Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zombie ovládly Zemi. Na celém světě už zbývá jen pár míst, kde se dá ukrýt. Hrstka vědců a vojáků zvolila podzemní bunkr na Floridě a snaží se pomocí nejrůznějších experimentů na polapených zombie přijít na to, jak zvrátit osudnou chorobu, která způsobuje přeměnu nakaženého člověka v zombie. K některým experimentům jsou však zneužiti i vojáci a to způsobí rozkol uvnitř komunity. Ale ještě než se stačí věci vyřešit, vniknou do bunkru zombie, kteří konečně našli skulinku v obranném systému. Teď už hraje každý sám za sebe a jediným cílem je přežít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

Tomco 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá Romerovka. Kedysi mohla byť ponímaná ako ultra temný počin, dnes sa už však berie s rezervou. Atmosféra funguje výborne a hlavne po celý čas, no príbehu chýba viac akcie a stretov s nemŕtvymi. Najlepšou postavou tak ostáva doktor Frankenstein a jeho bloody experimenty. Čo sa nedá prehliadnuť je skvelý vizuál. Mŕtvy vyzerajú maximálne desivo a našťastie sa nešetrilo ani pri detailoch, ktoré sú dostatočne uveriteľné. Preto sledovať zombíka bez žalúdka alebo hlavy je sakramentsky "príjemný" zážitok. 70% ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Roztomile ohnilá a páchnoucí parafráze na naši společnost aneb lůza vítězí. Zombíci radostně se dělící o vnitřosti mrtvých vojáků (chudáčci, byli díky tomu, že lovili muže v zeleném, ochuzeni o lahůdku největší - mozek) jsou zářným příkladem pro každého levicově orientovaného mládežníka aneb i po smrti soudruhy. Naprosto nejluxusnější byl zombík Chlapák, který splnil sen všech pedagogů a byl schopen se učit i poté, co naposledy vydechnul. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Romero pokračuje opäť v komornejšom, rozumej interiérovom vydaní svojej zombie série. Tentokrát sme v podzemí, veľa sa diskutuje, dokonca aj filozofuje, občas dialógy ale aj značne zabolia, keďže vojaci sú za tupcov a sexistov. Máme tu odkazy na Frankensteina a ak by to niekto nechápal, je to vyjadrené aj explicitne. Nakoniec sa ale predsa len dočkáme viacerých gore "chuťoviek" a milovníci žánru a explicitných hororov by mali byť spokojní, finále je celkom slušne krvavé a našľapané. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Překvapivě skvělý film. Zapomeňte na předchozí komediální díl, tady se jede naostro a pěkně tvrdě. Atmosféra je po celý film tak hustá, že by se dala krájet, vydechnout si neustálého napětí se vám nepodaří ani na chvilku. Nekoná se ani nepřetržité utíkání před plazícími se zombies, většina filmu je o skupině vědců snažících se v klaustrofobním podzemním komplexu zjistit jak zvrátit beznadějnou situaci lidí na zemi a při tom je má hlídat vojenská jednotka. Vojáci v čele se svým brutálním velitelem by se ale na všechno nejradši vykašlali a odletěli někam pryč, takže neustálé konflikty a stupňující se napětí mezi lidmi je na denním pořádku. A jednou už to prostě některá strana nevydrží.... 8/10 ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně nejlepší zombie film. Úvod je (jak už zde bylo řečeno) geniální. Následují velmi dobré herecké výkony a inteligentní dialogy. Nejsilnější scény se tentokrát neodehrávají mezi lidmi a zombies, ale hlavně mezi lidmi a lidmi. Přesto nelze ignorovat, že v některých scénách jsou zombies skutečně mimořádně strašidelní. Skvělá atmosféra neustálého napětí, kterou ještě umocňuje dramatická hudba. Velké finále v podzemí. Jen úplný závěr mi původně trochu kazil celkový dojem, dnes už ale tuším co znamená. Resumé: Kdo chce vidět inteligentní postkatastrofický snímek, má možnost. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (44)

  • Krev a střeva, která jsou ve filmu použita, pochází z prasat. Filmaři je získávali z blízkých jatek. (Mr.Hudson)
  • Film bol zakázaný v Nemecku, Fínsku a Nórsku. (Paldiny)
  • Facka, kterou dostal Miguel (Anthony Dileo Jr.) na zklidnění, byla skutečná, aby záběr vypadal realističtěji. (topesto)

Související novinky

Další vydatná jatka

Další vydatná jatka

13.11.2007

Série Saw pořád vydělává a Hollywood proto věří, že nízkorozpočtové horory o úchylech porcujících pohledné teenagery jsou přesně to, co fanoušci filmového strachu potřebují. A tak je tady Slaughter,… (více)

Remake Day of the Dead

Remake Day of the Dead

10.11.2005

Zakladatel a klasik zombie žánru v jednom, George A. Romero o sobě v poslední době opět dává vědět. Loni k nám přisprintovali zombie v remaku Zacka Snydera Úsvit mrtvých, tento měsíc v českých kinech… (více)

Ďalší zombie remake

Ďalší zombie remake

31.05.2005

George A. Romero (na obr.), často označovaný za zakladateľa "zombie" podžánru, nakrútil v rokoch 1968-1985 hororovú trilógiu, ktorej prvým článkom bola skvelá, čiernobiela Noc oživlých mrtvol. Toto… (více)

Reklama

Reklama