Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

dragon94 

všechny recenze uživatele

Cherry více než film působí jako jeden dlouhý videoklip, který je ozvláštněný o několik efektních záběrů, zpomalovaček a bourání 4. stěny. Příběh se více než dialogy posouvá za pomoci vypravěče, kterým je zároveň hlavní hrdina. Což nemusí sednout každému. Taky se navíc nejedná o nic světoborného. Pár nápadů film má, ale už jsme viděli lepší filmy s poselstvím že drogy jsou špatné. Na druhou stranu však musím uznat, že je ten příběh docela uvěřitelný. Škoda však že se film snaží vyprávět všechno možné, a tak se nám tu vyrojí hned několik zbytečných a nezajímavých odboček, které zbytečně odvádějí pozornost od hlavní dějové linie. Osobně si také myslím, že film není příliš zábavný do doby, než hlavní hrdina propadne drogám. Možná to je tím, že se ve filmu nestane do té doby nic moc zásadního, a už vůbec né nic překvapujícího. Celkově vzato pokud nemáte na co koukat a podobná témata vás zajímají, tak se na film koukněte, ale určitě se nejedná o nic co byste museli vidět, nebo co by vás něčím zásadním překvapilo. Zhlédnutí sice nelituji, ale i tak je Cherry zase jeden z těch filmů, na kterých byl trailer to nejlepší. 3* 55% ()

slord 

všechny recenze uživatele

Russovci ukázali, že vedia natočiť aj menší film a to veľmi zručne a pútavo. V niektorých úsekoch má film pomalšie tempo, ale to vôbec nevadí, deju to práveže prospieva. Štruktúra rozprávania je dosť fajn a občasné pomrknutie do kamery ma tiež bavilo. Avšak najviac asi musím vypichnúť výkon Toma Hollanda, ktorý si to dáva ako pán a proste mu to žeriete. 8,5/10 ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Děti, drogy jsou špatné, ano?! Zbytečně dlouhé teen drama, které se ohrané motivy snaží podávat svěží formou. Pro mě ale často špatně zvolenou, rušivou a v rámci celku nekonzistentní. Špatná režie průměrného námětu, koukatelná jenom díky opět skvělému Tomu Hollandovi. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem čekal film spíše o válce a PTSD než o drogách a abstinenčních příznacích, což je dáno tím, že si většinou o filmu zjišťuji co nejméně. Neskutečná kadence Hollandského Toma všemožných rolí pokračuje (prý už si dá po třetím Spideym chvíli pauzu) a rozhodně není náhoda, proč si jej Russoovci vybrali, možná že i pokukovali po nějakých těch cenách. Což ale zřejmě nehrozí, protože se tak dva týdny před VoD premiérou přiřítily celkem vlažné novinářské reakce a já vlastně moc nevím proč. Zrežírované je to mistrovskou rukou, tučná stopáž dává prostor pro pečlivé budování mysli člověka, který nejednou přišel o důvod žít a nasnímané je to navíc parádně; někdo si sice může stěžovat na zpomalovačky, ovšem ty, v korespondenci s prvotřídní hudbou Henryho Jackmana bezchybně fungují a konec ve mně Cherry vyvolal takový ten nejistý až znepokojivý pocit, co jsem to vlastně sledoval. A bylo to sakra silné...80% ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Cherry je emocionální nálož zpracovaná mistrovskou řemeslnou rukou bratří Russoovců, která vypráví o vyrovnávání se s posttraumatickou stresovou poruchou (PTSD), jakožto silného duševního otřesu z prožité války v Iráku. Cherry snoubí 5 žánrů do jednoho filmu prostřednictvím rozdělení příběhu na jednotlivé kapitoly, přičemž samostatně by film obstál na jedničku v každé z nich. Osobně snímek vnímám jako jednu z nejúzkostnějších a nejdramatičtějších osudových romancí, založenou na těžké závislosti na fenylethylaminu a heroinu, kterou jsem měl kdy možnost vidět. Způsob vyprávění příběhu je identický jako tomu je například ve Forrestu Gumpovi, kdy hlavní hrdina diváka osobně provází dějovou linkou. Obsahem, atmosférou a závislostí se Cherry nejvíce blíží kombinaci snímků Za borovicovým hájem a Requiem za sen. V porovnání s prvním zmíněným titulem působí Cherry uceleněji, v porovnání s druhým méně úzkostně, což pro koncového filmového fanouška bude působit stravitelněji, zvlášť když vezmeme v potaz víceméně identické vyznění filmu. Závěrečná scéna ve stylu Počátku dodává Cherry grády. Legendární! Už teď mám chuť na opáčko. Doporučení naprosto všem, tohle je moderní romantická militární kultovka. Poctivý pětikvalt, 💯 si nechávám po případné druhé projekci. 👌 (20.04.2021) ...díky Aadymu a Torenovi z Geekecu za doporučení, TOP tip. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme si zahral cameo rolu aj brat Toma Hollanda Harry (ako drogový díler). Nebolo to prvýkrát, predtým sa objavil už v cameo úlohe vo filme Spider-Man: No Way Home (2021). Rovnako je možné vo filme zazrieť aj jedného z režisérskeho dua, keďže majiteľa reštaurácie, kde pracoval hlavný aktér, stvárnil Joe Russo. (MikaelSVK)
  • Filmovanie snímky začalo 14. októbra 2019 a skončilo 20. januára 2020. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama