Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zombie ovládly Zemi. Na celém světě už zbývá jen pár míst, kde se dá ukrýt. Hrstka vědců a vojáků zvolila podzemní bunkr na Floridě a snaží se pomocí nejrůznějších experimentů na polapených zombie přijít na to, jak zvrátit osudnou chorobu, která způsobuje přeměnu nakaženého člověka v zombie. K některým experimentům jsou však zneužiti i vojáci a to způsobí rozkol uvnitř komunity. Ale ještě než se stačí věci vyřešit, vniknou do bunkru zombie, kteří konečně našli skulinku v obranném systému. Teď už hraje každý sám za sebe a jediným cílem je přežít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

misterz 

všechny recenze uživatele

Okrem skvelej réžie, údernej muziky, samotných zombies a dobrého príbehu ma na snímku zaujala ešte jedna vec. A síce motív dvoch proti sebe stojacich skupín - vedcov a vojakov. Vo svete ovládanom zombies a v totálnej beznádeji či depresii nie celkom nereálna vec. Vojenské šikanovanie vedcov vytvorilo vo filme riadnu psycho dusnotu, možno ešte väčšiu ako bola samotná zombie hrozba. Filmu preto po všetkých stránkach vládne skvele vybudovaná atmosféra. Smrť pár jedincov, hlavne ku koncu, sa dá dokonca brať ako spravodlivá satisfakcia. Ona aj hlúposť a opitosť vlastnou mocou dokáže niekedy zabíjať. Čo sa týka masiek a gore efektov, na svoju dobu boli vážne vynikajúce. U mňa preto spokojnosť, pekný nadpriemer. 75/100 ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Více než klasický horor spíše zombie thriller/drama. Ponorková nemoc vojáků a vědců je ukazována přímočaře, avšak do značné míry zdařile a přesvědčivě, čemuž přispívají obstojné herecké výkony a dialogy. Spokojen odejde i krvechtivý divák, gore scény jsou znatelně lepší než v předchozím Úsvitu a tvůrci jejich počet vkusně dávkují. Krom toho je tu Bub a jeho roztomilá dějová linka. :) ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ten film je skvělej. Velmi napínavé, postavy luxusní a prostředí zajímavé... ukazuje že oživlé mrtvoli jde naučit civilizovanému chováni. Hlavní postava Captain Rhodes je geniálni z jeho hlášek jsem měl záchvaty fakt skvělý. Ale i ostatní Dr. Logan alias Frankestein, Steel a Rickles a hodnej zombík Bub měl taky vyborné scénky. Celé je to skvělé film jsem viděl snad 1000krát a mužu na to koukat furt dokola! Nevím proč je to hodnocení tak nízke je to skvělej film a zaslouží si větší respect když je to klasika... ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Tenhle zombie snímek měl vše co zombie filmy mají mít. Pořadné kuchání svých obětí, pojídáni vnitřností, končetin, brutalitu, zábavu, naivnost ... Na svou dobu má film luxusní trikové efekty. Škoda jen první poloviny filmů, která byla docela nudná. Závěr mi vše dokonale nahradil takže já jsem naprosto spokojený. Kéžby Romero točil i v dnešní době něco takového. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejpřeceňovanější z uznávaných hororových režisérů dvacátého století mě o své vyjímečnosti nepřesvědčil ani tímto snímkem. Romero prostě musí do každého svého filmu mimo zombíků narvat ještě nějaké to poselství nebo kritiku společnosti, avšak způsob, jakým to činí, nemůžu zkousnout. Prostě je to většinu stopáže nuda. Nesympatické postavy (průměrně zahrané) vedou jeden nudný dialog za druhým, zombie jsou de facto odsunuty na druhou kolej, a já přitom usínám. Na druhou stranu musím přiznat, že když se to v posledních 25 minutách konečně rozjede, dá se na to dost dobře koukat - ale škoda těch 75 minut předtím. Na víc než průměrné hodnocení to u mne není, ačkoli se mi celkově Day líbil mnohem víc než předchozí Dawn. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (44)

  • Na motívy tohto filmu zložila horror-punková skupina The Misfits skladbu s rovnomenným názvom na albume "American Psycho". (Krasko666)
  • Miguel Salazar (Anthony Dileo mladší) křičí přes megafon větu: „Haló, je tam někdo?“ Tuto pasáž z filmu použila britská hudební skupina Gorillaz ve své písni nazvané „M1 A1“. (Lorge)
  • Lori Cardille se nechala slyšet, že při natáčení snové scény v úvodu filmu, kdy na ni znenadání zaútočí zombie ruce, nevydržela falešná stěna nápor komparzistů, kteří herečku povalili na zem. Nikdo nebyl naštěstí zraněn, takže se mohlo pokračovat v natáčení. (HellFire)

Související novinky

Další vydatná jatka

Další vydatná jatka

13.11.2007

Série Saw pořád vydělává a Hollywood proto věří, že nízkorozpočtové horory o úchylech porcujících pohledné teenagery jsou přesně to, co fanoušci filmového strachu potřebují. A tak je tady Slaughter,… (více)

Remake Day of the Dead

Remake Day of the Dead

10.11.2005

Zakladatel a klasik zombie žánru v jednom, George A. Romero o sobě v poslední době opět dává vědět. Loni k nám přisprintovali zombie v remaku Zacka Snydera Úsvit mrtvých, tento měsíc v českých kinech… (více)

Ďalší zombie remake

Ďalší zombie remake

31.05.2005

George A. Romero (na obr.), často označovaný za zakladateľa "zombie" podžánru, nakrútil v rokoch 1968-1985 hororovú trilógiu, ktorej prvým článkom bola skvelá, čiernobiela Noc oživlých mrtvol. Toto… (více)

Reklama

Reklama