Reklama

Reklama

Premiér

(seriál)
Česko, 2019, 3 h 3 min (Minutáž: 12–26 min)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Sitcomový seriál Premiér je politická satira z prostředí vysoké politiky, který paroduje a vtipně zobrazuje jak se dělá politika, jak se chovají politici a jak kvete státní byrokracie. Fiktivní premiér na fiktivním Úřadu vlády řeší v úřadu strategické i běžné administrativní záležitosti nekompromisně a tvrdě, ale v soukromí se se stává jiným člověkem. Politické situace a řešené záležitosti jsou přizpůsobeny současnému politickému dění a aktuální problematice. Obsahem epizod jsou každodenní politické situace i diskuse o problémech a jejich nestandardní řešení. Vtipné dějové situace, rozhovory, spory a zápletky z prostředí Úřadu vlády i ze soukromí vychází ze skutečného současného politického dění a každodenních problémů politiků. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (688)

noriaki odpad!

všechny recenze uživatele

Nepatřím k lidem kteří sledují TV Barrandov, tím méně k těm, kteří ze Soukupových programů nikdy neviděli ani minutu, ale mají nutkavou představu pronášet o nich plamenné proslovy a ostentativně se pohoršovat. Tohle je ovšem strašná bída. Scénář bych možná omuvil za předpokladu, že ho Soukup vymýšlel rovnou na place. I pak by působil strašně hloupě a jalově, ale připsal bych mu bod za odvahu. V dialozích se snoubí nedostatek soudnosti s naivní a křečovitou snahou předat politické poselství a světonázor. Jako proč ne, takové seriály se už zase objevují. Bohužel každý není Kolečko aby to nějak lidsky napsal, nebo Prušinovský, aby to slušně zrežíroval. Alespoň narážka na Nespekt a věta v níž je čtyřikrát Rusko, mě pobavila. Pokud to vůbec jde, herecké kvality jsou ještě níž. Úplně nejhorší je sám protagonista, který má sice mnohahodinovou průpravu před kamerou, ale vypadá před ní naprosto ztraceně a zoufale strojeně. Tohle se nedá sledovat ani z recese. ()

BS 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpodceňovanějších (možná dokonce nejpodceňovanější) tvůrců současné kvalitní televizní zábavy, dokázal opět svoji nadčasovost. Nikdo další v českých zemích pravděpodobně není schopen tak bravurně a s nadhledem, který úspěšně skrývá, aby nechal diváka navnaděného do poslední chvíle, komentovat a parafrázovat současnou socio-ekonomickou situaci naší země. Zvolený žánr situační komedie autorovi umožňuje nastavit zrcadlo společnosti a otevřít debatu o stavu demokracie v zemi, potažmo i v Evropě. Bedlivému divákovi jistě neunikne ani to, že autor reflektuje světovou politiku a na všechna témata nahlíží i z globálního úhlu pohledu, to všechno ale tak, aby to bylo pochopitelné i pro diváka, který se v mezinárodní politice neorientuje. Velkou devizou seriálu je pak jeho faktická realističnost a správnost, důraz na detail a propracovaná výprava. Všechno je zobrazeno tak, jak to ve skutečnosti v politice chodí a jak to je. Postava hlavního hrdiny je brilantně napsaná, míchá v sobě charakterové vlastnosti několika posledních českých premiérů a i zahraničních hlav států a politiků. Herecký výkon Jaromíra Soukupa je opět na úrovni, někdy by se mohlo zdát, že trochu přehrává, ale to je vzhledem k nastavenému žánru snad i podmínkou. Je vidět, že pan Soukup je muž mnoha talentů a má potenciál stát se hercem na kterého budeme dlouho vzpomínat. Jeho kariéra připomíná tu pánů jako jsou Reagan nebo Zelenskyj, kteří dokázali herecké zkušenosti překlopit i do reálné politiky. Pan Soukup se pro to evidentně narodil. Soukup 2023. ()

Reklama

A.L.E.S. odpad!

všechny recenze uživatele

odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! odpad! A stejně je to pořád málo, jako u indickýho Supermana. ()

Rakosnicek77 odpad!

všechny recenze uživatele

Včera ráno, když jsem měl pocit, jako bych podstoupil nucenou lobotomii, jsem se odhodlal ke sledování jednoho dílu a dospěl jsem k několika zjištěním. Po lobotomii je každý, kdo se podílel na natáčení tohoto pekelného hovna, protože pokud by to tak nebylo, tak by toho magora Soukupa, museli umlátit všim co by bylo po ruce, hned při čtení jeho pseudoscénáře. A to dno o kterém tady lidi píšou...tak k němu se ten pán prohrabal z druhé strany, takže bych se určitě bál, čeho se ještě dočkáme. Do konce roku, čekám ještě minimálně 5 kanálů jeho TV a na bilboardech, nám začne vnucovat tu svoji veteš z jeho úžasného e-shoou. Pokud jste ale hodně odolní, přesvědčte se sami na jednom díle, během dne ale čekejte průjmy a pocity na zvracení... ()

Euky27 odpad!

všechny recenze uživatele

Soukupovy zprávy občas sleduju při práci, beru to jako Guilty pleasure, občas se i zasměju, na oddych fajn. Teď jsem si pustil tohle, nalákal mne popisek Komedie/Sitcom a Jardova propagace v jeho zprávách. Nečekal jsem sice mnoho, to jsem ale ještě netušil, že to bude jen další egoonanie Jardy S. Scénář nula, dialogy? a monology! nula, kamera se klepe jak drogově závislý s dlouhým výhledem na nástřel Péčka do žil... Celkově je to o ničem, připomíná to další z Jardových "publicistických" pořadů. Závěrem, nevěřil jsem, že někdo dokáže překonal i kultovní The Room od Tommy Wiseaua, tady se to povedlo... The Room má ale alespoň tu lehce zdrogovanou chill atmosféru a je lehce crazy, tady to ale Jarda myslí evidentně vážně :-) Normálně nehodnotím seriály a pořady ani po jedné sérii, natož po jednom dílu... tady ale nemůžu jinak.. Plus mínus Nula, chudák Katka Brožová, divím se, že mu něco neřekne :-) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • V jedné z epizod Soukup paroduje Andreje Babiše – mluvou i vzhledem, ale stále vystupuje jako Pavel Diviš. Bez vysvětlení tak jeho postava změnila chování a vzhled. (Bernyz)
  • V čase 2:30, kdy hraje Jaromír Soukup dvojroli, je vidět místo střihu, v němž se oba natáčecí obrazy překrývají. (David7)
  • Prvý diel seriálu sledovalo cez 154 tisíc divákov. (JADIM)

Reklama

Reklama