy o Harry Potterovi). Dvanáct svérázných členek váženého dobročinného spolku hledá nové možnosti, jak získat peníze na charitu. Tradičním zdrojem příjmů je každoroční kalendář spolku, ale tentokrát by ho chtěly udělat trochu jinak. Nechtějí se sice vzdát tradičních fotografií, ale konečnou podobu kalendáře všechny doslova šokují. Mezi pečenými dobrotami, jablečnými štrúdly a naaranžovanými květinami totiž ženy pózují - jak je pánbůh stvořil! Tenhle laskavý příběh vás rozesměje i dojme zároveň. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Námět celkem zajímavý, provedení průměrné, výsledný zážitek podprůměrný. Nejsem sice cílová skupina, ale těch 108 minut bylo pro mě celkem peklo (hlavně ze začátku). Největší problém jsem neměl ani tak se zápletkou či hereckými výkony (ty byly naopak velmi povedené a všechny “babči” v čele s Hellen Mirren mají můj obdiv), ale s koncepcí celého díla. Zvláště první polovina byla složena ze shluku scén, které každá trvala maximálně 30 vteřin a šlo se zase dál. Z tohoto důvodu nemůžu hodnotit výše než dvěmi hvězdami. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zcela seriózně vzato a i podle mých kritérií je to na tři hvězdičky, ale cítila jsem to na čtyři. Ten moment, kdy suchý a velmi rezervovaný manžel ve věku kolem sedmdesáti let řekne při britsky precizní snídani své sedmdesátileté choti: Tvé akty jsou v Daily Telegraph, drahá. Mohla bys mi podat máslo? je geniální. ()

Reklama

cherita 

všechny recenze uživatele

Kdyby striptéři z Do naha byli seriózní dámy v letech, vypadali by nejspíš jako Holky z kalendáře. Jenomže tyhle penzistky mají pro svoje obnažování kapku vážnější důvod, a tím pádem to není taková legrace. Což je škoda, protože celý ansámbl ženského klubu nemá problém získat si divákovy sympatie, hlavně ze začátku. Ale závěrečná pravda o tom, že sláva dokáže zničit přátelství i rodinu, už nemá takovou sílu jako plánování celého projektu a překonávání počátečních rozpaků. ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Pokud se nekomu libila Bila vdova, pak je to 5 hvezdicek :). Je to komedie, u ktere se muze bavit kazda generace. Helen Mirren i Julie Walters jsou naprosto skvělé. Film, který je natočený podle skutečné události a přitom nenudí. Smál jsem se docela často a to se mi ani u komedií zas tak často nestává... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 5/10 Efekty 4/10/// +má to jakousi příběhovou osu, občas pěkné momenty -je to dlouhé a je tady nestandartní obsazení, tohle je film pro 50+/// Tak tady jsem trpěl! Očekával jsem romanickou teen-komedii a musel jsem se dívat na obnažené padésátnice. Brr. No ale bylo to takové...netradiční./// Celkem 42%/// ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Hlavní zápletce byla za vzor skutečná nepříjemná událost, kdy se na kalendář nechaly zvěčit přítelkyně Britky Angely Bakerové, jejíž manžel zemřel na leukémii. Důvodem bylo získat prostředky na boj s touto chorobou. (Olík)
  • Skutečné „holky z kalendáře“ si mohli lidé poprvé pověsit na zeď v roce 2000. Tehdy se kalendáře prodalo přes dvě stě tisíc výtisků a časem k němu byly přidány čokolády, novoročenky nebo pohlednice, vše se stejnou tématikou. (Olík)
  • Produkt skutečných „holek z kalendáře“ je možné objednat a přispět tím na dobrou věc na www.shopcreator.com/mall/leukemiashop. (Olík)

Reklama

Reklama