Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

drella_lover 

všechny recenze uživatele

Prvních 10 minut je film zábavný. Poté přijde cca 20 minut, kdy se na film budete dívat jako na zkoušku kolika filmových technik si všimnete. Pak přijde nuda, patos a přejezení se nudou. Takhle by vypadaly středoškolské studijní filmy, kdyby měly budget blockbusterů. I když to jsem možná urazil středoškolské studijní filmy. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pamätáte si časy, keď Zack Snyder ešte točil kvalitné filmy? Po pár takýchto filmoch si ľudia nebudú pamätať, že aj bratia Russovci natočili niekedy dávno niečo dobré. Už po desiatich minútach som mal pocit, že to sledujem dve hodiny. A to ma ešte čakal nekonečný zvyšok filmu. Knižná predloha sa v tom nezaprie. Je to bohužiaľ tak odosobnene podané, že som mal celý čas pocit, jak keby mi niekto znudene čítal knihu. Ani na sekundu sa u mňa neodstavili žiadne emócie. A to sa tam miestami dejú jak nepekné, tak aj potencionálne vyhrotené veci. Ani R-kový rating tomu žiadne grády nedodal. Výsledok je jedno konštantná sterilita, ktorá dobre funguje v trailery ale ako film to je k neprežitiu. Alebo sa proste mýlim a všetci tí päť hviezdičkový nadšenci majú pravdu. 2/10. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Bratři Russovci měli našlápnuto k aspiraci na 'Olověnou vestu' pro 21. století - namísto toho divák dostane relativně rigidní anamnézu o americké opiátové krizi a PTSD jako suvenýru z války v Iráku. 'Cherry' bezpochyby vyniká svým svérázným experimentováním se stylizací a formou - to často avšak podkopává afekt s nímž tvůrci poměrně vágně pojímají syžet a jiná společenská témata s ním spjatá, takže snímek se se superlativy moc nepochlubí, a všeobecně vzato mixováním různých žánrů působí jako scenáristický galimatyáš, který nemá hlavu ani patu, a nemá ponětí, jestli chce vyprávět o vykrádání bank, posttraumatu amerických válečných veteránů, anebo o tom, jaký to je být v neustálým drogovým rauši - což zamrzí. Každopádně Tom 'soused Spider-man' Holland již od svého debutu v 'Nic nás nerozdělí' i zde v archetypální roli bezejmenného narkomana dokazuje, že jeho herecký talent a potenciál netkví v MCU, ale v osvojení dramatických rolí, do nichž se dokáže vždy velice autenticky vžít.... // VERDIKT: 7,2 mikrogramů kvalitního kolumbijského heroinu z 10 // 🍒 ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak jako od tvůrců posledních dvou Avengers bych teda čekal větší forsáž... Dočkal sem se 2,5 hodiny zpomalenejch záběrů na život jednoho týpka a borky. Z těch zpomalenin se mi skoro začala motat hlava, proč proboha to tam rvát po celou dobu? Aby se jako už tak pomalej film ještě víc zpomalil a prodloužil? Nerozumím. Příběh z Iráku mě ještě docela zajímal, ale zbytek filmu sem byl hodně zklamanej. Spiderman to ovšem sehrál na jedničku, je vidět, že by se časem mohl odpoutat od svojí životní role pavoučího muže. Tady to byla slušná smažka, která navíc loupila banky, takže uplnej opak toho klučiny z Marvelu. Strašně dlouhý, zpomalený a málo zájímavý... ()

rizek2 

všechny recenze uživatele

Nový film tvůrců posledních Avengers má podobné nešvary jako jeho superhrdinští předchůdci − je úmorně dlouhý. Úvodní část o mladíkovi, jenž se přihlásí do armády, se neuvěřitelně táhne a mnohem lépe vyprávěný je jeho následný návrat do běžného života. Poznamenaný ovšem posttraumatickou stresovou poruchou a počínající závislostí na opiátech. Kvůli ní začne hlavní hrdina Cherry vykrádat banky, s partnerkou se sjíždějí heroinem a jejich postupná cesta na samotné dno, kdy smyslem života je jen další dávka a z existence se stává boj o přežití, zanechává opravdu silné dojmy. Podobně jako kniha, kterou autor napsal ve vězení, kde si odpykával několikaletý trest za sérii bankovních loupeží. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie snímky začalo 14. októbra 2019 a skončilo 20. januára 2020. (MikaelSVK)
  • Vo filme si zahral cameo rolu aj brat Toma Hollanda Harry (ako drogový díler). Nebolo to prvýkrát, predtým sa objavil už v cameo úlohe vo filme Spider-Man: No Way Home (2021). Rovnako je možné vo filme zazrieť aj jedného z režisérskeho dua, keďže majiteľa reštaurácie, kde pracoval hlavný aktér, stvárnil Joe Russo. (MikaelSVK)
  • Tom Holland kvůli své roli zhubl téměř 13 kilogramů váhy. (ČSFD)

Reklama

Reklama