Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Cherry je fajn. Má to super režii i herecký výkony a scénář. Celkově je to ale strašně matný a nesoustředěný. Střídá se tu hromada stylů a tónů, které do sebe tak moc nezapadají a nepůsobí jako celek. V tomhle to nepůsobilo jako ucelený film, ale jako režisérní cvičení Russovců, což bylo pro mě dost rušící a rozptylující. To samé platí pro příběh, který skáče od tématu k tématu, ale vlastně nemá pořádně co říct. Jako kompletní film to má jen pár zajímavých a unikátních myšlenek, ale nic z toho není, tak dobře rozvedeno, jak by mohlo, skrze nedostatečný prostor. Tohle přefouknutí tématy a nesoustředění zapříčiňuje, že se film docela táhne místy. Jinak si myslím, že je to solidní kousek a specifckým lidem bych ho doporučil. Mohlo to být ucelenější, přesto jsem rád, že jsem to viděl a těším se na další role Hollanda i na další práci Russovců. ()

slord 

všechny recenze uživatele

Russovci ukázali, že vedia natočiť aj menší film a to veľmi zručne a pútavo. V niektorých úsekoch má film pomalšie tempo, ale to vôbec nevadí, deju to práveže prospieva. Štruktúra rozprávania je dosť fajn a občasné pomrknutie do kamery ma tiež bavilo. Avšak najviac asi musím vypichnúť výkon Toma Hollanda, ktorý si to dáva ako pán a proste mu to žeriete. 8,5/10 ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Anthony Russo, Joe Russo se díky příspěvkům do MCU, vyšvihli do první režisérské ligy a každý fanoušek pečlivě vyhlíží jejich další kousky. Tentokrát si vypůjčili Spider-Mana a rozhodli se natočit syrové drama o válce, traumatu z ní a drogách. A je to nuda k posrání, která se navíc tváří jak mistrovské dílo a jeden z nejdůležitějších filmů v dějinách. Tom Holland se snaží, vizuálně má film řadu pěkných scén, ale 2 a půl hodiny jsou absolutně přestřelené a možná, kdyby se vystřihli neustále a otravné zpomalovačky, měl by film o hodinu méně. Russoovi šlápli vedle a ukázali, že točit obří blockbustery je jiné kafe, než točit seriózní dramata a jsou to hlavně oni a jejich ego, co způsobilo, že se jedná o nudný a hlavně otravný film. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Na plnou palbu to nebude, ale musím uznat, že mě film snad překvapil úplně ve všem. Tak zaprvé jsem nevěděl, že se bratři Russovci pustí do tří žánrů najednou. Film je totiž rozdělen na pomyslné kapitoly, kde bych osobně viděl tři hlavní třetiny: drama nasáklé romantikou, pak válečná vřava se vším všudy a nakonec zakončeno existencionálním dramatem. A světe div se, ono se jim povedlo všechny ty žánry skloubit dohromady takovým způsobem, že výsledek nepůsobí jako narychlo slepená stavebnice. První třetina za mě nejslabší, ta mě tolik nechytla. Ale následující půlhodinka z Iráku to naplno kompenzovala (naturalistické zobrazení těch hrůz, kterými si musel každý projít, jedna scéna mi nadlouho utkví v paměti). A závěrečná hodinka, kdy se z hlavního hrdiny stala feťácká troska, to bylo přímo něco neskutečného, takové zimomriavky jen ze sledování jsem dlouho neměl. Tom Holland se tímto výkonem u mě vyhoupl opět o pár příček nahoru, jako kdyby mu nestačil Ďábel z minulého roku....prostě ne, zase mi z něj spadla čelist na zem. Oceňuji i našlapaný soundtrack od Jackmana, jenž dokáže svou různorodostí skladeb ty pamětihodné scény ještě vytunit. Možná se jedná o překvapení roku. Suma sumárum si to odnáší poctivých 8/10...Každopádně, mohu doporučit všem...Tak tíživý film s velkým emocionálním dopadem na diváka tady dlouho nebyl. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Rozdelením na kapitoly si režisérske duo zabezpečilo krásne ohraničené celky a mohlo nám ponúknuť svoje multižánrové nebíčko, ktoré je všetkým, len nie tým, čo divák očakáva. Ťažko film popísať, no je to v prvom rade vymaznaná a zručne spracovaná dráma. Ústredná herecká dvojka (sú fantastickí!) pôsobí veľmi mladícky a práve týmto je dopad na diváka pri sledovaní životnej cesty postáv o to drvivejší. Emočné rozdrvenie znásobuje ohromný hudobný doprovod. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme si zahral cameo rolu aj brat Toma Hollanda Harry (ako drogový díler). Nebolo to prvýkrát, predtým sa objavil už v cameo úlohe vo filme Spider-Man: No Way Home (2021). Rovnako je možné vo filme zazrieť aj jedného z režisérskeho dua, keďže majiteľa reštaurácie, kde pracoval hlavný aktér, stvárnil Joe Russo. (MikaelSVK)
  • Filmovanie snímky začalo 14. októbra 2019 a skončilo 20. januára 2020. (MikaelSVK)
  • Tom Holland kvůli své roli zhubl téměř 13 kilogramů váhy. (ČSFD)

Reklama

Reklama