Reklama

Reklama

Darlings

všechny plakáty
Celý film
Krátkometrážní
Česko, 2015, 8 min

Obsahy(1)

V malém fiktivním westernovém městečku se chystají dva lupiči vykrást banku. Zatímco oni kují plány na velkou loupež, chystá se úředník z tamní banky společně s místní prostitutkou změnit své životy ale.... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Celý film

Recenze (6)

rudeboj 

všechny recenze uživatele

Jenom jedný věci fakt lituju, a sice, že jsem nemohl tenhle film vidět na promítání v Aeru. Koukat na to sám doma na malý obrazovce není ono. Z filmu na vás totiž dýchne to správný nadšení pro věc, a i když je samozřejmě vidět, že je celej dělanej v kalupu a na koleně (za 48 hodin), tak se mu nedají upřít jistý kvality. Herecký duo blbů vaši pozornost po těch pár minut v pohodě udrží. Kostýmy a lokace jsou vynikající a i děj bez větších zaškobrtnutí hezky plyne. Jsem rozhodně zvědavej na další filmy talentovanýho tvůrčího týmu. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Poctivá prostituce - to je řemeslo se zlatým dnem ;) . Malebná česká kvaziwesternová povídka je celkem zábavná skrze ústřední dvojku "slizák a mexík", která mohla ze situační komiky/dialogů vytěžit více. Sombrero na hlavě, čeština a legrační kukuč působil na českém divokém západě osvěžujícím dojmem. Postava úředníka byla mírně nedotažená a ne tak výrazná. V současné době velmi chybí komické dvojky, u kterých funguje chemie. V minulosti mimořádně oblíbený koncept jaksi postupně vymizel. Tady je určitý náznak buddy komedie alá Maverick. 46% ()

Reklama

morfeus.fs 

všechny recenze uživatele

V rámci formátu velice dobré, technicky kvalitně zpracované(až možná na ten jeden střih přes černou - proč?) a dramaturgie, scénář i režie taky fungují. Líbilo se. Hlavní dvojka blbečků funguje hrozně dobře i na tak krátkém časovém úseku, ocenění si herci zaslouží a i timing všech vtipů je ve filmu perfektní. Člověk by hned měl klidně náladu na další "epizodku". Celkově škoda snad jen úvodního voice-overu, který mi z nějakýho důvodu evokuje silně amaterský ráz a moc jsem nepochopil, proč že tam musel být? A druhá výtka by z mé strany směřovala směrem k postavě úředníčka, která je zahraná dobře, ale chyba bude někde ve scénáři nebo režii - ve scéně přepadení postava jakýmsi způsobem vybočí z předem etablovaného charakteru a rozhodí to tak trošku její celý dojem - v takhle krátkém formátu a takovém žánru, kde všechny postavy prakticky musí být karikaturami, není čas na nějaké vícerozměrné charaktery a proto, podle mě, měl zůstat úředníček ve svém jednom stylu projevu, ke kterému se konec konců na závěru filmu opět vrátí. Mohla to být velice dobrá komická postavička do úvodního tria blbečků, jen kdyby zůstal oním stereotypizujícím, zamlklým, lehce přihlouplým, klasickým úředníčkem. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Amatéři, pohov! Nemusíte nás zásobovat výplody, ze kterých jen pár fragmentů utkví v divácké palici. Daniela Alfonzová, to je ten geniální střípek, nad kterým bude divák stát. A neklesne. Tedy myšleno, že neklesne na mysli. Jenže, ač je přítomen v groteskní šarádě Petra Smazala vtipný rozměr, režisér je Mazal. Ve westernovém městečku se neodehrál úplně smysluplný příběh. Dva lupiči chtějí vykrást banku, jdou na to divně, prostitutka pomýšlí na světové uznání skrze vynálezy, je to ale spíše harampádí, úředník se také nechová smysluplně. Střih, dynamika, návaznost záběrů, s tím si režisér péro nelámal. Ovšem obrazově zůstal věrný šuntům. Škoda, že nebyl důslednější. Situační komika ústřední dvojky, kterou tvoří Viktor Dyk a J.K Sanchez, má osvěžující nádech a dobře si přihrávali, Alfonzová není zdaleka tak pitvořivá jako svého času v "óčkovské" parodii TyTrubko, westernové prostředí, hudební doprovod i režie evokuje propadák Westernstory. Moc pozitiv jsem fakt neobjevil. Až na ústřední hereckou trojici, to moc nešlapalo a globálně tomu moc nepomáhal až příliš rušivý amatérský kabátek. Nápad se zajímavým potenciálem pohřbila otřesná realizace. 20% ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Na základě tohoto festivalového snímku začal Petr Smazal pracovat na celovečerním westernu Psanci (2016).  Petr Smazal i v tomto snímku zachovává hlavní herecké duo Viktora Dyka a JK Sancheze. (mazadlo)
  • Herce Viktora Dyka při první klapce štípla vosa do jazyku. Právě proto dostal od produkce limetku, aby zklidnil vosí jed. Právě tak se ocitla limetka i v samotném filmu. (mazadlo)

Reklama

Reklama