Reklama

Reklama

Halloween patří mezi nejoblíbenější americké svátky, zejména mezi mládeží, pro které je jedinečnou příležitostí pořádně se vyřádit. Do noci září rozšklebené obličeje z vydlabaných dýní, ulice se hemží stovkami masek duchů, čertů, mrtvol a různých příšer. V zatemnělých místnostech se vyprávějí děsivé příhody. Atmosféra, v níž se mísí neklid a radost, jako by přímo vybízela k dalšímu děsivému příběhu. Opět je tu Halloween, předvečer svátku všech mrtvých, opět se chystá řada taškařic a mladí si chystají děsivé masky. Děsivou masku si chystá i Michael Myers. Psychopatický vrah, který uprchl z psychiatrické léčebny, aby rozpoutal o halloweenovské noci v městečku Haddonfield děsivou noční můru. Začíná další děsivá noc, a to zejména pro sympatickou Lauru, kterou se Michael pokouší zabít stejně jako v prvním díle. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Halloween II je o poznání slabší než báječný první díl. Pokračování vyžadovalo více vražd a tedy více zapomenutelných postav určených výhradně k porážce, což snímku spíše ubírá na atmosféře. Samotná Jamie Lee Curtis, jíž diváci od prvního filmu fandí, má velmi omezenou roli a poloviny děje se prakticky neúčastní. Pokus o vysvětlení motivace vraha se také vcelku míjí účinkem. Je to celé spíše už jen prvoplánové béčko snažící se uzavřít Myerovskou kapitolu, které ovšem není souzeno být jednoznačně uzavřena. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Druhý Halloween se kultovní jedničce může směle rovnat, v pár momentech jí snad dokonce i překonává. Dějově je to samozřejmě opět velmi jednoduché, ale ona lineárnost je rozhodně ku prospěchu věci, aspoň diváka nic neruší při přehlídce Michaelových vražd (a že jich není málo) a jejich různorodém vykonávání (vede vířivka). Nechybí ani mrazivé momenty (pro mě asi nejsilnější chvíle, kdy stál Myers u postýlek novorozeňat, kde to měl jak švédský stůl- odolal pokušení? :-). Jamie Lee Curtis fešnější víc než kdy dřív i potom, nechybí skvělý ústřední motiv, ani funění skrz masku. Perfektní Halloween. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přesunutí děje do prostředí nemocnice se ukázalo býti skvělým tahem. V té době to ještě nebylo okoukané, což samozřejmě přineslo plusové body a jatka mohla začít. Ono celkově se v tomto filmu objevila celá řada originálních prvků a momentů, které už následně jen každý druhý okopíroval a díky tomu vzniklo ono mnou nepříliš neoblíbené leč často používané slovo „klišé“. Atmosféra neztratila nic ze své ponurosti a to samozřejmě i díky opět skvělému hudebnímu a zvukovému doprovodu. Navíc se zde výrazně přitvrdilo, což bylo jen a jen dobře. Michael Myers se začal ihned činit a počet nemocničního personálu se začal snižovat doslova raketovou rychlostí. Musím ocenit, že i tentokrát použil vše, co mu přišlo do ruky a nespokojil se jen s nožem či šnůrou od telefonu. I díky tomu se dočkáme několika vcelku povedených mordů (horoucí voda, injekční stříkačka, skalpel…). Dalším důležitým faktem k cestě za úspěchem bylo i to, že se v obsazení hlavních postav nedošlo k žádné rapidní změně. Jamie Lee Curtis a Donald Pleasence se ukázali býti už v prvním Halloweenu vynikající volbou a tak změna nebyla potřeba. K té došlo jen u představitele samotného zabijáka Michaela Myerse. Jediné co mi u dvojky trošku vadilo, bylo to, že ani zde se tvůrci nevyvarovali několika nesmyslům a protiřečením si (při příjezdu do nemocnice se doktor zeptá 17 leté dívky, kdy jste dostala naposledy tetanovku? I v událostech a datumech ohledně rodiny Myersových a adopci Laurie jsou tam jisté nesrovnalosti, ale tak nechci být hnidopich…Důležité je, že se těším na další díl. Dvojka je v mých očích stejně solidní podívaná jako jednička. Úplný TOP to není, ale nadprůměrná záležitost určitě. 80% ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Rovnako dobrý ako jeho predchodca. Trošku zamrzí, že úvodnej témy je tam trošku menej ako v jednotke ale stále slušný a napínavý film, vo svojej dobe naprostý vrchol. Hoci dnes už ten film nie je ani desivý, je to klasika a to režijne aj scenáristicky perfektne zvládnutá, oproti iným vyvražďovačkám absolútny vrchol. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Teraz keď už mám niečo odpozerané v tomto žánry, nemá to až taký efekt ako pri prvom dosť dávnom pozretí, keď som mal z tej atmosféry miernu triašku teda vtedy náležitý prirodzený strach s postavy Michaela Meyersa, tmavých miest a zákutí. Nuž je tam z môjho pohľadu vidieť jednoduchosť a to príbehová, dialógová plochosť a ten efekt strachu tam dohromady skoro nie je, vraždy spravené klasicky bez náznaku toho aby obeť mala možnosť akokoľvek zareagovať... takže dohromady nič nové ale ako taký priemer na roky 80. sa to dá zniesť. ║Rozpočet $2,5miliónovTržby USA $25,533,818Tržby Celosvetovo $25,893,767 ()

Galerie (127)

Zajímavosti (37)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 25,5 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Film bol zakázaný vo Fínsku, Nemecku, Islande a Nórsku. (Paldiny)
  • Jediný film série, který produkovalo studio Universal. Když pokračování nedopadlo podle představ, Universal prodal práva Trancas International. Roku 1996 byla dál prodána společnosti Dimension. (HellFire)

Související novinky

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

16.09.2017

Možná jste slyšeli o tom, že nás v říjnu 2018 čeká další Halloween. Půjde o pokračování původní (osmidílné) ságy, nebo dvoudílného rebootu od Roba Zombieho? Nakonec ani jedno. Režisér a scenárista… (více)

Reklama

Reklama