Reklama

Reklama

Pikadero

(festivalový název)
  • Španělsko Pikadero
Trailer

Obsahy(1)

„Pikadero" je slangový výraz pro veřejné místo, kam chodí mladé páry bez auta či vlastního bytu za účelem sexu. Na baskickém maloměstě je to také jediná možnost, kde by mohli dát průchod své vášni hrdinové filmu, Gorka a Ane. Ale nebude to tak snadné... On žije s rodiči a před třicítkou je vděčný za neplacenou stáž, ona uvažuje, že odjede do zahraničí. Mladá láska za časů ekonomické krize se odehrává na pozadí frustrující situace, kterou odráží frustrace sexuální. Debutující skotský režisér mapuje v propracovaných centrálních kompozicích prostor současného Baskicka s využitím hravého audiovizuálního sarkasmu. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Hasta la vista, baby." Prostý příběh čerstvě zamilovaného páru, řešícího klasický problém "nemáme to kde dělat", ve kterém jeho protagonisté postupem času zjišťují, jak rozdílné mají životní situace a názory, vzhledem k jejich vzdělání, ambicím a právě probíhajícím ekonomickým krizím, na jehož autenticitě má určitě zásluhu i představitel smutného a ustaraného hlavního hrdiny Joseba Usabiaga. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Pikadero je (aj) príbehom  krásnej kočky (Ane), ktorá sa zamiluje do (pre mňa nepochopiteľné !!!) totálneho suchára s idiotským menom Gorka, ktorý žije spolu s rodičmi a starým otcom v jednom dome, býva v detskej izbe s autíčkami a ktorý sa nemá absolútne k akcii! Dej sa odohráva v malom horskom mestečku, vystupuje v ňom minimum postáv a film je skromný na dialogy. Ben Sharrock je škótskym Aki Kaurismakim, čo sa mi potvrdilo hned u jeho filmu Limbo (2020), ktorý som videl najskôr. Hlavný hrdina mi svojou neschopnosťou išiel dosť na nervy, ale pri záverečnej scéne, kedy mu Ane na rozlúčku povie "Hasta la vista, baby." , som intuitívne vytušil, že nešlo o neschopnosť. Tento štýl vyprávania zrejme hocikomu nesadne, ale fanúšikov Aki Kaurismakiho môže potešiť tak, ako potešil mňa. V každom prípade budem mať oči otvorené, Ben Sharrock je moja nová hviezda! ()

Reklama

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • „Pikadero“ je slangový výraz pro veřejné místo, kam chodí mladé páry bez auta či vlastního bytu za účelem sexu. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. září 2015 na filmovém festivalu Donostia-San Sebastian ve Španělsku. (ČSFD)

Reklama

Reklama