Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hororový klasik George A. Romero spojil sily s literárnym hororovým klasikom Stephenom Kingom a na základe filmového scenára Romero natočil poviedkový film s riadne čiernym zmyslom pre humor. Deň otcov je o chlapíkovi, ktorý vstal z mŕtvych, aby konečne na svoj sviatok ochutnal tortu od svojich detí, Jordy Verrill (King) je farmár, ktorý objaví meteorit, ktorého sa dotkne a začne sa meniť na rastlinu. Debna je o debne, v ktorej je niečo živé a hladné. Nasledujú ešte dve poviedky v duchu Alfred Hitchcock uvádza a Poviedky z hrobky. (tron)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Čo dodať k legende poviedkového hororu, a asi najlepšej filmovej antológii. Komiksami, iróniou a čiernym humorom skrz naskrz pretkaný masterpiece, s efektami a maskami made by Maestro Savini, parádne vypointovanými poviedkami od Kráľa. Samotný King je neskutočný v úlohe vidláka Verrilla, Nielsen netypicky v zápornej úlohe patrične "vychcaný". Šváby v poslednej poviedke naozaj zimomriavkové. A spojovák s Tomom Atkinsom a Savinim ako smetiarom klasika z najväčších. Ostatne ako celý film. A štylizované spracovanie úchvatné. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Podle povídkové knihy Stephena Kinga natočil klasik G. A. Romero . Pět příběhů, ze kterých se skládá, je schválně napsaných a také natočených jako absolutní béčka. Hodně hezká je i celá výtvarná stylizace filmu do podoby komiksu. Nejvíc se mi líbila v pořadí druhá o sedlákovi, který najde na poli meteorit a přemýšlí, jak jej zpěněžit. Bohužel pro něj, ho rozbije a z dutého obsahu meteoritu se vyleje jakási zelená sračka. Díky ní všechno zarůstá zelení, včetně nebohého vidláka hraného mistrem Kingem. Nejlepší Kingova filmová role. Dusil jsem se při této povídce smíchy. I ostatní povídky mají vysoký standard zábavnosti a bylo tam i trocha napětí a hlavně skvělé masky Toma Saviniho. ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatický old-schoolový povídkový horůrek, na kterém je vidět, že je adaptací komiksu. Nečekejte, že se budete bát, tady je to spíše o černém humoru, napětí a velmi povedené atmosféře jakou dnes už nenajdete, za což může hlavně mrazivý soundtrack. Plus špetka gore, jinak by to ani nebyl Romero. 8/10 ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

V tomto filme spojili svoje sily traja géniova. Režisér George A. Romero, spisovateľ Stephen King a maskér Tom Savini. No a spoločnými silami vytvorili poviedkový horor nacpaný čiernym humorom a obdarený bizarnou atmosférou. Jednoznačne najlepšia poviedka je v poradí druhá s názvom "Osamelá smrť Jordyho Verilla", kde si titulnú úlohu zahral samotný King a zahral ju úplne na jednotku. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Antologie hororových povídek (pocta bizarním komiksům EC Comics), která potěší nostalgické fandy 80.let. Pěkné efekty, nadsázka a sbírka hvězdných herců, kteří si pod taktovkou Romera pobaveně střihli svůj první výlet do žánru. Pobaví i Stephen King v roli vidláka a tancující Ed Harris s vlasy. Creepshow uspěla přesně na tom poli, které si předem vytyčila a tak se u ní při pátrání po klasikách hororu nebo probírání kariéry zúčastněných můžete s klidem zastavit, opravdové kulty ale hledejte jinde. Doporučuju 2DVD vydání z Velké Británie s úžasným celovečerním retro-dokumentem. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (13)

  • Jordy Verrill (Stephen King) sleduje ve svém domě zápas wrestlingové federace World Wrestling Federation, ve kterém se střetli Bob Backlund a The Samoan No. 1. (Zdroj: ČSFD)
  • Mramorový popelník, který hraje celkem významnou roli v prvním příběhu, se objevuje ve všech pěti povídkách. (Chatterer)
  • Malý chlapec Billy (sběratel časopisu Creepshow) na začátku příběhu je syn Stephena Kinga Joseph Hillstrom King. (Chatterer)

Související novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (více)

Reklama

Reklama