Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Deset krásných let se mladá Mija (An Seo Hyun)  starala v srdci jihokorejských hor o svou obří zvířecí společnici Okju. Vše se ale změnilo ve chvíli, kdy se Okji zmocnila nadnárodní společnost Mirando Corporation, která ji přemístila do New Yorku. Bezcitná ředitelka společnosti Lucy Mirando (Tilda Swinton) má se zvířetem své vlastní plány a Mija se musí vydat na dlouhou a náročnou záchrannou misi, aby mohla svou milou Okju dovést zpět domů. Na cestě se ale setkává s dalšími lidmi, kteří mají o osudu zvířete své vlastní představy. (Kiisaki)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (147)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ja tomu Joon-ho Bongovi nejak neviem prist na chut a jeho filmy na mna v ziadnom smere nefunguju. Ako drama ma to ani na chvilu nedojalo. Ako komedia je to malo vtipne a parkrat ma rozosmiali len sceny, ktore si robia prdel z tych ekoteroristov. No a ako osveta to môze fungovat len na male deti a nejakych zabednencov, ktori si myslia, ze mäso vznika samovolne v supermarketoch. Behom scen z jatiek som si spomenul na ovela desivejsiu scenu jatiek v Sausage Party v ktorej zenska brutalne ošupe zemiak a okonca zje deti mrkvy. To bolo aspon neskutocne vtipne. Ked uz by mala fungovat nejaka zmysluplna osveta, tak by si kazdy clovek mal aspon raz zabit nejake zviera z ktoreho vznika jeho oblubena pochutka. Mna to od konzumacie mäsa neodradilo, ale aspon sa snazim neplytvat zradlom, kvôli ktoremu nejake zviera prislo o zivot. 3/10. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná věcička, domácí mazlíček za zlaté prasátko, zajímavé propojení.. Ta malá holčina se mi líbila od samého začátku, byla mi srozumitelná, vím, jaké to je, mít ráda.. Sdělení i myšlenky jsou tu jasné a já musím zcela upřímně přiznat, že mi tvůrce zadrnkal do noty.. Tilda skvělá, ostatně jako vždy, za zmínku stojí určitě i Paul Dano, způsobil mi příjemné překvapení.. Celkově filmová spokojenost, u mě dobrý, dost dobrý.. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nesourodý mix kontroverzních témat a hlubokého poselství, který téměř po většinu času funguje překvapivě na výbornou. Okja mimo jiné nabídne i svižný střih a solidní příběh, což ze snímku činí solidně odsýpající záležitost s minimem hluchých míst. Občas zde sice zamrzí lehce nedotažené triky, avšak to v tváří v tvář celkovému vyznění snímku rádi odpustíte. Okja se tedy v mých očích řadí do ranku těch, od kterých jsem nečekal zhola nic a ve finále dostal plnou náruč emocí, hlubokých myšlenek a výborných hereckých výkonů. Skvělá práce! PS. Myslím, že role Jake Gyllenhaala je pravděpodobně tou nejšílenější v celém jeho portfoliu! ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, který se na Netflixu objeví jen v cizojazyčných verzích. Kruté, dojemné, neúprosné. Specifický náhled na svět byznysu v kontrastu s ochranou přírody, zvířat, ekologii. Okja byla roztomilá, stejně tak Mija, jež se o ni rvala za všech okolností. Tilda Swinton zářila ve značně odpudivé dvojroli. Mně samozřejmě nejvíce vyhovovali mí oblíbenci Paul Dano v obleku a Lily Collins s červenými vlasy. Pěkné tři hvězdičky. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Vytvoříme geneticky Superprase, které bude srát ekologická hovna a nebude svým prděním znečišťovat prostředí. Jen musíme udělat projekt, kterým lidi přesvědčíme, ať kupují hlavně naše maso aneb jak zase pro prachy udělat cokoliv. Superprase, obyčejné prase, pes.. všechno to jsou živé bytosti a jejich životy jsou stejně důležité jako ten můj, pro mě možná i více jak ten můj! Okja je přesně ten film, který tlačí lidi zamyslet se nad tím, že jakákoliv živá bytost může mít pro někoho cenu zlatého prasete i když je geneticky vytvořená. Vůbec se malá Mije nedivím, také bych se snažila o záchranu!! Okja je film, který asi moc lidem nesedne, protože je to boj za práva zvířat, ale mě zasáhl. Spoiler: I když Okju zachránili, ostatní jejího druhu šla na talíř a při těch záběrech brečím, protože tohle se děje dnes a denně a miliardám je to jedno. Konec spoileru. Tilda Swintom má talent hrát nesympatické lidi a Jake hrál solidního magora. Film se mi svou myšlenkou a poselstvím líbil, ač je pro mě hodně depresivní a právě proto, už ho nechci nikdy vidět. ()

Galerie (161)

Zajímavosti (7)

  • A.L.F je skutočná organizácia, ktorá zachraňuje zvieratá z bitúnkov a klietok a taktiež narušuje ekonomiku veľkých firiem tohto odvetvia. (Astonko)
  • Ide o prvý film od Netflixu premietaný na festivale v Cannes. Tam sa stretol s technickými problémami, pre ktoré musel byť na 15 minút prerušený, po skončení si ale vyslúžil 4 minútový standing ovation. Okja má byť následne k dispozícii iba na serveri Netflix. (misterz)

Reklama

Reklama