Reklama

Reklama

The Propaganda Game

  • Německo The Propaganda Game - Der nordkoreanische Traum (více)
Francie / Španělsko / Německo / Čína / USA / Severní Korea, 2015, 75 min

Recenze (3)

Mishqo 

všechny recenze uživatele

70% ... Po formálnej dokumentaristickej stránke to až také úchvatné nebolo, ale po obsahovej stránke to bolo veľmi sugestívne. A ako názov vraví celý obraz KĽDR je bojom medzi západnou a severokórejskou propagandistickou mašinériou. Neobhajujem režim KĽDR, niektoré zvrátené počiny sú nespochybniteľné, no mnohé aspekty každodenného života sa nám naše kapitalistické média snažia čo najviac démonizovať. Pravdu sa však s najväčšou pravdepodobnosťou nikdy nedozvieme. Severokórejčania ostanú severokórejčanmi a my cudzinci budeme mať obmedzený vstup do a pohyb v rámci KĽDR. Jediným spôsobom boja proti manipulácii je informácia, ktorá je však v tomto prípade ťažko dosiahnuteľná. Tomuto dokumentaristovi bolo povolené filmovať aspekty života v KĽDR, no pod stálym dohľadom, a preto nie je vylúčené, že mnohé zo scén mohli byť zinscenované. Jedno je však isté, indoktrinácia bežného ľudu je na veľmi pokročilej úrovni. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Provedení dokumentu není nijak závratné, nicméně spousta detailů a záběrů rozhodně stojí za vidění. Rozhodně mne (mimo jiné) zaujal ten podivnej španěl (Alejandro Cao de Benós de Les y Pérez), falešná mše bez svatého přijímání (dle oficiálních zdrojů kněz neměl ten den víc času) a to že mají univerzitu pro strojvůdce. Škoda že režisér také neukázal co musel splnit, aby dostal tolik exkluzivních záběrů. ()

Reklama

shaacul 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý dokument, k dispozici jsou oba pohledy na Severní Koreu, až na pár okamžiků autoři odolali tomu ukazovat vlastní názor. Uvidíme zemi která je normálnější než to jak nám ji s oblibou ukazují naše média. Můžeme vidět i pohled severokorejců na svět kolem sebe, nepřekvapivě také postaven především na tom co jim říkají o světě okolo nich jejich média. To co lze vyčíst mezi řádky nebo v drobných detailech nažene husí kůži. Co na mě zapůsobila asi nejvíc byl krátký, nepřipravený rozhovor s člověkem na ulici, po oslovení odpovídá to co se od něj čeká, ale neuvěřitelně se začal potit a v jeho očích je vidět strach. Pravá, falešná mše byla také zajímavá. A závěr kde mluvící hlavy mluví o tom že současný stav vyhovuje všem velkým hráčům, kromě lidí kteří žijí přímo v severní Korei je také výmluvný. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama