Reklama

Reklama

Candyman

Trailer

Helena Lylová (Virginia Madsen) se smála, když od svého spolužáka slyšela hrůzný příběh o Candymanovi, vraždícím monstru s hákem místo ruky. Nevěřila ani tehdy, když tajně navštívila místo, kde se odehrála brutální vražda. Candyman ji o své existenci však brzo přesvědčil, když rozpoutal peklo plné zohavených mrtvol. Protože však policie na duchy nevěří, podezřelou se pro ně stává Helena. A jenom jediný člověk ji může očistit. Candyman. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (306)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Rozumím, proč má tento film kultovní status. Vnesl do žánru hororu nový prvek, měl nepříjemnou voodoo magickou auru, mohutně podporovanou soundtrackem Glasse a navíc se pokusil o sociální komentář. Nicméně si myslím, že je to případ filmu, který prostě hodně zestárl. Např. scénář v současnosti i v rámci žánru působí nějak nedotaženě. A to je problém, zejména, když kombinace výše zmíněných prvků poukazuje na to, že tento horor měl být umělečtější horor s přesahem. U takového počinu čekám větší promyšlenost děje i motivů. Další problém jsem měl s herci, resp. hlavně hlavní hrdinkou, která podle mě zrovna příliš přesvědčivý výkon nepodala. Podivně kolísavé emoce a přehrávání . A nakonec žel i samotný Candyman nebyl tak děsivý, jak jsem čekal a taktéž jsem doufal, možná naivně, že to bude jeden z těch padouchů, co bude lépe prokreslen. Tvůrci se místo toho pouze prvotřídně zamotali v symbolech a vše zůstalo jen načrtnuté a Candyman zůstal víceméně obyčejný slasher killer. Teď k pozitivním věcem. Líbila se mi hodně atmosféra černošského ghetta, zajímavý byl ten rozpor v úhlech vnímání Candymana (ale škoda, že právě tohle nebylo uděláno ještě trochu jinak a lépe), určitě jsem si užil celkový mysteriózní nádech hlavně v první polovině při pátrání po původu městských legend. Obecně mám též rád ve fantasy, když nadpřirozená bytost čerpá sílu z víry. V druhé polovině mě to naneštěstí ztratilo, vyložení karet bylo prostě docela chaotické. Nebo jsem nepochopil tvůrčí záměr. 6/10 ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

V letech, kdy se smrt celého jednoho filmového žánru očekávala každým dnem, přišel jakýsi Bernard Rose, v ruce držel kýbl s živou vodou a natočil Candymana. Vše podstatné již ve svém komentáři napsal Mr.Apache, já bych jen doplnil, že svou ruku k dílu a to způsobem zásadním přiložili také Anthony B. Richmond (kamera) a Philip Glass (hudba)-zvrhlá krása geometrického uspořádání betonových staveb viděná z ptačí perspektivy za zvuků Glassovy minimalistické hudby spolehlivě přebijí i hlušší místa filmu. Syrový, mrazivý, originální a vizuálně mimořádně nápaditý horror, ve své kategorii dodnes jedna z neoddiskutovatelných špiček. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Špinavá atmosféra americkej Petržalky kdesi v Chicagu či New Orleans je natoľko odporná (navyše doplnená 90s grungeovým pachom), že dostatočne znechucuje celý film. Príliš pozvoľné, príliš komorné, málo magické. Clive Barker nie je moja šálka kávy, jeho fascinácia násilím ma necháva chladným. No ak by celý film vyzeral ako posledná scéna, nebol by som proti. Ale musím oceniť nádhernú hudbu! ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Candyman, Candyman, Candyman, Candyman, Candyman. Zkusil jsem to, vlastně už podruhé, a žádnej Tonny Todd s hákem se mi nezjevil. Repríza již před léty zhlédnuté lahůdky nezklamala. Mysteriozní a podmanivý příběh zvýrazněný nápaditou kamerou, originální výškové záběry neustále překvapovaly, vychází z amerických městských legend a do duchařského tématu vnáší svěží vítr v podobě do klasických schémat příliš nezapadajícího netvora. Ohákovaný a včelonosný strašák Candyman má prostě, nejen díky přebujelému charismatu Tonyho Todda, šmrnc a rozplétání jeho legendy na celovečerák v pohodě vystačí. Navíc závěr je grandiozní. Vypouštím čtyři včelky. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

..........řeknou o mě, že jsem prolil krev. A k čemu je krev, když ne k prolévání ?.......... Konečně jsem se dostal k trilogii Candyman. Sehnal jsem je všechny v jedné kolekci a už se docela těším na příběh o chlápkovi, co má místo pravé ruky hák. Nikdy jsem ty filmy neviděl, tak právě teď začínám. CITÁT - Candyman, Candyman, Candyman, Candyman, Ca.......... Jeho pindík našli v záchodě a to se nedá spravit. Lepší být mrtvej než bez piňdíka. Je to vykuk ten Candyman, takhle si zahrávat z lidským osudem. Z příběhu odehrávajícího se v chudinské černošské čtvrti jasně vyplývá, že Candyman ( Tony Todd ) je černoch. Tento příběh má docela pěkný hudební doprovod ( Philip Glass ) Ponurý a krvavý až do samého konce. CITÁT - Z hákem místo ruky, rozpářu ti břicho.....přišel jsem si pro tebe.......... Ve filmu si zahráli - ..........Virginia Madsen jako HELEN LYLE a ..........Xander Berkeley jako TREVOR LYLE. Film má docela slušný konec. CITÁT - Helen, Helen, Helen, Helen, He.......... ()

Galerie (68)

Zajímavosti (29)

  • Helenino auto je Ford Festiva GL z roku 1991. (KM Phoenix)
  • Virginia Madsen trpí alergií na včely, proto byla u natáčení vždy připravená sanitka. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama