Reklama

Reklama

Žízeň

(festivalový název)
  • Bulharsko Jajda (více)
Trailer

Obsahy(1)

Otec, matka a syn žijí v domku na kopci nad městečkem, odkud jim přivážejí koše prádla k vyprání z hotelů plných turistů. V horkém létě vlají kolem domu v nejsušším bulharském regionu Sandanski řady pověšených bílých plachet. S vodou vysychá i rodinná obživa, ale příjezd kopáče studní s jeho mladičkou, neproniknutelně zvláštní dcerkou rozvíří vztahy všech tří členů rodiny zvyklých na svůj izolovaný život. Postupně budované drama o nevypočitatelném osudu na kusu krásné, nemilosrdně rozpálené země se obejde bez mnoha slov, ale o to intenzivněji využívá silných obrazů krajiny a přirozených hereckých výkonů. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Sto rokú v šachctě žil, sto rokú kopal jsem, až som vykopal tento bulharský diamant. Minimalistické dialógy, takmer žiadny dej, ale krásne obrázky. Len turecký dabing mi trochu vadil, že nič nerozumiem, ale po 3 rokoch hľadania, som ostal v nemom úžase, že Smäd predsa len vidím. Vďaka Bohu!! ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Kouzelna poetika, ke ktere neni treba takrka zadnych slov. Pusobive prekvapeni letosniho Febiofestu v sekci Rytmy Balkanu. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Silně poetické a nemluvné. Není se ale čemu divit. Bulharská Sahara je přesně ta oblast, kde když už musíte žít, tak se slovem zbytečně namáhat nebudete. Pokud Vás ale prostředí a tiché postavy zaujmou, tak budete mít vyhráno. Žízeň je příkladný bulharský film, který ukazuje, jak je tamní kinematografie na špici, když si dovolí natočit i něco takového. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama