Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá žena zazrie na Halloween tajomnú postavu pred svojím domom. Nerobí jej to žiadne starosti, veď je predsa Halloween. O malú chvíľu však pred svojimi dverami nájde videokazetu, ktorú si ihneď pustí. Páska obsahuje nasledovné príbehy:
1. Dievča sa na sviatok Halloweenu musí starať o svojho mladšieho brata, tak sa rozhodne vyrezať s ním tekvicu a upiecť si semienka. Chlapec sa jej spýta, či tú tekvicu rezanie nebolí. Dievča mu samozrejme odpovie, že tekvica nič necíti. Dnes večer sa však súrodenci presvedčia, že plody z našich záhrad môžu okrem úžitku spôsobiť veľké škody.
2. Jack a Kate sú pár z chudobnej štvrti, ktorý si môže dovoliť len tie najzákladnejšie potreby. Keď na ich dvere na sviatok Halloweenu zaklopú štyri deti, Jack ich pošle preč. To ale nemal robiť, pretože tieto deti v nádherných kostýmoch nie sú také nevinné, ako navonok vyzerajú.
3. Otec so synom prinášajú každoročnú obetu monštru, ktoré sa nachádza v blízkom lese, a to ich na oplátku nechá nažive. Otec však zabudol na najdôležitejšiu súčasť obety - mäso. Vtom ho ale napadne, že aj ľudské telo sa skladá z mäsa a kostí...
4. Žena prichádza do bytu svojej kamarátky, s ktorou sa mala v daný deň stretnúť, ale nájde ju v kaluži krvi. Okamžite sa skryje, pretože vrah je stále v dome. Našťastie si ju vrah nevšimne a ona sa dostane v poriadku domov. Tento traumatický zážitok ju však trvalo poznačí a ona napriek svojej vôli ublíži nevinným ľuďom.
5. Partia troch kamarátov narazí na atrakciu, v ktorej môžu ublížiť človeku-masochistovi. Atrakcia sa im zapáči, o to viac, keď zistia, že ľudskou obeťou je otec jedného z nich, ktorého jeho syn z celej duše nenávidí.
6. Matka, ktorej manžel-vojak zahynul, sa musí sama starať o svojho syna. Má to veľmi ťažké, pretože jej syn nezdedil po otcovi ani trochu odvahy, a tak sa bojí spať sám vo svojej izbe. Neustále sa vyhovára na monštrum, ktoré ho v noci straší. Matka sa rozhodne pomôcť mu prekonať jeho strach, a tak s pomocou hry monštrum zabijú. Po malej chvíli sa však presvedčí, že monštrum je skutočné a stále nažive.
7. Starší pán má každoročne na sviatok Halloweenu najkrajšiu výzdobu z celej ulice. Všetky jeho dekorácie vyzerajú ako živé, a tak sa každý okoloidúci zastaví pri jeho dome a obdivuje túto krásnu výzdobu. Nikto z nich však netuší, že pán svoje živé dekorácie väzní celý rok a zabije ich len krátko pred začiatkom Halloweenu...
8. Alexia zomrela vo veľmi mladom veku a v tento deň je výročie jej úmrtia. Jej bývalý priateľ na ňu stále nedokáže prestať myslieť a jeho stav sa ešte zhoršuje, keď si musí čítať dojímavé odkazy na jej facebookovej nástenke. Aby na ňu prestal myslieť, klikne na tlačidlo odobrať z priateľov. To ale nemal robiť, pretože Alexiin duch je stále prítomný vo svete živých. (Marceloo)

(více)

Recenze (26)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Oproti předešlému dílu nabobtnal rozpočet i počet povídek a zejména finance byly na technické stránce věci znát. Příbběhy samy o sobě si zvláštní hodnocení nezaslouží, ale bylo tu pár podprůměrných, pár solidních a jeden, ten poslední duchařský, z mého pohledu výborný. Takže nějaký posun sice proběhl, ale nemyslím si, že si tyhle dva filmy zasloužily další díl. 50% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem neviděl, ale mám tušení, že nic zásadního mi neuteklo. Další sváteční antologie o osmi chodech - jak jinak -různých chutí, bohužel celková návštěva téhle halloweenské restaurace je poněkud hořko-kyselá. Protože zatím, co první půlka zdejších povídek dokáže překvapit vcelku svěžími nápady, ta druhá část už spíše nudí, což je samozřejmě špatně. Hlavně s připomenutím faktu, že trvají plus mínus deset minut. Některým chybí pointa, jiným zase jakýkoliv důvod zdejší existence. Nejlepším momentem tak zůstal příběh číslo 1, ostatní jsou v lepším případě zbytky ze spodního šuplíku. ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně zlý, ale většina příběhů se mi zdála prostě odfláknutých. I na blbých deseti minutách se dá vymyslet slušná věcička. Jakoby to bylo dělané v hrozném spěchu. Celkově ale spokojenost a většinu stopáže jsem se lehce usmíval. Na deštivé odpoledne, kdy je v televizi prd, je to solidní volba. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hororový povídkáč s úrovní TV filmu, který je až na jednu trapnou povídku (s děckem a postelí) docela vyvážený svou průměrností, což se ale o tématičnosti moc říct nedá. Čas zaplácne, ale příliš nepotěší. 50% Update: Po dvou týdnech a releasu Tales of Halloween snižuju na 40%, protože jsme v jiné lize.... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výhoda antologií je, že pořád zůstává šance, aby alespoň jeden příběh za to stál. Ovšem tady je mezi nejlepšími hned první bodyhoror. - nemá chybu. Některé příběhy jsou spíše mikropovídky, což nevadí. Napětí měl výtah, nejstrašidelnější hudbu poslední povídka. Velice pěkný vizuál a takové mírné halloweenské strašeníčko, co neurazí ani vyloženě nenadchne. Tři povídky se mi líbily velmi, ostatní ušly a třeba takový Šprýmař pobavil. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Dom v úvodnej scéne má číslo 237 – rovnaké ako neslávne známa izba zo slávneho The Shining (1980). (beso74)

Reklama

Reklama