Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thomas (Henry Cavill) jako malý chlapec přišel o celou rodinu. Ochranou ruku nad ním slíbili převzít přátelé jeho otce, strýčkové Joe a Nico. Po dospívání stráveném v americké internátní škole se vydává do otcovy rodné země, Itálie, kde má bydlet a pracovat v Nicově hotelu Laguna. Tam se setkává i s Nicovou tajemnou ženou Thelmou (Emmanuelle Seigner), která ho navzdory chladné a nepřístupné povaze mocně přitahuje. Joe i Nico ale také střeží některá tajemství, která musí Thomas překonat, pokud chce projít zasvěcením do dospělosti a se ctí žít svůj život. (Morien)

(více)

Recenze (3)

Morien 

všechny recenze uživatele

Zase jsem se nachytala na vlastní žánrová očekávání, protože tohle není žádná mafiánská báchorka, jenom úplně trošičku na okraj. Bohužel je film v mnoha aspektech neumělý a zastaralý. Řekla bych, že už v roce 2001 musel vypadat dost "archaicky" a když ho studio vypustilo znovu v roce 2008 (a právě pod naprosto zavádějícím názvem Vendetta), tak to muselo působit vyloženě jako pohled do hlubokého vesmíru nějakým mocným dalekohledem, takové to, jak se kvůli rychlosti světla člověk vlastně dívá do minulosti na věci, které se staly už dávno, pradávno, ach ouvej. Emmanuelle Seigner je bohyně, absolutní a nekompromisní. Je velmi roztomilé sledovat mladičkého Henryho Cavilla, jak se svědomitě snaží, ale u toho to také zůstane, u snažení. Zvlášť v jejich společných scénách mi velmi vadila sentimentalizující hudba, která svým neopodstatněným zabarvením přebuřovala rytmus herecké akce a vyrušovala vyznění jednotlivých situací. Myslím si, že kdyby se ten hudební podkres odstranil a na místě zůstaly jen ruchy a jinak ticho, tak by film okamžitě působil o mnoho moderněji a autentičtěji. A kdyby se všechny ty rámcové scény z minulosti nasnímaly a seřadily trochu jinak, mohl by to být vážně hutný, malý dobrý film. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Ne vždy je člověk naladěn na takový pěkný Kanadský film. Ale pokud máte příslušnou náladu, tak film shltnete a dáte si i nášup. ()

Levice05 

všechny recenze uživatele

Italská romance podle stokrát obehraného námětu: nezkušený mladík se zamiluje do zralé ženy, navenek chladné a nepřístupné, manželky staršího muže, který je mu blízký. Drama ani složitou mafiánskou dějovou linku nečekejte. Jedna hvězdička za roztomilého mladinkého Henry Cavilla. ()

Reklama

Reklama