Reklama

Reklama

Franco: Život diktátora v barvě

  • Španělsko Generalísimo, la vida de Franco en color (více)
všechny plakáty
Španělsko, 2019, 84 min (Alternativní 2x46 min)

Režie:

Luis Carrizo

Scénář:

Luis Carrizo

Hudba:

Israel Marco

Hrají:

Francisco Franco (a.z.)

Obsahy(1)

Francisco Franco byl nejvyšším představitelem Španělska dlouhých 36 let. Byl označován jako Vůdce Španělska z Boží milosti, země však v průběhu jeho vlády nevzkvétala. Poznejte život tohoto diktátora v barvě... Diktátor Franco se ve 20. století stal nejvýraznější politickou osobností celého Španělska. Jeho stopy jsou zde patrné dodnes, stejně jako jeho temný stín. Tento historický dokumentární film využívá materiály z archivu Filmoteca Española a přináší velkolepý životopisný portrét nechvalně proslulého tyrana. Sledujte obávaného generalissima v jeho úplných začátcích coby pouhého konzervativně založeného vojenského důstojníka až po vzestup do čela pučistů, kteří vyhráli krvavou španělskou občanskou válku. Nenechte si ujít strhující a zároveň mrazivý pohled na téměř 40 let takřka absolutní moci a vlády generála Franca. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

V prvním dílu působí Franco jako nácek spojenec Hitlera.  Z druhého vychází jako osvícený diktátor, konzervativec a křesťan. Spojenec papeže. Rozuměl si s konzervativním křesťanským americkým prezidentem Eisenhowerem. Dnes to mají v Americe na univerzitách konzervativci těžké. ()

FOCKE_WULF 

všechny recenze uživatele

Generál sice byl ideovým spojencem Mussoliniho a Hitlera, ale navenek deklaroval neutralitu - nechtěl bojovat proti západním demokraciím, jen proti židobolševickým hordám na východní frontě. I proto vydržel u moci až do roku 1975. ()

evangelik 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné! Už to tu bylo po tisící stopadesáté šesté. Nenahraditelný diktátor. Přesto přicházejí další a další a "lid" ho podporuje. Africké země, Rusko, Bělorusko, Sýrie, Čína, Venezeula, dokonce i Maďarsko... Rozum mi to nebere... ()

Reklama

Reklama