Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do New Yorku přilétá letadlo z Kalifornie. Cestuje v něm i mladá dívka Sara Dobbsová, která je nemocná. Ona ani spolucestující netuší, že se nakazila morem. Pomáhají jí starší černošská učitelka a senátor Calvin Phillips. Ten ji odveze domů a dál pokračuje do hotelu, kde má tajnou schůzku se svou milenkou Charlene. Sara jde domů, kde je sama, rodiče se zdrželi v Paříži. Saře, která má horečku, pomáhá se zavazadly nosič. V noci krize vrcholí a ráno Sara dovrávorá na ulici, kde omdlí. V nemocnici, kam ji převezou, se pokouší jí pomoct, ale Sara umírá. Jelikož lékaři nedokáží stanovit příčinu úmrtí, informují Ústav nakažlivých nemocí. Přijíždí doktorka Nora Hartová se svým kolegou, doktorem Jakem Prescottem. Když na pitevně otevřou zamřelé hrudník, nastane zděšení. Sara měla mor, vysoce nakažlivou smrtelnou nemoc, která v minulosti vyhubila celé národy a které se říkalo "Černá smrt". Urychleně se snaží zjistit její totožnost, aby mohli varovat její okolí. Informují také starostu a žádají ho o pomoc. Ten jim přislíbí peníze, ale odmítá zveřejnění informace v televizi, neboť se blíží sjezd Demokratické strany. Konečně se podaří zjistit totožnost mrtvé... (Peta_N)

(více)

Recenze (7)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kanaďané a Američané si velmi potrpí na točení takových filmů, ve kterých nám představují apokalyptické vize o případném konci civilizace pomocí epidemie, meteoritů, smrtícího hmyzu atd. Některé scény byly opravdu dost děsivé. Možná budete den, dva po zhlédnutí tohoto filmu lehce neklidní, když pojedete v přecpaném autobuse a někdo vedle Vás zakašlá. Dojem z tohoto filmu bych asi vyjádřila v citaci, která byla řečena na konci filmu: "Mohlo to být horší" -"Ne, mělo to být lepší..." ()

aronofsky 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si nezaslouží nic jiného než jít rovnou v televizi a to daleko po půlnoci. Jde hodně vidět, že je to staré, kanadské a levné. Scénárista asi vzal svoji studentskou práci, kterou nikdo předtím nechtěl a zajel s ní do Kanady. Země zaslíbená emigrantům, curlingu a anglické královně není kolébkou filmu. A Černá smrt na tom nic nezmění. 30% ()

Madax 

všechny recenze uživatele

Film se snaží divákovi nakukat, že nákaza morem je po propuknutí klinických příznaků neléčitelná a stoprocentně smrtelná. Většina děje se odehrává v nemocničním prostředí a celé je to jaksi mdlé, založené na trapných dialozích a nepovedených "dramatických" scénách. Začátek je celkem působivý, sledovat průběh nákazy u ubohé dívky, od prvních příznaků, přes postupující horečku a ž do okamžiků, kdy je jí fakt blbě, to byl celkem nápor na city. Po zbytek filmu většinou sledujeme, jak se parta doktorů snaží vypátrat, kdo se zesnulou přišel do styku, aby se zabránilo epidemii, to vše pokud možno nenápadně, aby se zabránilo panice, přičemž banda mocipánů chce celou záležitost ututlat. Prostě nenápaditá rutina. Ty dvě hvězdičky jsou hlavně za to, že u televizního filmu toleruju celkem dost a filmy o smrtících nákazách jsou prostě atraktivní. Ale fakt to jsou slabší dvě. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama