Reklama

Reklama

Téměř 5000 let poté, co byl obdařen všemocnou mocí egyptských bohů - a stejně rychle uvězněn - je Black Adam (Dwayne Johnson) vysvobozen ze svého pozemského hrobu a připraven rozpoutat v moderním světě svou jedinečnou formu spravedlnosti. (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (570)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Ale jo, DC si vybralo velice schopného režiséra Jaume Colett-Serru, od kterého se mi líbily snad všechny filmy. A i tento film mě dokázal zaujmout, děj byl zajímavý a napínavý, udržel moji pozornost po celou dobu. Dwayne Johnson byl fajn a potěšil také Pierce Brosnan. Pár věci by se však dalo vylepšit, např. jsem nechápal postavu toho mladýho týpka, co byl mixem Deadpoola a Ant-Mana. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak jsem po dlouhé době dostal boží nápad si doplnit vzdělání v rámci DC Universe. V rámci nízkých standardů DC Universe bych tento snímek zcela bez debat zařadil k těm povedenějším, a to z několika důvodů. Rád jsem viděl Dwayne Johnsona v hlavní roli. Naprosto bez problému snímek utáhl a role mu byla ušitá jako na míru. Moc si cením toho, že se film obešel bez moralizování, že zabíjení je špatné. Respektive neobešel, ale alespoň postava Black Adama kosila vše, co se jí postavilo do cesty, což bylo vítanou změnou v rámci postupné pacifikace komixů. Obrovské plus je i za extrémní množství akce, díky které nezbylo tolik prostoru pro bezobsažné žvanění o hovnech. Z dalších postav mi nevadili ještě opičák a Brosnan. 2 superhrdinští zelenáči byli extrémně nudní a špatní. Záporák také nic moc, ale ten si užil svoji půlhodinu slávy až v závěru. Příběh byl tentokrát uchopen trošku jinak, když zde neexistoval od počátku ryzí záporák, což bylo vítané zpestření. [65 %] ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak jsem Adama zbytečně odkládal, ale mohla mi napovědět nespokojenost určitých zdejších, že film tak špatný nebude. Zábavná jízda s nafrčeným Johnsonem, pohlednou Sarah a sympatickým Brosnanem. Akorát spratek Amon mi pil krev a zklamalo mě, že se jeho cesta neskončila. Souboje svižné, nahlédnutí do Pekla skvělé, avšak trestuhodně krátké, vizuálně dravé, nikoliv však nepřehledné. Ač by se mohlo zdát, že film staví jen na efektech, není tomu tak. Příběhově dobré...a ta paralela s realitou, kdy země je okupována cizí armádou, ale spolek spravedlivých se honí za bytostí, kterou vyhodnotila jako hrozbu, je mrazivá. Když Adam likviduje vojáky včetně vrtulníků, tanků a vozidel, měl jsem z toho pocit zadostiučinění a hned bych věděl, kam dál Adama poslat... jo a radost mi udělal Superman. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Temnota v podání Rocka, jinými slovy to dopadlo přesně tak, jak většina lidí čekala. S filmem roku, kterým je The Batman, se to vůbec nedá srovnávat, to je úplně jiný sport, Adam ale neobstojí ani po boku takřka 10 let starýho Muže z oceli. Bída střídá bídu a pokud vám to není k smíchu, je mi vás trošku líto. 4/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Súhlasím, že "Black Adam" nie je filmom, ktorý by nejako extrémne zaujal. V drvivej väčšine neponúka nič nové, nemá veľmi zaujímavé postavy a v mnohých momentkách je ten film neskutočne predvídateľný od A do Zet. Nemôžem ale povedať, že vo všetkých a je tu niekoľko elementov, ktoré ma ohromne bavili. Tak si ich poďme rozobrať. V prvom rade toto celé pôsobí ako absolútne oddychový film. Nejdeme sa hrať na niečo veľmi hlboké... ide skôr o ľahkú popcornovú oddychovku. A mne také často padnú dobre. Vypnem mozog a užívam si efekty na plátne. A tento film to celkom zvláda vďaka charizme Dwayna Johnsona. Dáva Black Adamovi veľkú dávku zo seba a jednotlivé scénky sú vďaka nemu solídne. Má to humor, má to dušu a má to aj srdce. No highlightom je tu pre mňa Pierce Brosnan, ktorý si niektoré scénky skutočne bol schopný užiť ako pravý britský gentleman. Jeho sarkastické poznámky miestami veľa oživujú a rozhodne patrí medzi najzaujímavejšie postavy v celom filme. Z celej tej štvorice "Justice Society" mi príde ako najzaujímavejší element. A keď konečne budeme môcť pochopiť Adama a jeho príbeh, dá to filmu aj veľkú dávku srdca a človek vie porozumieť jeho hnevu a všetkému čo sa vlastne stalo. Pretože je to veľmi uveriteľné. No potom sú tu ostatné elementy. Zloduch filmu... neskutočne nezaujímavý a okrem toho v tom finále to pôsobilo na mňa ešte gýčovitejšie než predtým. Príbeh Adrianny a jej syna je okey... ale ničím to nevyčnieva... a Justice Society nevedia do filmu dať niečo, čo by pôsobilo unikátne (s výnimkou skvelého Dr. Fate). Je to v podstate len ľahký oddychový film. Mne to úprimne stačilo, no súhlasím, že to celé mohlo možno byť aj niečo viac. Ale ja sa nesťažujem. Užil som si v kine film ako som aj chcel. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • V jednej scéne je možné vidieť obchod KFC (Kandaq Fried Chicken), čo je paródiou na sieť reštaurácií KFC (Kentucky Fried Chicken). (maramashi)

Související novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Reklama

Reklama