Reklama

Reklama

Zdi

(festivalový název)
  • Španělsko Muros

Obsahy(1)

Když padla berlínská zeď a s ní i východní blok, lidé s nadšením vítali nový svět bez hranic. O více než čtvrtstoletí později ale jako kdyby byl rozdělený víc než kdy dříve. Státy oddělují nové zdi, ploty a ostnaté dráty. Na každé straně zůstávají lidé se svými životy a nadějemi. Režiséři Pablo Iraburu a Migueltxo Molina propojují osudy těchto lidí z opačných stran hranic mezi Mexikem a USA, Španělskem a Marokem, Jižní Afrikou a Zimbabwe. Zdařilý filmařský experiment ale nabízí víc než intimní portréty lidí – zkoumá zdi i jako fenomén současnosti. (Jeden svět)

(více)

Recenze (2)

Kxxx 

všechny recenze uživatele

Dokument nemá žádnou přidanou hodnotu. Prostě jste jen pozorovatelé 3 zdí na 3 hranicích a lidí z obou stran. Jedni se snaží přeběhnout a na druhé straně nad tím lidi přemýšlí a konají. Nedovíte se nic o lidech, nic o jejich dosavadních životech a většinou ani nevíte, proč chtějí přeběhnout nebo co dělají za práci... je to na můj vkus trochu slabé a režisér by se do toho mohl více vložit než jen být pozorovatelem za kamerou. Jak sám říká "Já jsem jen chudák kameraman a vyřešit ten problém má divák... Je to na Vás." Tak potom nechápu proč to natáčí, když se vlastně o dané téma nijak nezajímá a divákovi se to nesnaží objasnit.... ()

mico5000 

všechny recenze uživatele

budem parafrázovať " bolo by fajn keby na svete nie sú žiadne múry, ale nie dnes, jedného dňa.." som zvedavý na ich ďalšiu tvorbu ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama